U bevindt zich hier: Home » Beroepen » CNC Operator

CNC Operator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een CNC Operator? Lees de functieomschrijving.

Een CNC Operator bedient een computer gestuurde machine waarmee diverse materialen op diverse manieren bewerkt kunnen worden. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Operator. Daarbij hoort kennis van software en hardware van de computer / machine.

Een CNC Operator bewerkt materialen. Kennis van en handigheid met gereedschappen (zoals boren) is daarom essentieel. Maar ook het lezen van instructies en bouwtekeningen en het controleren van het eindproduct.

Fabrieken waar CNC Operators werken, zijn vaak dag en nacht in bedrijf. Dit betekent voor de CNC Operator wisselende diensten en in groepsverband werken. Samenwerken is hierbij belangrijk. Want samen met een groep collega's moet de fabriek draaiende gehouden worden.

Mensen vonden ons op: Job CNC Operator, Baan CNC Operator, CNC Operator Worden, Functie-eisen CNC Operator, Verantwoordelijkheden CNC Operator, Functieprofiel CNC Operator, Wat doet een CNC Operator, Werken als CNC Operator.

CNC Operator worden: Opleiding tot CNC Operator

Een CNC Operator heeft meestal een MBO-opleding metaalbewerking of kanten of frezen gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Operator ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Operator willen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Operator, CNC Operator Worden, Opleidingsniveau CNC Operator, Scholing CNC Operator, Studie CNC Operator, Bijscholing CNC Operator, Omscholing CNC Operator.

Organisaties waar een CNC Operator doorgaans werkzaam is

Een CNC Operator is meestal werkzaam in de metaal- of bouwsector. Dit zijn profit organisaties. Maar het komt ook voor dat het bedrijf waar de CNC operator werkzaam is, werkt voor een overheid (non-profit).

Mensen vonden ons op: Studeren voor CNC Operator, CNC Operator Worden, Opleidingsniveau CNC Operator, Scholing CNC Operator, Studie CNC Operator, Bijscholing CNC Operator, Omscholing CNC Operator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Operator

Het inkomen van een CNC Operator ligt tussen de € 1.900 en € 2.900, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

Mensen vonden ons op: Salaris CNC Operator, Loon CNC Operator, Wat verdien je als CNC Operator, Salarisschaal CNC Operator, Salarisindicatie CNC Operator, Bonus CNC Operator, CAO CNC Operator, Brutoloon CNC Operator, Nettoloon CNC Operator, Vakantiedagen CNC Operator, Pensioen CNC Operator.

Competenties, skills & vaardigheden cnc operator

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis CNC Operator, Vaardigheden CNC Operator, Attitude CNC Operator, Kwalificaties CNC Operator, Competentieprofiel CNC Operator.

Boeken voor het beroep cnc operator

Wil je meer weten over het beroep cnc operator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cnc operator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cnc operator te komen.

Knowledge-Based System for Capturing Cnc Operator Knowledge | Sakarinto Wikan

KBS for Capturing and Managing CNC Operator Knowledge in Manufacturing Industry - Engels | Paperback | 9783659583315 | 172 pagina's

As the world moving further into the globalization era and intensified competition of the industrial world, effective management of knowledge is becoming a critical aspect. One of the reasons is that manufacturing process, which is the major cost driver, ...

Mensen vonden ons op: boeken voor CNC Operator, CNC Operator ebooks, boek CNC Operator.

Persoonstypen CNC Operator

Een CNC Operator moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid CNC Operator, Karakter CNC Operator.

Netwerk CNC Operator

Het netwerk van een CNC Operator is meestal niet groot. Naast zijn directe leidinggevende en collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers heeft de CNC Operator weinig andere contacten, behalve incidenteel met onderhoudsmonteurs of technisch personeel op het moment dat de machine defect is of vervangen dient te worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s CNC Operator, Medewerkers CNC Operator.

Is het beroep CNC Operator iets voor jou?

Zou je graag CNC Operator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Operator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze CNC Operator, beroepskeuzetest CNC Operator, beroep CNC Operator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden CNC Operator

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Operator. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Operators kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor grondstofbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Operators zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score CNC Operator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep CNC Operator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten CNC Operator, Promotie mogelijkheden CNC Operator, Carriere CNC Operator.

Solliciteren op de functie CNC Operator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Operator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Operator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Operator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als CNC Operator, CV CNC Operator, sollicitatie CNC Operator.

Interviews met CNC Operator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen CNC Operator

 • - Metaalbewerker
 • - CNC Frezer
 • - CNC Kanter

Vacatures cnc operator

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Operator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Operator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een CNC Operator bedient een computer gestuurde machine waarmee diverse materialen op diverse manieren bewerkt kunnen worden. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Operator.

Beoordeling CNC Operator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep CNC Operator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep CNC Operator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep