U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bugel leraar

Bugel leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bugel leraar ? Lees de functieomschrijving.

 

De bugel leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument bugel bespelen. De bugel leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De bugel leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de bugel leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de bugel leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De bugel leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de bugel leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de bugel leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een bugel leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Bugel leraar , Baan Bugel leraar , Bugel leraar Worden, Functie-eisen Bugel leraar , Verantwoordelijkheden Bugel leraar , Functieprofiel Bugel leraar , Wat doet een Bugel leraar , Werken als Bugel leraar .

Bugel leraar worden: Opleiding tot bugel leraar

 

Als de bugel leraar de bugel goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de bugel leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de bugel leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de bugel leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel bugel leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de bugel leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de bugel leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat bugel leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De bugel leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bugel leraar , Bugel leraar Worden, Opleidingsniveau Bugel leraar , Scholing Bugel leraar , Studie Bugel leraar , Bijscholing Bugel leraar , Omscholing Bugel leraar .

Organisaties waar een bugel leraar doorgaans werkzaam is

 

De bugel leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De bugel leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de bugel  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bugel leraar , Bugel leraar Worden, Opleidingsniveau Bugel leraar , Scholing Bugel leraar , Studie Bugel leraar , Bijscholing Bugel leraar , Omscholing Bugel leraar .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bugel leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de bugel leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De bugel leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een bugel leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De bugel leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als bugel leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de bugel leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Mensen vonden ons op: Salaris Bugel leraar , Loon Bugel leraar , Wat verdien je als Bugel leraar , Salarisschaal Bugel leraar , Salarisindicatie Bugel leraar , Bonus Bugel leraar , CAO Bugel leraar , Brutoloon Bugel leraar , Nettoloon Bugel leraar , Vakantiedagen Bugel leraar , Pensioen Bugel leraar .

Competenties, skills & vaardigheden bugel leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Bugel leraar , Vaardigheden Bugel leraar , Attitude Bugel leraar , Kwalificaties Bugel leraar , Competentieprofiel Bugel leraar .

Boeken voor het beroep bugel leraar

Wil je meer weten over het beroep bugel leraar ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bugel leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bugel leraar te komen.

De woorden van mijn volmaakte leraar | P. Rinpoche

Nederlands | Hardcover | 9789078092094 | 618 pagina's

Patrul Rinpoche is één van de grote meditatiemeesters uit de Nyingmatradite. Hij staat in alle Tibetaans boeddhistische tradities in hoog aanzien en zijn Woorden van mijn volmaakte leraar wordt inmiddels beschouwd als een klassiek werk binnen het gehele v...

De Woorden Van Mijn Volmaakte Leraar | P. Rinpoche

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789056700522 | 618 pagina's

Patrul Rinpoche, één van de grote meditatiemeesters uit de Nyingmatradite, behoorde tot de grondleggers van de Rima-beweging, een oecumenische stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij staat in alle Tibetaans boeddhistische tradities in hoog aanzien e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bugel leraar , Bugel leraar ebooks, boek Bugel leraar .

Persoonstypen bugel leraar

 

De bugel leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de bugel leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de bugel leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.                

Ook is het belangrijk dat de bugel leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de bugel leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bugel leraar , Karakter Bugel leraar .

Netwerk bugel leraar

 

Elke bugel leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de bugel leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de bugel leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de bugel leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere bugel leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de bugel leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de bugel leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega bugel leraar.  

Op een muziekschool heeft de bugel leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever bugel wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Bugel leraar , Medewerkers Bugel leraar .

Is het beroep bugel leraar iets voor jou?

Zou je graag bugel leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bugel leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bugel leraar , beroepskeuzetest Bugel leraar , beroep Bugel leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bugel leraar

 

Het is voor de bugel leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van bugel  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de bugel leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De bugel leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bugel leraar , Promotie mogelijkheden Bugel leraar , Carriere Bugel leraar .

Solliciteren op de functie bugel leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bugel leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bugel leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bugel leraar . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bugel leraar , CV Bugel leraar , sollicitatie Bugel leraar .

Interviews met bugel leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bugel leraar

Vacatures bugel leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Bugel leraar ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bugel leraar . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De bugel leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument bugel bespelen. De bugel leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De bugel leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Bugel leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bugel leraar ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bugel leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep