U bevindt zich hier: Home » Beroepen » CCTV technicus

CCTV technicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een CCTV technicus? Lees de functieomschrijving.

De CCTV technicus is verantwoordelijk voor het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen, problemen analyseren en verhelpen en service werkzaamheden binnen de CCTV branche.

De CCTV technicus is werkzaam voor een bedrijf in de sector elektrotechniek en/of ICT. Zijn voornaamste taak is het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen. CCTV systemen zijn IP camera's waarvan beelden over een datanetwerk op monitoren van computers verschijnen. Door deze ontwikkeling zijn onder andere technieken als bewegingsdetectie en snelheidsmeting mogelijk. Dit systeem wordt onder andere door brugwachters gebruikt en op monitoren van onder andere de overheid, de politie en Rijkswaterstaat getoond.

De taken van de CCTV technicus bestaan uit het in bedrijf stellen van CCTV systemen, CCTV systemen installeren, problemen analyseren/lokaliseren en verhelpen, specifieke software configureren voor de CCTV branche en het configureren van CCTV hardware zoals recorders, camera's en switches. Ook is de CCTV technicus verantwoordelijk voor service werkzaamheden als routers configureren en harddiskrecorders programmeren.

De CCTV technicus heeft affiniteit met elektrotechniek, beveiligingstechniek en systeembeheer. Hij is een verantwoordelijke werker, heeft kennis van ICT hardware en software, kennis van IP netwerken en de basiskennis van elektronica. Hij is oplossingsgericht en klantvriendelijk ingesteld. Ook is het bij de meeste werkgevers belangrijk dat de CCTV technicus over een rijbewijs beschikt.

Mensen vonden ons op: Job CCTV technicus, Baan CCTV technicus, CCTV technicus Worden, Functie-eisen CCTV technicus, Verantwoordelijkheden CCTV technicus, Functieprofiel CCTV technicus, Wat doet een CCTV technicus, Werken als CCTV technicus.

CCTV technicus worden: Opleiding tot CCTV technicus

De CCTV technicus heeft een opleiding ''Elektrotechniek'' of ''Elektronica'' gevolgd (MBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor CCTV technicus, CCTV technicus Worden, Opleidingsniveau CCTV technicus, Scholing CCTV technicus, Studie CCTV technicus, Bijscholing CCTV technicus, Omscholing CCTV technicus.

Organisaties waar een CCTV technicus doorgaans werkzaam is

De CCTV technicus werkt voor een bedrijf in de sector elektrotechniek.

Mensen vonden ons op: Studeren voor CCTV technicus, CCTV technicus Worden, Opleidingsniveau CCTV technicus, Scholing CCTV technicus, Studie CCTV technicus, Bijscholing CCTV technicus, Omscholing CCTV technicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden CCTV technicus

De CCTV technicus verdient tussen de €1400,- en €1900,- per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en het bedrijf waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris CCTV technicus, Loon CCTV technicus, Wat verdien je als CCTV technicus, Salarisschaal CCTV technicus, Salarisindicatie CCTV technicus, Bonus CCTV technicus, CAO CCTV technicus, Brutoloon CCTV technicus, Nettoloon CCTV technicus, Vakantiedagen CCTV technicus, Pensioen CCTV technicus.

Competenties, skills & vaardigheden cctv technicus

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Affiniteit met techniek
 • Kennis van ICT software
Mensen vonden ons op: Kennis CCTV technicus, Vaardigheden CCTV technicus, Attitude CCTV technicus, Kwalificaties CCTV technicus, Competentieprofiel CCTV technicus.

Boeken voor het beroep cctv technicus

Wil je meer weten over het beroep cctv technicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cctv technicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cctv technicus te komen.

Meettechniek - serie: diagnosetechniek in motorvoertuigen | E. E. Gernaat

Nederlands | Druk: 1 | Ringband | 9789080890756 | 116 pagina's

Meettechniek - serie: diagnosetechniek in motorvoertuigen 1e druk is een boek van E. E. Gernaat uitgegeven bij Mk Publishing. ISBN 9789080890756 Meettechniek...

Magnetische toepassingen | E. Gernaat

thema : theorie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789080890732 | 53 pagina's

Magnetische toepassingen...

Mensen vonden ons op: boeken voor CCTV technicus, CCTV technicus ebooks, boek CCTV technicus.

Persoonstypen CCTV technicus

De CCTV technicus is een waarnemer. Hij kan problemen analyseren en lokaliseren en verhelpen, werkt gedetailleerd (gaat om met details), heeft inzicht in de omgeving en software en weet hoe hij software kan configureren en programmeren.

Ook is de CCTV technicus een succesvolle werker. Hij is een veilige en verantwoordelijke werker, is gedisciplineerd, heeft verstand van zijn vakgebied en is klantvriendelijk en oplossing en resultaatgericht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid CCTV technicus, Karakter CCTV technicus.

Netwerk CCTV technicus

Het netwerk van de CCTV technicus bestaat uit het bedrijf waar hij werkzaam is, de plaatsen waar hij de software programmeert (of waar hij andere werkzaamheden uitvoert), zijn collega's, klanten en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s CCTV technicus, Medewerkers CCTV technicus.

Is het beroep CCTV technicus iets voor jou?

Zou je graag CCTV technicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CCTV technicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze CCTV technicus, beroepskeuzetest CCTV technicus, beroep CCTV technicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden CCTV technicus

Het arbeidsmarktperspectief voor de CCTV technicus is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de CCTV technicus ook aan de slag als Technical Support Engineer (CCTV).

Arbeidsmarktperspectief score CCTV technicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep CCTV technicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten CCTV technicus, Promotie mogelijkheden CCTV technicus, Carriere CCTV technicus.

Solliciteren op de functie CCTV technicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CCTV technicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CCTV technicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CCTV technicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als CCTV technicus, CV CCTV technicus, sollicitatie CCTV technicus.

Interviews met CCTV technicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures cctv technicus

Op zoek naar een nieuwe baan als CCTV technicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CCTV technicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De CCTV technicus is verantwoordelijk voor het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen, problemen analyseren en verhelpen en service werkzaamheden binnen de CCTV branche. De CCTV technicus is werkzaam voor een bedrijf in de sector elektrotechniek en/of ICT. Zijn voornaamste taak is het installeren en in bedrijf stellen van CCTV systemen.

Beoordeling CCTV technicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep CCTV technicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep CCTV technicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep