Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)? Lees de functieomschrijving.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaar(BOA) is een functionaris met opsporingsbevoegdheden. Hierbij kun je denken aan jachtopzieners, milieu-inspecteurs, boswachters of parkeerwachters maar ook bijvoorbeeld BOA's die in dienst zijn van de politie of marechaussee.

Voordat je BOA wordt ben je dus al werkzaam voor de overheid binnen een bepaalde functie en krijg je er doordat je BOA wordt opsporingsbevoegdheden bij.  BOA's zorgen met behulp van de bevoegdheden en de middelen die ze hebben gekregen dat plegers van strafbare feiten worden opgespoord en dragen bij aan de voorbereiding van de mogelijke vervolging van deze verdachten. De precieze bevoegdheden van een BOA kunnen per functie verschillen.

Het kan dus zijn dat een parkeerwachter bonnen mag uitschrijven en dat de boswachter bekeuringen uit mag delen voor het overtreden van wetten die samenhangen met de regelgevingen waarbinnen hij zijn bevoegdheden heeft. De BOA ondersteunt dus de politie door een aantal taken over te nemen en heeft een specifieke deskundigheid op bepaalde delen van opsporing. Zijn werkterrein ligt veelal op het gebied van wet- en regelgeving en op dat gebied neemt hij dan ook soms politietaken waar.

Mensen vonden ons op: Job Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Baan Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Worden, Functie-eisen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Verantwoordelijkheden Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Functieprofiel Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Wat doet een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Werken als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) worden: Opleiding tot buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Om BOA te worden is geen specifieke vooropleiding nodig. Je volgt in het algemeen een cursus om BOA te worden. Na de cursus moet je een examen afleggen en halen om als BOA aan de slag te mogen. Veel BOA's hebben eerst een politieopleiding gevolgd voordat ze zich specialiseren tot BOA. Om BOA te worden word je via de wet opsporingsbevoegdheid verleend en moet er soms worden voldaan aan een bekwaamheids- en betrouwbaarheidseis.

Je kunt alleen BOA worden als dit noodzakelijk is voor het uitoefenen van je functie. Bij de aanvraag van deze titel moet er een akte van aanstelling worden overlegd om aan te tonen dat je in dienst bent bij een overheidsinstelling. Je moet dus in dienst zijn van de overheid om de titel BOA te mogen voeren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Worden, Opleidingsniveau Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Scholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Studie Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Bijscholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Omscholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Organisaties waar een buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) doorgaans werkzaam is

Als BOA ben je in dienst van een overheidsinstelling. Dit kan zijn de gemeente maar ook de politie of de marechaussee. Je werkt dan dus voor een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Worden, Opleidingsniveau Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Scholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Studie Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Bijscholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Omscholing Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Salaris en Arbeidsvoorwaarden buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Wat je als BOA verdient is voornamelijk afhankelijk van de overheidsinstelling waarvoor je werkzaam bent en de functie die je bekleedt. Het kan namelijk zijn dat je als parkeerwachter meer of minder verdient dan een boswachter. Het salaris ligt gemiddeld rond de €2672 bruto per maand. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de overheidsinstelling waarvoor je werkzaam bent en van je functie.

Mensen vonden ons op: Salaris Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Loon Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Wat verdien je als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Salarisschaal Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Salarisindicatie Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Bonus Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), CAO Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Brutoloon Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Nettoloon Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Vakantiedagen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Pensioen Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Competenties, skills & vaardigheden buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

 • Stressbestendigheid
 • Conflicten beheersen
 • Durf
 • Assertiviteit
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Vaardigheden Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Attitude Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Kwalificaties Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Competentieprofiel Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Boeken voor het beroep buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

Wil je meer weten over het beroep buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) te komen.

Stapel & De Koning Studie-editie Buitengewoon opsporingsambtenaar en Handhaver Toezicht en Veiligheid (delen BOA en HTV) set 2 dln | Aart Sterk

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789463500272 | 550 pagina's

Stapel & De Koning Studie-editie Buitengewoon opsporingsambtenaar en Handhaver Toezicht en Veiligheid (delen BOA en HTV) set 2 dln 1e druk is een boek van Aart Sterk uitgegeven bij Vakmedianet Government B.V.. ISBN 9789463500272 Studie-editie Buitengewoon...

Mensen vonden ons op: boeken voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) ebooks, boek Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Persoonstypen buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Voor een BOA is het belangrijk gezaghebbend te zijn. Je zult namelijk mensen moeten wijzen op hun fouten en dan is het belangrijk gezag uit te stralen omdat mensen je anders niet snel serieus zullen nemen. Ook is het van belang om direct te zijn en duidelijk over te komen (Baas). Andere belangrijke eigenschappen zijn vriendelijkheid en geduld, omdat mensen soms niet altijd even makkelijk zullen meewerken. Het is dan belangrijk dat je je altijd beheerst, anders kan de situatie uit de hand kan en erger worden (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Karakter Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Netwerk buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

In je werk als BOA kom je veel in aanraking met politiemedewerkers. Nadat je namelijk te maken hebt gekregen met een overtreder van de wet kan het zijn dat je de politie moet inschakelen voor verdere maatregelen en bijvoorbeeld vervolging. Ook kan het zijn dat je met ambtenaren in aanraking komt, bijvoorbeeld als je werkzaam bent bij de gemeente. Verder kom je natuurlijk regelmatig in aanraking met overtreders van de wet, want je hoofdtaak als BOA is om deze op te sporen en zo nodig te bekeuren.  

Mensen vonden ons op: Collega’s Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Medewerkers Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Is het beroep buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) iets voor jou?

Zou je graag buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), beroepskeuzetest Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), beroep Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Over het arbeidsmarkperspectief van een BOA is weinig bekend. Dit zal vooral sterk afhankelijk zijn van de vraag van overheidsinstellingen op een bepaald moment.De doorgroeimogelijkheden van een  BOA zijn vooral afhankelijk van het feit of je een verdere opleiding gaat volgen. De titel BOA krijg je maar voor vijf jaar en daarna moet je weer een examen afleggen om titel en opsporingsbevoegdheden te behouden. Je kan na die vijf jaar er dus voor kiezen om verder te gaan in een andere functie of in je huidige functie als ambtenaar maar dan zonder de opsporingsbevoegdheden en de titel BOA.

Arbeidsmarktperspectief score buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Promotie mogelijkheden Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), Carriere Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Solliciteren op de functie buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), CV Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA), sollicitatie Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Interviews met buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Vacatures buitengewoon opsporingsambtenaar (boa)

Op zoek naar een nieuwe baan als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Buitengewoon Opsporingsambtenaar(BOA) is een functionaris met opsporingsbevoegdheden. Hierbij kun je denken aan jachtopzieners, milieu-inspecteurs, boswachters of parkeerwachters maar ook bijvoorbeeld BOA's die in dienst zijn van de politie of marechaussee. Voordat je BOA wordt ben je dus al werkzaam voor de overheid binnen een bepaalde functie en krijg je er doordat je BOA wordt opsporingsbevoegdheden bij.

Beoordeling Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Inderdaad handig als je wetsovertreders hebt in je netwerk, heb je gelijk een goede start qua bonnenquantum.

Door: Willem

Er staat dat je als BOA in dienst bent van de Overheid. Dit is niet juist, je kunt ook in dienst zijn vn particuliere organisaties zoals beveiligingsbedrijven of Sportvisserij Nederland

Door: Edo

Hebben ze bonnen bij de quantum ?

Pfffffffffffffffff

Door: Henk

Beste (leerling) buitengewoon opsporing ambtenaar in funcie,

Ik heb een vaste baan bij DHL dus kan het helaas niert combineren met deze functie. Een openbare plek is onveilig zonder BOA´s, en ik probeer dus ook vaak mensen in mijn directe omgeving te charmeren met deze opleiding.

Het is het grijze gebied binnen ons gezag wat in het verleden nog wel eens voor onrust kon zorgen.

Daarnaast staan ze altijd paraat voor uw brandende vragen over orde en veiligheid.

BOA´s zijn er nooit genoeg, zeg ik altijd maar.

Spreek ze gerust aan, daar zijn ze immers voor.

 

Groeten Rene (DHL)

 

Door: Rene van Diessen

Klopt het salaris?

 

zoja van welke leeftijd?

Door: Boa > vervolgopleiding

Dit salaris gemiddelde klopt.Het is wel zo dat er behoorlijk grote zijn verschillen ,overheid,semi-overheid,bedrijfsleven e.d..Als je op je max zit bij je werkgever werk je daar natuurlijk al een aantal jaren.BOA Fred  

Door: fred

Het salaris dat is aangegeven lijkt mij veel te hoog voor deze eenvoudige functie. Het moet dus wel een ambtenaar zijn.

Door: e.alpenfeitser

Ik wil graag werken bij de douane. Maar daar staan hele andere salarissen weergegeven. Hoe kom ik het best erachter hoeveel ik ga verdienen. Als douanier op een hbo niveau bijvorbeeld? 

Door: Samantha

ik ben nu nog maar een student.

Als ik het getuigschrift binnen heb, is er dan een baangarantie?

of moet ik eerst ergens in dienst zijn?

mvg.

Door: Miller

Beste Samantha,je ben nu bezig om vlg.mij het verkeerde beroep te bekijken en tegen Miller zal ik willen zeggen,baangaranties bestaan er niet in de wereld van de BOA.Alleen zal ik willen adviseren,blijf studeren bij Springest is er volop ,goede en functioneel aanbod.Veel sucses. 

Door: Kevin

Ben opzoek naar een stage plek volg monenteel  een opleiding voor boa

Door: dany sabbe

B s t e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Ivo

Beste Dany,probeer het via de Nationale Vacaturebank.Sucses

Door: Ivo

Ivo,bedankt voor je goede tip.Gr.

Door: Wessel

De cursussen,die ik heb gevolgd via Springest,hebben mij enorm geholpen,deze mooie baan te bemachtigen.Gr.

Door: boa

Ik ben nu al 4 maanden aan het zoeken voor een baan als Boa. Ik heb mijn Boacertificaat al vanaf 2003 en telkens verlengd. Nu loop ik steeds tegen gemeenten aan die alleen maar aan het geld denken en personen voornamelijk van de ROC aanneemt. Ze vragen in vacture ervaring, maar nemen iemand zonder enige ervaring. Ook wordt er alleen via bureau's gewerkt zoals MB-All en Traffic Support. Bij MB-All bepaal je zelf je salaris vraag, maar Traffic Support biedt € 10,00 per uur. Dit vanwege aanbestedingen die gedaan worden door gemeenten. Ze zeggen ook dat er een tekort aan BOA's zijn in dit land, maar er zijn er genoeg die ook hun hypotheek moeten betalen en daarom niet voor dit loon kunnen werken.

Er zou een landelijk CAO moeten zijn en een minimum salaris per functie.

Door: Werkzoekende Boa

Er is een CAO,in de maak,zegt men.

Door: boa2

Volgens mij vallen wij onder de cao van de sector Flex van het FNV.Gr.

Door: Jeroen

Ik heb een vraag.

ik heb onlangs me getuigschrift gekregen van boa. Nu heb ik nog geen werk gever. Moet ik nu doorgaan met de 2 examens, of afwachten tot ik eerst een werkgever vind. 

gr danny 

Door: Danny

Beste D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Danny,het is momentheel niet eenvoudig om als Boa aan he werk te komen.een aller eerste vereiste is dat je de nodige diplomas in bezit heeft.Dus doorgaan met  je diplomas halen.En  probeer via Spingest nog aanvullende diplomas te halen.Altijd een pre.Gr.

 

 

 

 

 

Door: Karel

Jeroen ,bedankt voor de tip.Ik ga het uitzoeken.Gr.John

Door: John

Bedankt,voor de uirgebreide en leerzame informatie.Gr.Willem

Door: Willem

In het AD van 15 Mei,stond een interressant over de Boa.Gr.

Door: Jean-Paul

Het is mooi en goed werk,

Je hoeft niet te bekeuren..

Een goede werkgever.leuke collega’s, .

Door: Chris

Zeker goed werk. Wat Karel al zegt. Je moet eerst je diploma's halen. Daarna kun je best een werkgever vinden op Handhaving.nl of Nationale vacaturebank. Gr. Marjolein

Door: Marjolein

Reageer op dit beroep