U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Buurtconciërge

Buurtconciërge worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een buurtconciërge ? Lees de functieomschrijving.

Een buurtconciërge houdt toezicht in de aan hem toegekende buurt binnen zijn gemeente en/of stad.

De buurtconciërge is werkzaam binnen de buurt die door de gemeente of stad aan hem is toegekend. De buurtconciërge draagt bij aan het beheer van de woonomgeving (de buurt) en de woningen binnen het woongebied. Hij onderhoudt contacten met zoveel mogelijk bewoners uit de wijk, maakt kennis en controleert de jeugd en spreekt bewoners waar nodig aan op ongewenst gedrag. De buurtconciërge is daarnaast het aanspreekpunt bij conflicten tussen buren of bewoners van de buurt en de wijk. Hij probeert gezamenlijk met de bewoners en de buren de conflicten op te lossen en doet vervolgens verslag aan de mensen bij de gemeente. De buurtconciërge spreekt daarnaast ook de mensen in de buurt aan op hun verantwoordelijkheid. 

De buurtconciërge houdt ook toezicht op de hygiëne in de buurt en zorgt ervoor dat de omgeving in de buurt en het woongebouw er zo schoon en mooi mogelijk uitzien. Hij controleert te fiets en te voet de hele buurt en doet vervolgens verslag aan de gemeente over de hoeveelheid zwerfafval en of er eventuele reparaties nodig zijn of graffiti verwijderd moet worden. De buurtconciërge controleert ook het wijkgebouw en de technische installaties en voert waar nodig kleine reparaties uit. Ook houdt hij, afhankelijk van de buurt of stad, toezicht op de mensen die door de gemeente worden ingehuurd (bijvoorbeeld schoonmakers van schoonmaakbedrijven).

Mensen vonden ons op: Job Buurtconciërge , Baan Buurtconciërge , Buurtconciërge Worden, Functie-eisen Buurtconciërge , Verantwoordelijkheden Buurtconciërge , Functieprofiel Buurtconciërge , Wat doet een Buurtconciërge , Werken als Buurtconciërge .

Buurtconciërge worden: Opleiding tot buurtconciërge

Voor het beroep van buurtconciërge is geen opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat de buurtconciërge sociaal sterk is, conflicten kan bemiddelen en daarnaast goed kan waarnemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Buurtconciërge , Buurtconciërge Worden, Opleidingsniveau Buurtconciërge , Scholing Buurtconciërge , Studie Buurtconciërge , Bijscholing Buurtconciërge , Omscholing Buurtconciërge .

Organisaties waar een buurtconciërge doorgaans werkzaam is

De buurtconciërge werkt zowel non-profit als profit voor de gemeente of stad.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Buurtconciërge , Buurtconciërge Worden, Opleidingsniveau Buurtconciërge , Scholing Buurtconciërge , Studie Buurtconciërge , Bijscholing Buurtconciërge , Omscholing Buurtconciërge .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden buurtconciërge

Voor het salaris van de buurtconciërge valt geen precieze indicatie te geven; dit verschilt volledig per stad en gemeente. Er zijn steden waar de buurtconciërges maximaal €75,- per maand krijgen, steden waar de buurtconciërge vrijwillig werkt en steden waar de buurtconciërge fulltime werkt en een salaris afspreekt in overleg.

Mensen vonden ons op: Salaris Buurtconciërge , Loon Buurtconciërge , Wat verdien je als Buurtconciërge , Salarisschaal Buurtconciërge , Salarisindicatie Buurtconciërge , Bonus Buurtconciërge , CAO Buurtconciërge , Brutoloon Buurtconciërge , Nettoloon Buurtconciërge , Vakantiedagen Buurtconciërge , Pensioen Buurtconciërge .

Competenties, skills & vaardigheden buurtconciërge

 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Conflicten beheersen
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Visie
 • Sociaal sterk
Mensen vonden ons op: Kennis Buurtconciërge , Vaardigheden Buurtconciërge , Attitude Buurtconciërge , Kwalificaties Buurtconciërge , Competentieprofiel Buurtconciërge .

Boeken voor het beroep buurtconciërge

Wil je meer weten over het beroep buurtconciërge ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je buurtconciërge bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken buurtconciërge te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Buurtconciërge , Buurtconciërge ebooks, boek Buurtconciërge .

Persoonstypen buurtconciërge

De buurtconciërge werkt accuraat en let op de details in de buurt. Hij let op de mensen van bedrijven die door de gemeente zijn ingehuurd, kijkt of de buurt schoon en netjes is, kijkt of de buurtbewoners zich verantwoordelijk gedragen en ziet en (eventueel repareert) (kleine) technische onvolkomenheden aan technische instellingen in de buurt (waarnemer).

De buurtconciërge is het eerste aanspreekpunt bij conflicten. Hij werkt samen met de buurtbewoners of de mensen die het conflict hebben om deze uit de wereld te helpen en helpt hierin bemiddelen (bemiddelaar).

Daarnaast is de buurtconciërge verantwoordelijk voor de buurt waarin hij werkt en moet hij daarom verantwoordelijk zijn, zichzelf kunnen sturen en succesvol kunnen werken (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Buurtconciërge , Karakter Buurtconciërge .

Netwerk buurtconciërge

Het netwerk van de buurtconciërge bestaat uit de buurtbewoners uit de buurt waarin hij werkzaam is, de gemeente (aan wie hij verslag doet bij onvolkomenheden) en de werknemers van bedrijven die door de gemeente zijn ingehuurd om bijvoorbeeld de buurt schoon te houden die hij controleert en in de gaten houdt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Buurtconciërge , Medewerkers Buurtconciërge .

Is het beroep buurtconciërge iets voor jou?

Zou je graag buurtconciërge willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als buurtconciërge bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Buurtconciërge , beroepskeuzetest Buurtconciërge , beroep Buurtconciërge kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden buurtconciërge

Het arbeidsmarktperspectief van de buurtconciërge is gemiddeld. Er is vrij veel werkgelegenheid maar of dit betaald of vrijwillig is hangt af van de stad in kwestie. Daarnaast zijn er weinig doorgroeimogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Buurtconciërge , Promotie mogelijkheden Buurtconciërge , Carriere Buurtconciërge .

Solliciteren op de functie buurtconciërge

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als buurtconciërge dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor buurtconciërge belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als buurtconciërge . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Buurtconciërge , CV Buurtconciërge , sollicitatie Buurtconciërge .

Interviews met buurtconciërge

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen buurtconciërge

Vacatures buurtconciërge

Op zoek naar een nieuwe baan als Buurtconciërge ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Buurtconciërge . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een buurtconciërge houdt toezicht in de aan hem toegekende buurt binnen zijn gemeente en/of stad. De buurtconciërge is werkzaam binnen de buurt die door de gemeente of stad aan hem is toegekend. De buurtconciërge draagt bij aan het beheer van de woonomgeving (de buurt) en de woningen binnen het woongebied.

Beoordeling Buurtconciërge

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Buurtconciërge ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Buurtconciërge

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep