U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Category Manager

Category Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een category Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Category Manager is verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van productcategorieën (business units). Een Category Manager helpt fabrikanten en retailers om zich te richten op een bepaalde categorie van producten (bijvoorbeeld alle producten voor een badkamer) van een hele keten en gaat daarbij uit van de wensen van consumenten. Het doel hiervan is om een optimale samenstelling van de categorie te krijgen die een maximale waarde heeft voor de consument.

De Category Manager kijkt dan naar het assortiment, de omzet, volume en prijsontwikkelingen. Maar ook naar de logistiek en de beschikbare winkelruimte. Bovendien onderhoudt de Category Manager klantencontacten.

Mensen vonden ons op: Job Category Manager, Baan Category Manager, Category Manager Worden, Functie-eisen Category Manager, Verantwoordelijkheden Category Manager, Functieprofiel Category Manager, Wat doet een Category Manager, Werken als Category Manager.

Category Manager worden: Opleiding tot category Manager

Een Category Manager wordt op het MBO, HBO en een universiteit opgeleid en hebben vaak een economische, commerciële of management achtergrond. Er is geen specifieke opleidingen tot Category Manager.

Wel zijn er in verschillende sectoren cursussen en bijscholing voor Category Managers.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Category Manager, Category Manager Worden, Opleidingsniveau Category Manager, Scholing Category Manager, Studie Category Manager, Bijscholing Category Manager, Omscholing Category Manager.

Organisaties waar een category Manager doorgaans werkzaam is

Een Category Manager is werkzaam in de profit-sector. Alles wat de Catergory Manager doet staat in het teken van winstmaximalisatie, verkoop en marketing.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Category Manager, Category Manager Worden, Opleidingsniveau Category Manager, Scholing Category Manager, Studie Category Manager, Bijscholing Category Manager, Omscholing Category Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden category Manager

Het inkomen van een Category Manager is sterk afhankelijk van de zwaarte van functie, de bedrijfstak, de grootte van het bedrijf, werkervaring en opleiding. Dat geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Category Manager, Loon Category Manager, Wat verdien je als Category Manager, Salarisschaal Category Manager, Salarisindicatie Category Manager, Bonus Category Manager, CAO Category Manager, Brutoloon Category Manager, Nettoloon Category Manager, Vakantiedagen Category Manager, Pensioen Category Manager.

Competenties, skills & vaardigheden category manager

 • Klantgerichtheid
 • Organiseren
 • Coachen
 • Innovatief
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Category Manager, Vaardigheden Category Manager, Attitude Category Manager, Kwalificaties Category Manager, Competentieprofiel Category Manager.

Boeken voor het beroep category manager

Wil je meer weten over het beroep category manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je category manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken category manager te komen.

Category Manager A Complete Guide - 2019 Edition | Gerardus Blokdyk

Engels | Paperback | 9780655820406 | 306 pagina's

...

Absolutely Legendary Category Manager | Camila Cooper

Inspirational life quote blank lined Notebook 6x9 matte finish - Engels | Paperback | 9781079460520 | 122 pagina's

...

Category Manager Notizbuch | Category Manager Notebook Publishings

Das perfekte Notizheft f r jeden Category Manager - Notizbuch mit 120 Seiten (Liniert) - 6x9 - Duitstalig | Paperback | 9781074615741 | 122 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Category Manager, Category Manager ebooks, boek Category Manager.

Persoonstypen category Manager

Een Category Manager moet overtuigend leiding kunnen geven aan een groep medewerkers en zijn visie overbrengen. Daarnaast moet een Category Manager bemiddelen tussen de wensen van de consument en de mogelijkheden en wensen van de opdrachtegever.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Category Manager, Karakter Category Manager.

Netwerk category Manager

Een Category Manager heeft vooral contact met fabrikanten, retailers en consumenten. Category Managers zijn dus bij het hele productieproces betrokken. Van consumenten wil een Category Manager weten welke productcategoriën er samengesteld moeten worden voor een optimale verkoop. Dit stemt een Categrory Manager vervolgens af met de fabrikant en retailer.

Mensen vonden ons op: Collega’s Category Manager, Medewerkers Category Manager.

Is het beroep category Manager iets voor jou?

Zou je graag category Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als category Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Category Manager, beroepskeuzetest Category Manager, beroep Category Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden category Manager

Het perspectief op de arbeidsmarkt voor een Category Manager is goed, er zijn veel vacatures voor Category Managers.

Omdat een Category Manager bij verschillende bedrijven in verschillende bedrijfstakken terecht kan en daarmaast leidinggevende taken op zich neemt, zijn de doorgroeimogelijkheden uitstekend. Daarnaast kan iemand die van het MBO of HBO komt doorstuderen en meer ervaring opdoen om door te groeien. Bovendien zijn er specifieke cursussen per bedrijfstak om meer de diepte in te gaan.

Arbeidsmarktperspectief score category Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep category Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Category Manager, Promotie mogelijkheden Category Manager, Carriere Category Manager.

Solliciteren op de functie category Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als category Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor category Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als category Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Category Manager, CV Category Manager, sollicitatie Category Manager.

Interviews met category Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen category Manager

 • - Commercieel directeur
 • - Marketeer
 • - Verkoper

Vacatures category manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Category Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Category Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Category Manager is verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van productcategorieën (business units). Een Category Manager helpt fabrikanten en retailers om zich te richten op een bepaalde categorie van producten (bijvoorbeeld alle producten voor een badkamer) van een hele keten en gaat daarbij uit van de wensen van consumenten. Het doel hiervan is om een optimale samenstelling van de categorie te krijgen die een maximale waarde heeft voor de consument.

Beoordeling Category Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Category Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Category Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep