U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Caféhouder

Caféhouder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een caféhouder? Lees de functieomschrijving.

 

Een Caféhouder is eigenaar van een café en is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De precieze bezigheden van de Caféhouder hangen af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een klein bedrijf, dan zal hij weinig personeel in dienst hebben en bijna alles zelf doen. Heeft de Caféhouder een groter bedrijf, dan kan hij bepaalde taken overlaten aan bijvoorbeeld barpersoneel en kan hij zich voornamelijk toeleggen op leidinggevende taken.

Een Caféhouder houdt zijn doelen altijd voor ogen. De Caféhouder streeft naar zo veel mogelijk winst en stemt zijn beleid daarop af. De Caféhouder zorgt er dus voor dat de doelstellingen die hij in een ondernemingsplan heeft vastgesteld, worden nageleefd. De Caféhouder bewaakt zowel commerciële, financiële en operationele doelen. Ook voert hij een bepaald personeelsbeleid.

Voornamelijk in kleine bedrijven zal de Caféhouder vaak zelf achter de bar staan. Met name in grote cafés heeft de Caféhouder tevens managementfuncties. Hij houdt toezicht en stuurt bij waar nodig. De Caféhouder heeft een brede kennis over alle processen en werkzaamheden binnen zijn bedrijf. Hij ziet waar zich problemen voordoen en lost deze op.

De Caféhouder bepaalt hoeveel personeel hij nodig heeft, gaat naar hen op zoek en stelt hen aan. Ook ontslaat hij personeelsleden als dat nodig is. De Caféhouder is ook verantwoordelijk voor een juiste administratie. Als de Caféhouder een klein bedrijf heeft, bestelt hij bovendien zelf nieuwe voorraden. 

Mensen vonden ons op: Job Caféhouder, Baan Caféhouder, Caféhouder Worden, Functie-eisen Caféhouder, Verantwoordelijkheden Caféhouder, Functieprofiel Caféhouder, Wat doet een Caféhouder, Werken als Caféhouder.

Caféhouder worden: Opleiding tot caféhouder

 

Caféhouders hebben meestal een horecaopleiding gedaan, zoals de MBO-opleiding Horecaondernemer of de HBO-opleiding Hoger Hotelonderwijs. Na het afronden van één van deze studies kan iemand een eigen horecabedrijf starten, zoals een café. Er bestaan ook cursussen die zich specifiek richten op het cafébedrijf.

Niet alle caféhouders hebben een horecaopleiding gevolgd. Zij hebben dan praktijkervaring opgedaan bij een horecabedrijf en zijn uiteindelijk voor zichzelf begonnen. Caféhouders dienen in het bezit te zijn van een Verklaring Sociale Hygiëne en het Certificaat Basisvakbekwaamheid Horeca. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Caféhouder, Caféhouder Worden, Opleidingsniveau Caféhouder, Scholing Caféhouder, Studie Caféhouder, Bijscholing Caféhouder, Omscholing Caféhouder.

Organisaties waar een caféhouder doorgaans werkzaam is

 

Een Caféhouder kan ervoor kiezen een klein, middelgroot of groot bedrijf op te zetten. Richt de Caféhouder een klein bedrijf op, dan kan hij, eventueel met een partner, zelf de zaak runnen. Richt hij een groter bedrijf op, dan kan hij personeel aanstellen die hem bepaalde taken uit handen nemen.

Tevens maakt de Caféhouder beslissingen wat betreft de aankleding van het pand, het aanbod en het personeel. Steeds houdt de Caféhouder zijn doelen en doelgroep voor ogen. Hij kan zich onderscheiden door middel van bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en thema-avonden. Al dit soort beslissingen bepalen het soort bedrijf dat de Caféhouder heeft.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Caféhouder, Caféhouder Worden, Opleidingsniveau Caféhouder, Scholing Caféhouder, Studie Caféhouder, Bijscholing Caféhouder, Omscholing Caféhouder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden caféhouder

 

Hoeveel geld een Caféhouder verdient, hangt af van de grootte van zijn bedrijf, het aantal personeelsleden, de prijzen die hij hanteert en natuurlijk het aantal klanten dat de Caféhouder heeft. Veel horecabedrijven hebben last van de economische crisis. 

Mensen vonden ons op: Salaris Caféhouder, Loon Caféhouder, Wat verdien je als Caféhouder, Salarisschaal Caféhouder, Salarisindicatie Caféhouder, Bonus Caféhouder, CAO Caféhouder, Brutoloon Caféhouder, Nettoloon Caféhouder, Vakantiedagen Caféhouder, Pensioen Caféhouder.

Competenties, skills & vaardigheden caféhouder

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Delegeren
Mensen vonden ons op: Kennis Caféhouder, Vaardigheden Caféhouder, Attitude Caféhouder, Kwalificaties Caféhouder, Competentieprofiel Caféhouder.

Boeken voor het beroep caféhouder

Wil je meer weten over het beroep caféhouder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je caféhouder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken caféhouder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Caféhouder, Caféhouder ebooks, boek Caféhouder.

Persoonstypen caféhouder

 

Persoonstypen die passen bij een Caféhouder zijn Baas en Waarnemer.

Vaak heeft een Caféhouder personeel in dienst. Hij moet hen begeleiden en aansturen en heeft dus leidinggevende capaciteiten nodig. De Caféhouder motiveert de werknemers, leidt alles in goede banen en zorgt dat de (financiële) doelen worden behaald. De Caféhouder is stabiel, stressbestendig en direct (Baas).

Tevens heeft een Caféhouder toezicht over de processen in zijn bedrijf. Voornamelijk als de Caféhouder geen manager in dienst heeft,  moet hij alles goed waarnemen en inspringen waar dat nodig is. De Caféhouder dient dus analytisch en inzichtelijk te zijn (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Caféhouder, Karakter Caféhouder.

Netwerk caféhouder

 

Het netwerk van een Caféhouder hangt voor een groot deel af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een groot bedrijf, dan heeft hij personeel in dienst. Met de Manager spreekt hij over de beleidsuitvoering en verbeterpunten. De Caféhouder en/of de Manager stuurt Serveersters en Bartenders aan. Natuurlijk komt de Caféhouder ook in contact met klanten en leveranciers van dranken en (eventueel) hapjes.

Mensen vonden ons op: Collega’s Caféhouder, Medewerkers Caféhouder.

Is het beroep caféhouder iets voor jou?

Zou je graag caféhouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als caféhouder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Caféhouder, beroepskeuzetest Caféhouder, beroep Caféhouder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden caféhouder

 

De horeca staat onder druk wegens de economische crisis. Het kan dus lastig zijn om in deze tijden een goedlopend bedrijf op te starten.

Een Caféhouder kan bij succes zijn bedrijf uitbreiden, een groter bedrijf opstarten of meerdere vestigingen opzetten. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Caféhouder, Promotie mogelijkheden Caféhouder, Carriere Caféhouder.

Solliciteren op de functie caféhouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als caféhouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor caféhouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als caféhouder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Caféhouder, CV Caféhouder, sollicitatie Caféhouder.

Interviews met caféhouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures caféhouder

Op zoek naar een nieuwe baan als Caféhouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Caféhouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Caféhouder is eigenaar van een café en is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De precieze bezigheden van de Caféhouder hangen af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een klein bedrijf, dan zal hij weinig personeel in dienst hebben en bijna alles zelf doen.

Beoordeling Caféhouder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Caféhouder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Caféhouder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep