U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Buurtbemiddelaar

Buurtbemiddelaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een buurtbemiddelaar? Lees de functieomschrijving.

Een buurtbemiddelaar zet zich in voor een goede leefomgeving in zijn of haar gemeente. De hoofdtaak van een buurtbemiddelaar is om klachten tussen buren onderling of klachten in de wijk weer bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld bij een burenruzie. De buurtbemiddelaar vervult hierbij de functie van, zoals de functienaam al zegt: ‘bemiddelaar’. Samen met de inwoners van de buurt zoekt een buurtbemiddelaar naar oplossingen voor de heersende problemen. De bemiddelaar streeft ernaar dat buren die een conflict hebben, met elkaar in gesprek gaan en meer begrip voor elkaar gaan krijgen. De buurtbemiddelaar heeft een voorbeeldfunctie in de buurt en werkt samen in een team met andere buurtbemiddelaars. De gesprekken die een buurtbemiddelaar voert, vinden doorgaans plaats op neutraal gebied. 

Mensen vonden ons op: Job Buurtbemiddelaar, Baan Buurtbemiddelaar, Buurtbemiddelaar Worden, Functie-eisen Buurtbemiddelaar, Verantwoordelijkheden Buurtbemiddelaar, Functieprofiel Buurtbemiddelaar, Wat doet een Buurtbemiddelaar, Werken als Buurtbemiddelaar.

Buurtbemiddelaar worden: Opleiding tot buurtbemiddelaar

Om buurtbemiddelaar te worden is het niet noodzakelijk om een specifieke opleiding gevolgd te hebben. Natuurlijk dien je wel geschikt te zijn om de functie van buurtbemiddelaar te mogen vervullen. Verder is het van belang om een training te volgen. Alle bemiddelaars volgen daarom de basistraining Buurtbemiddeling. Ook wordt een buurtbemiddelaar gecoacht door zijn of haar coördinator buurtbemiddeling en leert een buurtbemiddelaar tevens van zijn of haar collega-bemiddelaars.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Buurtbemiddelaar, Buurtbemiddelaar Worden, Opleidingsniveau Buurtbemiddelaar, Scholing Buurtbemiddelaar, Studie Buurtbemiddelaar, Bijscholing Buurtbemiddelaar, Omscholing Buurtbemiddelaar.

Organisaties waar een buurtbemiddelaar doorgaans werkzaam is

Buurtbemiddelaars zijn werkzaam bij alle gemeenten in Nederland. Het beroep van buurtbemiddelaar is dan ook door heel het land uit te voeren. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Buurtbemiddelaar, Buurtbemiddelaar Worden, Opleidingsniveau Buurtbemiddelaar, Scholing Buurtbemiddelaar, Studie Buurtbemiddelaar, Bijscholing Buurtbemiddelaar, Omscholing Buurtbemiddelaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden buurtbemiddelaar

De functie van Buurtbemiddelaar voer je vrijwillig uit. Je ontvangt dan ook geen betaling voor je werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Salaris Buurtbemiddelaar, Loon Buurtbemiddelaar, Wat verdien je als Buurtbemiddelaar, Salarisschaal Buurtbemiddelaar, Salarisindicatie Buurtbemiddelaar, Bonus Buurtbemiddelaar, CAO Buurtbemiddelaar, Brutoloon Buurtbemiddelaar, Nettoloon Buurtbemiddelaar, Vakantiedagen Buurtbemiddelaar, Pensioen Buurtbemiddelaar.

Competenties, skills & vaardigheden buurtbemiddelaar

 • Sociabiliteit
 • Aanpassingsvermogen
 • Luisteren
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Buurtbemiddelaar, Vaardigheden Buurtbemiddelaar, Attitude Buurtbemiddelaar, Kwalificaties Buurtbemiddelaar, Competentieprofiel Buurtbemiddelaar.

Boeken voor het beroep buurtbemiddelaar

Wil je meer weten over het beroep buurtbemiddelaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je buurtbemiddelaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken buurtbemiddelaar te komen.

NMI kennisreeks - Buurtbemiddeling | Stijn Hogenhuis

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789012384186 | 96 pagina's

NMI kennisreeks - Buurtbemiddeling 1e druk is een boek van Stijn Hogenhuis uitgegeven bij Sdu Uitgevers. ISBN 9789012384186 In het boek Buurtbemiddeling worden de ontwikkelingen op het gebied van buurtbemiddeling in Nederland uiteengezet, de oorsprong erv...

3 Het succes van Buurtbemiddeling | L.M.J. Fiers

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080670730 | 80 pagina's

3 Het succes van Buurtbemiddeling...

Mensen vonden ons op: boeken voor Buurtbemiddelaar, Buurtbemiddelaar ebooks, boek Buurtbemiddelaar.

Persoonstypen buurtbemiddelaar

Een buurtbemiddelaar kan goed luisteren en biedt graag een helpende hand. Hij of zij kan goed ondersteunen. Daarnaast is een buurtbemiddelaar neutraal en onpartijdig en heeft hij of zij geen oordeel. Als buurtbemiddelaar heb je goede bedoelingen bij het oplossingen van problemen en kijk je naar het gemeenschappelijke belang.

De buurtbemiddelaar is bovendien loyaal en betrouwbaar. Hij of zij kan goed geheimen bewaren en gaat verantwoordelijk om met gevoelige informatie.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Buurtbemiddelaar, Karakter Buurtbemiddelaar.

Netwerk buurtbemiddelaar

Een buurtbemiddelaar beschikt over een uitgebreid netwerk. De buurtbemiddelaar voert zijn of haar werkzaamheden samen met mede-buurtbemiddelaars. Bovendien heb je als buurtbemiddelaar veel contact met de buurtcoördinator. Ook ken je de buurt waar je werkt goed en heb je veel contact met de buurtbewoners van de betreffende gemeente.

Mensen vonden ons op: Collega’s Buurtbemiddelaar, Medewerkers Buurtbemiddelaar.

Is het beroep buurtbemiddelaar iets voor jou?

Zou je graag buurtbemiddelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als buurtbemiddelaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Buurtbemiddelaar, beroepskeuzetest Buurtbemiddelaar, beroep Buurtbemiddelaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden buurtbemiddelaar

Gemeenten zijn regelmatig op zoek naar buurtbemiddelaars. Je kunt mogelijk doorgroeien naar de functie van buurtcoördinator. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Buurtbemiddelaar, Promotie mogelijkheden Buurtbemiddelaar, Carriere Buurtbemiddelaar.

Solliciteren op de functie buurtbemiddelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als buurtbemiddelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor buurtbemiddelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als buurtbemiddelaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Buurtbemiddelaar, CV Buurtbemiddelaar, sollicitatie Buurtbemiddelaar.

Interviews met buurtbemiddelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen buurtbemiddelaar

Vacatures buurtbemiddelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Buurtbemiddelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Buurtbemiddelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een buurtbemiddelaar zet zich in voor een goede leefomgeving in zijn of haar gemeente. De hoofdtaak van een buurtbemiddelaar is om klachten tussen buren onderling of klachten in de wijk weer bespreekbaar te maken, bijvoorbeeld bij een burenruzie. De buurtbemiddelaar vervult hierbij de functie van, zoals de functienaam al zegt: ‘bemiddelaar’.

Beoordeling Buurtbemiddelaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Buurtbemiddelaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Buurtbemiddelaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep