U bevindt zich hier: Home » Beroepen » CNC Frezer

CNC Frezer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een CNC Frezer? Lees de functieomschrijving.

Een CNC Frezer is iemand die producten of productonderdelen van metaal maakt. Hij houdt zich specifiek bezig met het frezen van de metalen. Dit houdt in dat de CNC Frezer sleuven, groeven, randen enzovoort in het metaal aanbrengt met behulp van een frees.

CNC staat voor Computerized Numerical Control. Dit betekent dat de machines worden aangestuurd door computers. De CNC Frezer stelt deze computers in. Hij activeert een bestaand programma, wijzigt ze of maakt nieuwe programma’s. De CNC Frezer bedient soms bij een voorbewerking of een proefexemplaar handmatig een machine.

De CNC Frezer kijkt naar de werktekening, stelt de computer juist in en voert de opdracht vervolgens uit. Hij controleert het en past het eventueel aan. Daarna wordt het afgewerkt en afgeleverd bij de klant. De CNC Frezer houdt steeds een meetrapport bij. Soms denkt een CNC Frezer ook mee over het ontwerp van het product.

Mensen vonden ons op: Job CNC Frezer, Baan CNC Frezer, CNC Frezer Worden, Functie-eisen CNC Frezer, Verantwoordelijkheden CNC Frezer, Functieprofiel CNC Frezer, Wat doet een CNC Frezer, Werken als CNC Frezer.

CNC Frezer worden: Opleiding tot CNC Frezer

Een CNC Frezer moet minstens een technische opleiding met CNC volgen op VMBO+ -niveau. De MBO-opleiding Werktuigbouwkunde is zeer geschikt, aangevuld met de opleiding CNC Frezer.

Erg belangrijk bij dit beroep is ervaring. Veel bedrijven zoeken mensen met minstens een aantal jaar relevante werkervaring. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Frezer, CNC Frezer Worden, Opleidingsniveau CNC Frezer, Scholing CNC Frezer, Studie CNC Frezer, Bijscholing CNC Frezer, Omscholing CNC Frezer.

Organisaties waar een CNC Frezer doorgaans werkzaam is

Een CNC Frezer werkt vaak bij een bedrijf dat metalen levert aan bedrijven in de machine-industrie, elektrotechnische industrie of metaalproductie-industrie. Er wordt naar winst gestreefd, dus een CNC Frezer werkt in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Frezer, CNC Frezer Worden, Opleidingsniveau CNC Frezer, Scholing CNC Frezer, Studie CNC Frezer, Bijscholing CNC Frezer, Omscholing CNC Frezer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Frezer

Een CNC Frezer kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2300,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn exacte takenpakket, zijn leeftijd, ervaring en de functiegroep waar hij toe behoort. 

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld doorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, één doorbetaalde scholingsdag per jaar en het recht op een veilige, gezonde werkomgeving.

Mensen vonden ons op: Salaris CNC Frezer, Loon CNC Frezer, Wat verdien je als CNC Frezer, Salarisschaal CNC Frezer, Salarisindicatie CNC Frezer, Bonus CNC Frezer, CAO CNC Frezer, Brutoloon CNC Frezer, Nettoloon CNC Frezer, Vakantiedagen CNC Frezer, Pensioen CNC Frezer.

Competenties, skills & vaardigheden cnc frezer

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis CNC Frezer, Vaardigheden CNC Frezer, Attitude CNC Frezer, Kwalificaties CNC Frezer, Competentieprofiel CNC Frezer.

Boeken voor het beroep cnc frezer

Wil je meer weten over het beroep cnc frezer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cnc frezer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cnc frezer te komen.

Fusion 360 for Makers | Lydia Sloan Cline

Design Your Own Digital Models for 3d Printing and CNC Fabrication - Engels | Paperback | 9781680453553 | 256 pagina's

Learn how to use Autodesk Fusion 360 to digitally model your own original projects for a 3D printer or a CNC device. Fusion 360 software lets you design, analyze, and print your ideas. Free to students and small businesses alike, it offers solid, surface,...

TransferW 4 - Basis CNC verspanen / orientatie CNC-plaatwerken Werkboek | A. Karbaat

deelkwalificatie verspanen mow - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789042507029 | 175 pagina's

TransferW 4 - Basis CNC verspanen / orientatie CNC-plaatwerken Werkboek 1e druk is een boek van A. Karbaat uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789042507029 Tr@nsfer-w basis cnc-verspanen werkboek...

CNC/CADCAM programmeertechnieken voor de Hout-, Meubel- & interieurbranche | P.G.M. van de Laarschot

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789081691727 | 250 pagina's

CNC/CADCAM programmeertechnieken voor de Hout-, Meubel- & interieurbranche 1e druk is een boek van P.G.M. van de Laarschot. ISBN 9789081691727 Info boek CNC/CADCAM voor de HMI branche Met behulp van dit boek leer je om met de meest verkochte CNC-machines ...

Mensen vonden ons op: boeken voor CNC Frezer, CNC Frezer ebooks, boek CNC Frezer.

Persoonstypen CNC Frezer

Persoonstypen die passen bij een CNC Frezer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een CNC Frezer dient overzichtelijk en analytisch te zijn. Hij moet het overzicht houden en kunnen analyseren waar dingen fout gaan en hoe die voorkomen of opgelost kunnen worden. De CNC Frezer is onderzoekend en kan goed zelfstandig werken (Waarnemer).

Verder is het heel belangrijk dat een CNC Frezer nauwkeurig werkt. De metalen moeten precies de juiste afmetingen hebben, evenals de gleuven en randen die de CNC Frezer in het metaal freest. Hij is kritisch en kan geconcentreerd werken (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid CNC Frezer, Karakter CNC Frezer.

Netwerk CNC Frezer

Een CNC Frezer werkt vaak samen met andere CNC Frezers, maar ook met bijvoorbeeld

CNC Draaiers. Bij vragen en problemen kan de CNC Frezer terecht bij een leidinggevende. Laatstgenoemde zal hem aansturen en verbeteren. Ook komt een CNC Frezer in contact met de Werkvoorbereider en Tekenaar en soms ook met klanten, om het ontwerp te bespreken en afspraken te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s CNC Frezer, Medewerkers CNC Frezer.

Is het beroep CNC Frezer iets voor jou?

Zou je graag CNC Frezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Frezer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze CNC Frezer, beroepskeuzetest CNC Frezer, beroep CNC Frezer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden CNC Frezer

Het aantal vacatures voor een CNC Frezer lijkt redelijk. Toch wordt van een CNC Frezer vaak ook gevraagd om kennis van CNC draaien. Veel bedrijven zoeken dus niet een CNC Frezer én een CNC Draaier, maar een CNC Draaier/Frezer. Dit kan lastig zijn bij het vinden van een geschikte baan.

Een CNC Frezer kan doorstromen naar CNC Draaier/Frezer. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Ook zou hij door kunnen stromen naar CNC Programmeur of Tekenaar/Werkvoorbereider.

Arbeidsmarktperspectief score CNC Frezer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep CNC Frezer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten CNC Frezer, Promotie mogelijkheden CNC Frezer, Carriere CNC Frezer.

Solliciteren op de functie CNC Frezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Frezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Frezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Frezer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als CNC Frezer, CV CNC Frezer, sollicitatie CNC Frezer.

Interviews met CNC Frezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen CNC Frezer

 • CNC Draaier

Vacatures cnc frezer

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Frezer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Frezer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een CNC Frezer is iemand die producten of productonderdelen van metaal maakt. Hij houdt zich specifiek bezig met het frezen van de metalen. Dit houdt in dat de CNC Frezer sleuven, groeven, randen enzovoort in het metaal aanbrengt met behulp van een frees.

Beoordeling CNC Frezer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep CNC Frezer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep CNC Frezer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Salaris hier genoemd is erg laag. Ken genoeg cnc kiezers die ook zelfstandig programmeren die ruim 3300,- bruto verdienen in dagdienst 38 uur...

Door: edwin

Frezers bedoel ik.....

Door: edwin

Sluit me er bij aan dat de hier genoemde salarissen erg laag zijn.

Goede CNC-frezers verdienen tussen de €3000 en € 3500

Daar ghootzelfstandig pogrammeren bij.

Door: peter

Het ligt toch ook een beetje in welk deel van het land je woont.(en werkt).Gr.

Door: Jan

Reageer op dit beroep