U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cateraar

Cateraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cateraar? Lees de functieomschrijving.

De Cateraar verzorgt de catering voor bedrijven, feesten en evenementen. Catering is een Engelse term voor de levering van maaltijden of maaltijdverzorging. Het houdt in dat de Cateraar het eten voor een bedrijf of evenement bereidt en levert. Dit kan variëren van kleine hapjes bij een borrel tot een compleet buffet op een feest.

 

Vanuit huis en op locatie

De Cateraar bespreekt samen met de klant wat de wensen zijn, wat het voor evenement is, voor hoeveel mensen eten verzorgt moet worden en wat er geserveerd moet worden. Met deze informatie gaat de Cateraar aan de slag. De Cateraar bereidt vaak veel voor in grootkeukens, maar kan ook op locatie dingen bereiden. Dit is afhankelijk van de opdracht. Zo kan een Cateraar broodjes voor de lunch vaak in de eigen keuken bereiden en dan enkel leveren, maar voor een buffet zal de Cateraar op locatie moeten werken.

 

Culinair en smaakvol

De Cateraar moet over een goede kennis van voeding beschikken en naar de wensen en behoeften van de klant goed eten kunnen leveren. De Cateraar moet de klant het werk uit handen nemen en zorgen dat de klant hier tevreden over is. Er zijn veel verschillende soorten catering die elk hun eigen aanpak vragen en hier moet de Cateraar voldoende inzicht hebben. Zo is er catering in een vliegtuig of ziekenhuis, op een festival, in de VIP-box van een voetbalstadion of actiecatering. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Maar voor alle situaties geldt dat de Cateraar smaakvol eten moet leveren.

Mensen vonden ons op: Job Cateraar, Baan Cateraar, Cateraar Worden, Functie-eisen Cateraar, Verantwoordelijkheden Cateraar, Functieprofiel Cateraar, Wat doet een Cateraar, Werken als Cateraar.

Cateraar worden: Opleiding tot cateraar

De Cateraar heeft vaak een opleiding of cursus gevolgd op het gebied van eten en/of catering. Er zijn speciale (thuis)cursussen om alles te leren over het starten van je eigen cateringbedrijf. Deze opleidingen worden meestal aangeboden op MBO-niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateraar, Cateraar Worden, Opleidingsniveau Cateraar, Scholing Cateraar, Studie Cateraar, Bijscholing Cateraar, Omscholing Cateraar.

Organisaties waar een cateraar doorgaans werkzaam is

De Cateraar werkt als zelfstandig ondernemer of voor een cateringbedrijf. De Cateraar is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateraar, Cateraar Worden, Opleidingsniveau Cateraar, Scholing Cateraar, Studie Cateraar, Bijscholing Cateraar, Omscholing Cateraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cateraar

Het salaris van de Cateraar hangt af van het aantal opdrachten en de grootte van deze opdrachten. Gemiddeld ligt het salaris van de cateraar tussen de €1600,- en €2500,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Cateraar, Loon Cateraar, Wat verdien je als Cateraar, Salarisschaal Cateraar, Salarisindicatie Cateraar, Bonus Cateraar, CAO Cateraar, Brutoloon Cateraar, Nettoloon Cateraar, Vakantiedagen Cateraar, Pensioen Cateraar.

Competenties, skills & vaardigheden cateraar

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Cateraar, Vaardigheden Cateraar, Attitude Cateraar, Kwalificaties Cateraar, Competentieprofiel Cateraar.

Boeken voor het beroep cateraar

Wil je meer weten over het beroep cateraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cateraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cateraar te komen.

The Modern Baker, Confectioner and Caterer; A Practical and Scientific Work for the Baking and Allied Trades. Edited by John Kirkland. with Contributions from Leading Specialists and Trade Experts; Volume 4 | John Kirkland

Engels | Hardcover | 9781297942204 | 210 pagina's

This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, y...

The Rich Caterer's Bible Companion | Jeff Dombeck

Engels | Paperback | 9781490953540 | 302 pagina's

Catering isn't an easy business. Even if you're the best cook, it's full of twists and turns that can keep your profit margin low or as flat as a poorly baked cake. But there are ways to reverse that trend and make those profits rise.Jeff Dombeck, a food ...

Professional Caterer's Handbook | Douglas Brown

How to Open & Operate a Financially Successful Catering Business - Engels | Druk: illustrated edition | Hardcover | 9780910627603 | 626 pagina's

Do you need a comprehensive book on how to plan, start and operate a successful catering operation? This is it--an extensive, detailed manual that shows you step by step how to set up, operate and manage a financially successful catering business. No comp...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cateraar, Cateraar ebooks, boek Cateraar.

Persoonstypen cateraar

De Cateraar moet energiek te werk gaan, hard kunnen werken en goed naar de wensen en behoeften van de klant kunnen luisteren (Gever). De Cateraar moet loyaal en betrouwbaar zijn en afspraken nakomen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cateraar, Karakter Cateraar.

Netwerk cateraar

De Cateraar werkt soms samen met andere Cateraars of cateringmedewerkers. Verder heeft de Cateraar voornamelijk contact met klanten, maar ook met leveranciers van producten en eigenaren van locaties.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cateraar, Medewerkers Cateraar.

Is het beroep cateraar iets voor jou?

Zou je graag cateraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cateraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cateraar, beroepskeuzetest Cateraar, beroep Cateraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cateraar

Er is voldoende vraag naar Cateraars. Veel bedrijven zijn op zoek naar Cateraars die lunches en het eten voor evenementen kunnen verzorgen. Door klein te beginnen en zo een steeds grotere klantenkring en grotere opdrachten te krijgen, kan de Cateraar doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score cateraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cateraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cateraar, Promotie mogelijkheden Cateraar, Carriere Cateraar.

Solliciteren op de functie cateraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cateraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cateraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cateraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cateraar, CV Cateraar, sollicitatie Cateraar.

Interviews met cateraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cateraar

Vacatures cateraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Cateraar verzorgt de catering voor bedrijven, feesten en evenementen. Catering is een Engelse term voor de levering van maaltijden of maaltijdverzorging. Het houdt in dat de Cateraar het eten voor een bedrijf of evenement bereidt en levert.

Beoordeling Cateraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cateraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cateraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep