U bevindt zich hier: Home » Beroepen » CNC Kanter

CNC Kanter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een CNC Kanter? Lees de functieomschrijving.

Een CNC Kanter bewerkt metalen platen. Tegenwoordig zijn de meeste automatische roterende gereedschappen om mee te kanten computer gestuurd. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Kanter. Daarbij hoort kennis van software en hardware van de computer / machine.

Kanten is een speciale metaalbewerkingstechniek waarbij de onderkant (de "matrijs") een V-vorm heeft waardoor de metalen platen eenvoudig in elkaar passen. Dit geautomatiseerde productieproces is relatief goedkoop hierdoor. Kennis van en handigheid met gereedschappen (zoals boren) is daarom essentieel. Maar ook het lezen van instructies en bouwtekeningen en het controleren van het eindproduct.

Fabrieken waar CNC Kanters werken, zijn vaak dag en nacht in bedrijf. Dit betekent voor de CNC Kanter wisselende diensten en in groepsverband werken. Samenwerken is hierbij belangrijk. Want samen met een groep collega's moet de fabriek draaiende gehouden worden.

Mensen vonden ons op: Job CNC Kanter, Baan CNC Kanter, CNC Kanter Worden, Functie-eisen CNC Kanter, Verantwoordelijkheden CNC Kanter, Functieprofiel CNC Kanter, Wat doet een CNC Kanter, Werken als CNC Kanter.

CNC Kanter worden: Opleiding tot CNC Kanter

Een CNC Kanter heeft meestal een MBO-opleiding metaalbewerking of kanten gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Kanter ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Kanter willen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Kanter, CNC Kanter Worden, Opleidingsniveau CNC Kanter, Scholing CNC Kanter, Studie CNC Kanter, Bijscholing CNC Kanter, Omscholing CNC Kanter.

Organisaties waar een CNC Kanter doorgaans werkzaam is

Een CNC Kanter is meestal werkzaam in de metaal- of bouwsector. Dit zijn profit organisaties. Maar het komt ook voor dat het bedrijf waar de CNC Kanter werkzaam is, werkt voor een overheid (non-profit).

Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Kanter, CNC Kanter Worden, Opleidingsniveau CNC Kanter, Scholing CNC Kanter, Studie CNC Kanter, Bijscholing CNC Kanter, Omscholing CNC Kanter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Kanter

Het inkomen van een CNC Kanter ligt tussen de € 1.900 en € 2.900, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

Mensen vonden ons op: Salaris CNC Kanter, Loon CNC Kanter, Wat verdien je als CNC Kanter, Salarisschaal CNC Kanter, Salarisindicatie CNC Kanter, Bonus CNC Kanter, CAO CNC Kanter, Brutoloon CNC Kanter, Nettoloon CNC Kanter, Vakantiedagen CNC Kanter, Pensioen CNC Kanter.

Competenties, skills & vaardigheden cnc kanter

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis CNC Kanter, Vaardigheden CNC Kanter, Attitude CNC Kanter, Kwalificaties CNC Kanter, Competentieprofiel CNC Kanter.

Boeken voor het beroep cnc kanter

Wil je meer weten over het beroep cnc kanter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cnc kanter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cnc kanter te komen.

Nederland stopt! Met roken | Pauline Dekker

Stoppen met roken - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789072219329 | 240 pagina's

Dit handboek is een eye opener. De mythe van de verslaving, de tactieken van de tabaksindustrie, de gezond-heidsvoordelen voor wie stopt, maar ook de bedreigingen voor wie doorrookt alle facetten van het roken komen aan de orde. Het StoppenStappenPlan hel...

Motiveren kun je leren | Pauline Dekker

Gidsen naar gezond gedrag, het handboek voor hulpverleners - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789072219497 | 175 pagina's

Motiveren kun je leren 1e druk is een boek van Pauline Dekker uitgegeven bij Thoeris, Uitgeverij. ISBN 9789072219497 Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter leggen in dit boek uit hoe het motiverende gesprek werkt, ofwel motivational interviewing (MI...

De moderne monnik | Annemarie Sips

De nieuwe handleiding van het universum - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082879704 | 256 pagina's

De auteur beschrijft hoe ze na een ongelukkig leven vol onrust en ziekte de moderne monnik werd. Dit boek is de nieuwe handleiding van het universum omdat we naar een nieuw bewustzijn transformeren. Annemarie laat je zien hoe je buiten de massa kunt leven...

Mensen vonden ons op: boeken voor CNC Kanter, CNC Kanter ebooks, boek CNC Kanter.

Persoonstypen CNC Kanter

Een CNC Kanter moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid CNC Kanter, Karakter CNC Kanter.

Netwerk CNC Kanter

Het netwerk van een CNC Kanter is meestal niet groot. Naast zijn directe leidinggevende en collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers heeft de CNC Frezer weinig andere contacten, behalve incidenteel met onderhoudsmonteurs of technisch personeel op het moment dat de machine defect is of vervangen dient te worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s CNC Kanter, Medewerkers CNC Kanter.

Is het beroep CNC Kanter iets voor jou?

Zou je graag CNC Kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Kanter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze CNC Kanter, beroepskeuzetest CNC Kanter, beroep CNC Kanter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden CNC Kanter

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Kanter. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Kanters kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor metaalbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Kanters zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score CNC Kanter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep CNC Kanter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten CNC Kanter, Promotie mogelijkheden CNC Kanter, Carriere CNC Kanter.

Solliciteren op de functie CNC Kanter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Kanter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Kanter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Kanter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als CNC Kanter, CV CNC Kanter, sollicitatie CNC Kanter.

Interviews met CNC Kanter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen CNC Kanter

 • - Metaalbewerker
 • - CNC Frezer
 • - CNC Operator

Vacatures cnc kanter

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Kanter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Kanter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een CNC Kanter bewerkt metalen platen. Tegenwoordig zijn de meeste automatische roterende gereedschappen om mee te kanten computer gestuurd. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control").

Beoordeling CNC Kanter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep CNC Kanter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep CNC Kanter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep