U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Btw specialist

Btw specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een btw specialist? Lees de functieomschrijving.

Een btw specialist is gespecialiseerd in het advies geven over btw (brutto toegoevoegde waarde) oftewel de omzetbelasting. Een btw specialist geeft advies aan het bedrijfsleven zoals MKB organisaties. Een btw specialist is doorgaands in dienst van een accountants- of belastingsadvieskantoor of een andere financiële advies instelling. De werkzaamheden van een btw specialist komen in het algemeen overeen met die van een consultant. Net zoals een consultant wordt een btw specialist ingehuurd om advies te geven bij een bepaald vraagstuk. Het verschil is echter dat een btw specialist zich helemaal heeft gespecialiseerd in het btw recht. Een btw specialist adviseert zijn cliënten over hoe deze met de btw waarde om dienen te gaan. In de praktijk komt dit neer op het optimaliseren van het belastingsvoordeel van de organisatie. Een btw specialist bekijkt en analyseert alle fiscale gegevens van een organisatie en bepaald vervolgens of er belastingsvoordeel te behalen is.  Een btw specialist is in feite een gespecialiseerde belastingsadviseur. 

 

Mensen vonden ons op: Job Btw specialist, Baan Btw specialist, Btw specialist Worden, Functie-eisen Btw specialist, Verantwoordelijkheden Btw specialist, Functieprofiel Btw specialist, Wat doet een Btw specialist, Werken als Btw specialist.

Btw specialist worden: Opleiding tot btw specialist

Een btw specialist is doorgaands hoger opgeleidt, HBO of WO. Om btw specialist te worden dien je een fiscale/economische opleiding te doen. Opleidingen zoals accountancy, fiscaal recht en fiscale economie zijn goede voorbeelden van opleidingen waarmee men btw specialist kan worden. Deze opleidingen worden bijna aan alle hogescholen en universiteiten in Nederland gegeven.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Btw specialist, Btw specialist Worden, Opleidingsniveau Btw specialist, Scholing Btw specialist, Studie Btw specialist, Bijscholing Btw specialist, Omscholing Btw specialist.

Organisaties waar een btw specialist doorgaans werkzaam is

Een btw specialist werkt doorgaands bij een financieel adviesbureau zoals een accountantskantoor of belastingsadviesbureau. Dit zijn doorgaands profit organisaties. Bij de overheid zijn ook enkele btw specialisten actief hetzij in veel mindere mate dan in het bedrijfsleven. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Btw specialist, Btw specialist Worden, Opleidingsniveau Btw specialist, Scholing Btw specialist, Studie Btw specialist, Bijscholing Btw specialist, Omscholing Btw specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden btw specialist

Omdat een btw specialist een gespecialiseerd beroep is verdient een btw specialist doorgaands meer dan een reguliere belastingsadviseur. Dit bedrag is bij aanvang circa 2.500 tot 3.000 euro per maand maar kan oplopen tot 10.000 per maand als de btw specialist meer ervaring op doet. 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Btw specialist, Loon Btw specialist, Wat verdien je als Btw specialist, Salarisschaal Btw specialist, Salarisindicatie Btw specialist, Bonus Btw specialist, CAO Btw specialist, Brutoloon Btw specialist, Nettoloon Btw specialist, Vakantiedagen Btw specialist, Pensioen Btw specialist.

Competenties, skills & vaardigheden btw specialist

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Btw specialist, Vaardigheden Btw specialist, Attitude Btw specialist, Kwalificaties Btw specialist, Competentieprofiel Btw specialist.

Boeken voor het beroep btw specialist

Wil je meer weten over het beroep btw specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je btw specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken btw specialist te komen.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036820110 | 350 pagina's

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten 8e druk is een boek van B. Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820110 Dit boek geeft (aankomende) verpleegkundigen handvatten om gezonder ...

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement | Barbara Sassen

door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036814881 | 400 pagina's

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement 7e druk is een boek van Barbara Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814881 Hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl? En hoe versterk je het vermogen van een patiënt om de regie...

Regeltechniek voor het HBO | Harry van der Pol

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789082014815 | 230 pagina's

Basiswerk regeltechniek in het hoger onderwijs voor onder meer de studierichtingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en autotechniek....

Mensen vonden ons op: boeken voor Btw specialist, Btw specialist ebooks, boek Btw specialist.

Persoonstypen btw specialist

Een btw specialist moet onderzoekend van geest zijn. Daarnaast een goed analytisch vermogen hebben om alle fiscale aspecten van een bepaalde organisatie helder te kunnen analyseren. Een btw specialist past daarom goed bij het persoonstype de waarnemer. Naast analytisch vermogen is het belangrijk dat een btw specialist beschikt over discipline en integerheid. Een btw specialist krijgt immers veel vertrouwelijke informatie te zien van de bedrijven waar de btw specialist werkzaam is. Met deze informatie dient dan ook correct en terughoudend om worden gegaan. Daarom past het persoonstype de perfectionist ook goed bij de btw specialist. 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Btw specialist, Karakter Btw specialist.

Netwerk btw specialist

Een btw specialist werkt doorgaands op locatie. Dit betekend dat de btw specialist bij het bedrijf op bezoek is dat de btw specialist in heeft gehuurd. Omdat een btw specialist doorgaands veel jaarverslagen en andere fiscale rapporten door dient te nemen komt deze werkwijze vaak voor. Zodoende heeft de btw specialist veel extern contact met de klanten. Intern contact kan een btw specialist hebben met andere collega btw specialisten.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Btw specialist, Medewerkers Btw specialist.

Is het beroep btw specialist iets voor jou?

Zou je graag btw specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als btw specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Btw specialist, beroepskeuzetest Btw specialist, beroep Btw specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden btw specialist

Het algemene arbeidsperspectief is goed te noemen. Belasting zal altijd betaald moeten worden dus zal er ook altijd vraag zijn naar mensen die hier over kunnen adviseren. Btw specialist worden is dan ook niet moeilijk mits de kandidaat de benodigde opleidingen heeft voltooid. Het behalen van deze opleidingen is echter niet voor iedereen weg gelegd.  Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Bij goed functioneren kan een btw specialist verantwoordelijk worden voor grotere cliënten en projecten. 

 

Arbeidsmarktperspectief score btw specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep btw specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Btw specialist, Promotie mogelijkheden Btw specialist, Carriere Btw specialist.

Solliciteren op de functie btw specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als btw specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor btw specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als btw specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Btw specialist, CV Btw specialist, sollicitatie Btw specialist.

Interviews met btw specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen btw specialist

Vacatures btw specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Btw specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Btw specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een btw specialist is gespecialiseerd in het advies geven over btw (brutto toegoevoegde waarde) oftewel de omzetbelasting. Een btw specialist geeft advies aan het bedrijfsleven zoals MKB organisaties. Een btw specialist is doorgaands in dienst van een accountants- of belastingsadvieskantoor of een andere financiële advies instelling.

Beoordeling Btw specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Btw specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Btw specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep