U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cardiothoracaal Chirurg

Cardiothoracaal Chirurg worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cardiothoracaal Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Een Cardiothoracaal Chirurg is een medisch specialist die operatieve behandelingen uitvoert bij patiënten met hart- of longaandoeningen of een aandoening aan de aortoa. Hij doet bijvoorbeeld hartklepoperaties, bypasses, vervangt delen van aderen of legt stents aan. Hij opereert mensen van alle leeftijden, zowel baby’s met aangeboren afwijkingen als ouderen die de aandoening later hebben opgelopen. Cardiothoracale chirurgie is een stroming binnen de chirurgie.

De patiënten zijn via een huisarts, de spoedeisende hulp of een andere medisch specialist doorverwezen naar de Cardiothoracaal Chirurg. Nadat de diagnose is gesteld, bepaalt de chirurg welke behandeling het meest geschikt is. De Cardiothoracaal Chirurg bespreekt de opties met de patiënt en informeert en adviseert hem over de behandeling en de voorbereiding daarop. Tijdens de operaties die de Cardiothoracaal Chirurg uitvoert werkt hij samen met anesthesiemedewerkers, anesthesisten, operatieassistenten en soms een andere chirurg.

Naast het uitvoeren van de operaties en het voorschrijven van medicijnen heeft een hij nog andere taken zoals het voeren van overleg met cardiologen, anesthesisten, urologen of orthopeed, het bespreken van het verloop van de operatie met patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie (patiëntendossiers).

Een Cardiothoracaal Chirurg heeft met strenge hygiënevoorschriften te maken. Hij heeft een verantwoordelijke functie waarin hij onder druk belangrijke beslissingen moet nemen. Hij heeft onregelmatige werktijden en heeft geregeld avond -, nacht- en weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Cardiothoracaal Chirurg, Baan Cardiothoracaal Chirurg, Cardiothoracaal Chirurg Worden, Functie-eisen Cardiothoracaal Chirurg, Verantwoordelijkheden Cardiothoracaal Chirurg, Functieprofiel Cardiothoracaal Chirurg, Wat doet een Cardiothoracaal Chirurg, Werken als Cardiothoracaal Chirurg.

Cardiothoracaal Chirurg worden: Opleiding tot cardiothoracaal Chirurg

Om Cardiothoracaal Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je je specialiseren, wat kan aan een opleidingsziekenhuis en deze specialisatie duurt nog eens zes jaar. In totaal is een Cardiothoracaal Chirurg dus twaalf jaar in opleiding.

Als Cardiothoracaal Chirurg moet je je hele carrière lang bijscholingen, nascholingen en congressen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cardiothoracaal Chirurg, Cardiothoracaal Chirurg Worden, Opleidingsniveau Cardiothoracaal Chirurg, Scholing Cardiothoracaal Chirurg, Studie Cardiothoracaal Chirurg, Bijscholing Cardiothoracaal Chirurg, Omscholing Cardiothoracaal Chirurg.

Organisaties waar een cardiothoracaal Chirurg doorgaans werkzaam is

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cardiothoracaal Chirurg, Cardiothoracaal Chirurg Worden, Opleidingsniveau Cardiothoracaal Chirurg, Scholing Cardiothoracaal Chirurg, Studie Cardiothoracaal Chirurg, Bijscholing Cardiothoracaal Chirurg, Omscholing Cardiothoracaal Chirurg.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cardiothoracaal Chirurg

Het salaris van een Cardiothoracaal Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833 en is afhankelijk van dienstverband en takenpakket. Zo ligt het salaris bijvoorbeeld hoger alshij naast zijn normale taken ook management taken vervult.

 Er is ook nog de mogelijkheid om een eigen vestiging te openen, wat meestal in samenwerking met andere onafhankelijke chirurgen gebeurt. In dit geval zal je jaar inkomen bruto ergens tussen de 1€50.000 en €250.000,- liggen. Hier gaan echter nog verschillende kosten vanaf.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag
Mensen vonden ons op: Salaris Cardiothoracaal Chirurg, Loon Cardiothoracaal Chirurg, Wat verdien je als Cardiothoracaal Chirurg, Salarisschaal Cardiothoracaal Chirurg, Salarisindicatie Cardiothoracaal Chirurg, Bonus Cardiothoracaal Chirurg, CAO Cardiothoracaal Chirurg, Brutoloon Cardiothoracaal Chirurg, Nettoloon Cardiothoracaal Chirurg, Vakantiedagen Cardiothoracaal Chirurg, Pensioen Cardiothoracaal Chirurg.

Competenties, skills & vaardigheden cardiothoracaal chirurg

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Delegeren
 • Accuratesse
 • Goede fijne motoriek
 • Kennis van anatomie
 • Kennis van ontwikkelingen in de cardiologie
Mensen vonden ons op: Kennis Cardiothoracaal Chirurg, Vaardigheden Cardiothoracaal Chirurg, Attitude Cardiothoracaal Chirurg, Kwalificaties Cardiothoracaal Chirurg, Competentieprofiel Cardiothoracaal Chirurg.

Boeken voor het beroep cardiothoracaal chirurg

Wil je meer weten over het beroep cardiothoracaal chirurg? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cardiothoracaal chirurg bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cardiothoracaal chirurg te komen.

We doen wat we kunnen | Lykele Muus

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789038804545 | 272 pagina's

Twee bevriende gezinnen met elk een dochter delen een vakantiehuisje aan zee. Na een tragisch ongeluk belanden de meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets. Maar als de verhoudingen volledig kantelen, worden de vier ouders on...

We doen wat we kunnen | Lykele Muus

Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789038804552 | 256 pagina's

Twee bevriende gezinnen met elk een dochter delen een vakantiehuisje aan zee. Na een tragisch ongeluk belanden de meisjes in het ziekenhuis. De ene ligt in coma, de ander mankeert niets. Maar als de verhoudingen volledig kantelen, worden de vier ouders on...

Inspannings- en sportfysiologie | Jack H. Wilmore

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789035231030 | 599 pagina's

'Inspannings- en sportfysiologie' is de basis voor het begeleiden van bewegen, bijvoorbeeld voor training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Dit boek is zonder twijfel het wereldwijde standaardwerk voor de inspannings- en sportfysiologie. De auteurs va...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cardiothoracaal Chirurg, Cardiothoracaal Chirurg ebooks, boek Cardiothoracaal Chirurg.

Persoonstypen cardiothoracaal Chirurg

De Cardiothoracaal Chirurg is analytisch en inzichtelijk, leergierig en werkt nauwkeurig (Waarnemer).

Ook is hij zelfverzekerd en besluitvaardig en werkt hij doelgericht (Ssuccesvolle werker)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cardiothoracaal Chirurg, Karakter Cardiothoracaal Chirurg.

Netwerk cardiothoracaal Chirurg

Tijdens de operaties werkt een Cardiothoracaal Chirurg met een team van operatieassistenten en anesthesisten die assisteren bij het uitvoeren van de operaties. Daarnaast wordt er veel overleg gepleegd met cardiologen, urologen en anestheisten. Dit gaat over behandeling, medicijngebruik, operaties en andere belangrijke informatie over de patiënt. Tijdens een operatie is de chirurg degene die bepaalt wat er moet gebeuren, hij moet het team dus coördineren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cardiothoracaal Chirurg, Medewerkers Cardiothoracaal Chirurg.

Is het beroep cardiothoracaal Chirurg iets voor jou?

Zou je graag cardiothoracaal Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cardiothoracaal Chirurg bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cardiothoracaal Chirurg, beroepskeuzetest Cardiothoracaal Chirurg, beroep Cardiothoracaal Chirurg kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cardiothoracaal Chirurg

Het is op het moment moeilijk om een baan te krijgen als Cardiothoracaal Chirurg. Echter, het aantal opleidingsplaatsen voor Cardiothoracaal Chirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe chirurgen. Omdat het aantal opgeleidingsplaatsen vrij ligt, wordt de arbeidsmarkt voor afgestudeerde Cardiothoracaal Chirurgen gunstiger.

Doorgroeimogelijkheden zijn je verder specialiseren op het gebied van cardiothoracale chirurgie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie gaan bekleden. Hoewel de meeste chirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen.

Arbeidsmarktperspectief score cardiothoracaal Chirurg

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cardiothoracaal Chirurg. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cardiothoracaal Chirurg, Promotie mogelijkheden Cardiothoracaal Chirurg, Carriere Cardiothoracaal Chirurg.

Solliciteren op de functie cardiothoracaal Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cardiothoracaal Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cardiothoracaal Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cardiothoracaal Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cardiothoracaal Chirurg, CV Cardiothoracaal Chirurg, sollicitatie Cardiothoracaal Chirurg.

Interviews met cardiothoracaal Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cardiothoracaal Chirurg

Vacatures cardiothoracaal chirurg

Op zoek naar een nieuwe baan als Cardiothoracaal Chirurg? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cardiothoracaal Chirurg. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Cardiothoracaal Chirurg is een medisch specialist die operatieve behandelingen uitvoert bij patiënten met hart- of longaandoeningen of een aandoening aan de aortoa. Hij doet bijvoorbeeld hartklepoperaties, bypasses, vervangt delen van aderen of legt stents aan. Hij opereert mensen van alle leeftijden, zowel baby’s met aangeboren afwijkingen als ouderen die de aandoening later hebben opgelopen.

Beoordeling Cardiothoracaal Chirurg

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cardiothoracaal Chirurg' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cardiothoracaal Chirurg

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep