U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Caissiere

Caissiere worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een caissiere? Lees de functieomschrijving.

Een caissiere is een vrouw die een kassa in een winkel bedient. Klanten betalen hun boodschappen bij de caissiere. Omdat de meeste kassa's tegenwoordig zijn uitgerust met een barcodescanner en een automatische rekenmachine, hoeft een caissiere alleen de streepjescode op de gekochte producten langs de scanner te halen. In een supermarkt betekent het soms ook het wegen van groente en fruit. Vervolgens rekent de kassa uit hoeveel de klant moet betalen.

Andere taken van cassieres zijn het incidenteel aanprijzen van bepaalde producten die in de aanbiednig zijn of het aanbieden van spaaracties. Tegenwoordig krijgen cassieres vaak instructies voor klantgericht handelen, zoals klanten in de ogen kijken en ze te begroeten.

In Nederland is de minimum leeftijd voor cassieres 16 jaar.

Mensen vonden ons op: Job Caissiere, Baan Caissiere, Caissiere Worden, Functie-eisen Caissiere, Verantwoordelijkheden Caissiere, Functieprofiel Caissiere, Wat doet een Caissiere, Werken als Caissiere.

Caissiere worden: Opleiding tot caissiere

Iedere vrouw ouder dan 16 jaar kan caissiere worden. Er zijn geen opleidingsvereisten voor dit beroep. Wel eisen sommige winkeliers minimaal een MBO werk-/ of denkniveau.

Vaak zijn caissieres scholieren die een bijbaantje zoeken. Maar in de meeste (grote) winkels loopt minimaal één ervaren fulltime volwassen caissiere rond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Caissiere, Caissiere Worden, Opleidingsniveau Caissiere, Scholing Caissiere, Studie Caissiere, Bijscholing Caissiere, Omscholing Caissiere.

Organisaties waar een caissiere doorgaans werkzaam is

Een caissiere werkt in een winkel. Dat kan een grote of kleine winkel zijn. Maar het is sowieso een commerciële omgeving waarbij producten (en diensten) te koop worden aangeboden. Meestal is een caissiere dus werkzaam in de profit sector, hoewel de winkel best deel kan uitmaken van een overheid of andere non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Caissiere, Caissiere Worden, Opleidingsniveau Caissiere, Scholing Caissiere, Studie Caissiere, Bijscholing Caissiere, Omscholing Caissiere.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden caissiere

Een caissiere verdient gemiddeld ongeveer € 1.300 bruto per maand, iets meer dan het minimumloon.

Mensen vonden ons op: Salaris Caissiere, Loon Caissiere, Wat verdien je als Caissiere, Salarisschaal Caissiere, Salarisindicatie Caissiere, Bonus Caissiere, CAO Caissiere, Brutoloon Caissiere, Nettoloon Caissiere, Vakantiedagen Caissiere, Pensioen Caissiere.

Competenties, skills & vaardigheden caissiere

 • Klantgerichtheid
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Caissiere, Vaardigheden Caissiere, Attitude Caissiere, Kwalificaties Caissiere, Competentieprofiel Caissiere.

Boeken voor het beroep caissiere

Wil je meer weten over het beroep caissiere? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je caissiere bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken caissiere te komen.

Les tribulations d'une caissière | Anna Sam

Franstalig | E-book | 9782234066205

"Elle s'appelle Anna, elle a vingt-huit ans, un diplôme universitaire de littérature et huit ans d'expérience derrière une caisse de supermarché. Un métier peu propice aux échanges, ponctué de gestes automatiques…...

La caissière et la putain | Alain Piot

La prostitution comme on la parle - Franstalig | E-book | 9782336781228

Alain Piot réfléchit depuis plusieurs années à la stigmatisation des femmes. Il a cherché dans les persécutions des sorcières du XVème au XVIIème siècles les racines culturelles et religieuses de la ''diabolisation'' des femmes. Puis, dans un livre plus r...

La caissière du péage de Chatuzange-le-Goubet | Fabien Pesty

Franstalig | Druk: 1 | E-book | 9782366510485

Ceux qui ont un jour rencontré l'amour péagier me comprendront. Ceux-là sauront que rien n'est impossible pour celui qui croise l'amour dans le sens Grenoble-Valence. Ceux qui me suivent m'aimeront. Ceux qui m'aiment prendront le train. Les autres ne fero...

Mensen vonden ons op: boeken voor Caissiere, Caissiere ebooks, boek Caissiere.

Persoonstypen caissiere

Een caissiere doet eenvoudig, eenzijdig klantgericht werk. Het zal dus moeite kosten om klantvriendelijk te zijn en blijven en de concentratie vast te houden.

Een caissiere moet een dienstverlenende houding hebben. De primaire taak van een caissiere is immers mensen helpen bij het afrekenen van hun boodschappen. Een caissiere moet ook nauwkeurig zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben omdat een caissiere met geld werkt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Caissiere, Karakter Caissiere.

Netwerk caissiere

Een caissiere in een kleine winkel heeft vaak alleen met de bedrijfsleider of eigenaar te maken en uiteraard met klanten. Een caissiere in een supermarkt heeft meer collega's, zoals vakkenvullers, andere kassamedewerkers, afdelingsleiders of managers, etc.

Mensen vonden ons op: Collega’s Caissiere, Medewerkers Caissiere.

Is het beroep caissiere iets voor jou?

Zou je graag caissiere willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als caissiere bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Caissiere, beroepskeuzetest Caissiere, beroep Caissiere kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden caissiere

De carrièremogelijkheden van een caissiere zijn beperkt. Wel hangt het af van de winkel waar de caissiere werkt. In een grote supermarkt bestaan doorgroeimogelijkheden, naar bijvoorbeeld hoofdkassamedewerker of een andere eventueel leidinggevende functie. Hiervoor moet de caissiere wel een interne opleidingen of externe opleiding volgen.

Voor tieners is het arbeidsperspectief goed, er is voldoende werk voor jonge kassamedewerkers. Het perspectief voor volwassenen is iets minder omdat zij duurder zijn.

Arbeidsmarktperspectief score caissiere

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep caissiere. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Caissiere, Promotie mogelijkheden Caissiere, Carriere Caissiere.

Solliciteren op de functie caissiere

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als caissiere dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor caissiere belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als caissiere. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Caissiere, CV Caissiere, sollicitatie Caissiere.

Interviews met caissiere

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen caissiere

 • - Kassamedewerker
 • - Hoofd kassamedewerker
 • - Vakkenvuller

Overzicht

Vacatures caissiere

Op zoek naar een nieuwe baan als Caissiere? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Caissiere. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een caissiere is een vrouw die een kassa in een winkel bedient. Klanten betalen hun boodschappen bij de caissiere. Omdat de meeste kassa's tegenwoordig zijn uitgerust met een barcodescanner en een automatische rekenmachine, hoeft een caissiere alleen de streepjescode op de gekochte producten langs de scanner te halen.

Beoordeling Caissiere

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Caissiere' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Caissiere

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep