U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cateringbeheerder

Cateringbeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cateringbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een Cateringbeheerder is werkzaam in of bij een cateringbedrijf, bedrijfskantine, hotel of zorginstelling. Vaak werkt hij in opdracht van een contractcateringorganisatie en beheert de restauratieve dienstverlening van een bedrijf of instelling. De Cateringbeheerder heeft algemene verantwoordelijkheid op deze locatie. Onder zijn werkzaamheden vallen bijvoorbeeld het uitgeven van de lunch en het doen van de inkopen. Maar ook administratieve klussen behoren tot zijn taken. Hieronder vallen zaken als budgetbewaking, personeelsadministratie en goederenstroom. Zo maakt een Cateringbeheerder bijvoorbeeld ook de roosters voor het personeel.

Vaak geeft een Cateringbeheerder leiding aan meerdere medewerkers. Hij zorgt ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden in goede banen worden geleid. Naast de leidinggevende en administratieve taken werkt de Cateringbeheerder zelf gewoon mee met de dagelijkse werkzaamheden, zoals de uitgifte van dranken en eten en het bevoorraden van de vitrines. Hij heeft dus niet alleen de verantwoordelijkheid over de uitvoering van alle cateringwerkzaamheden op de locatie, maar werkt hier zelf actief aan mee. De Cateringbeheerder heeft dus zowel een coachende en coördinerende als een uitvoerende rol.

Omdat een Cateringmedewerker vaak in dienst werkt van een opdrachtgever is het belangrijk dat hij de activiteiten afstemt op de wensen van de opdrachtgever, maar tegelijkertijd ook de commerciële doelstellingen van de contractcateringorganisatie in het oog houdt.

Mensen vonden ons op: Job Cateringbeheerder, Baan Cateringbeheerder, Cateringbeheerder Worden, Functie-eisen Cateringbeheerder, Verantwoordelijkheden Cateringbeheerder, Functieprofiel Cateringbeheerder, Wat doet een Cateringbeheerder, Werken als Cateringbeheerder.

Cateringbeheerder worden: Opleiding tot cateringbeheerder

Om aan het werk te gaan als Cateringbeheerder dient men een MBO opleiding op horecagebied te hebben gevolgd. Een opleiding die goed op dit beroep aansluit is de MBO opleiding Cateringbeheerder/-manager (niveau 4). Dit is een is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting Medewerker Bediening/Café-bar. De opleiding Cateringbeheerder/-manager is een MBO opleiding  nieuwe stijl. Een vergelijkbare opleiding in MBO oude stijl is de opleiding Afdelingsmanager (niveau 4), met uitstroomprofiel Cateringmanager.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateringbeheerder, Cateringbeheerder Worden, Opleidingsniveau Cateringbeheerder, Scholing Cateringbeheerder, Studie Cateringbeheerder, Bijscholing Cateringbeheerder, Omscholing Cateringbeheerder.

Organisaties waar een cateringbeheerder doorgaans werkzaam is

Een Cateringbeheerder is vaak in dienst van een cateraar, maar werkt op de locatie van een van de opdrachtgevers. Dit kan varieren van een bedrijfskantine tot een zorginstelling of school. Ook bijvoorbeeld het aantal lunchgebruikers of de aangeboden producten verschillen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateringbeheerder, Cateringbeheerder Worden, Opleidingsniveau Cateringbeheerder, Scholing Cateringbeheerder, Studie Cateringbeheerder, Bijscholing Cateringbeheerder, Omscholing Cateringbeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cateringbeheerder

Het salaris van een Cateringbeheerder ligt, afhankelijk van de genoten opleiding en werkervaring, tussen de €2115 en €3000 per maand. Ook de grootte van de afdeling waar men werkzaam is en het aantal werknemers waaraan men leiding geeft zijn van invloed op de hoogte van het salaris. Tevens zijn er verschillende toeslagen, zoals een toeslag voor onregelmatige uren.

Mensen vonden ons op: Salaris Cateringbeheerder, Loon Cateringbeheerder, Wat verdien je als Cateringbeheerder, Salarisschaal Cateringbeheerder, Salarisindicatie Cateringbeheerder, Bonus Cateringbeheerder, CAO Cateringbeheerder, Brutoloon Cateringbeheerder, Nettoloon Cateringbeheerder, Vakantiedagen Cateringbeheerder, Pensioen Cateringbeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden cateringbeheerder

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Coachen
 • Plannen en organiseren
 • Communicatief vaardig
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Cateringbeheerder, Vaardigheden Cateringbeheerder, Attitude Cateringbeheerder, Kwalificaties Cateringbeheerder, Competentieprofiel Cateringbeheerder.

Boeken voor het beroep cateringbeheerder

Wil je meer weten over het beroep cateringbeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cateringbeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cateringbeheerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cateringbeheerder, Cateringbeheerder ebooks, boek Cateringbeheerder.

Persoonstypen cateringbeheerder

Een Cateringbeheerder geeft leiding aan een groep cateringmedewerkers. De Cateringbeheerder coördineert de werkzaamheden om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt. Ook coacht en motiveert een Cateringbeheerder de medewerkers. Het is dus belangrijk dat hij  leidinggevende kwaliteiten bezit.Hij is van nature gezaghebbend, onafhankelijk en energiek. (Baas).

Omdat hij verantwoordelijk is voor de gehele catering binnen een bedrijf, is het belangrijk om het overzicht te behouden en de taken correct en nauwkeurig uit te (laten) voeren. De Cateringbeheerder is dan ook  ordelijk, nauwkeurig en gedisciplineerd. Zijn kritische blik zorgt ervoor dat de werkzaamheden succesvol verlopen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cateringbeheerder, Karakter Cateringbeheerder.

Netwerk cateringbeheerder

Een Cateringbeheerder werkt veel samen. Zo geeft hij leiding aan cateringmedewerkers die hij begeleidt in hun werkzaamheden. Zelf werkt de Cateringbeheerder vaak onder leiding van een regiomanager of accountmanager. In de praktijk komt het echter vaak voor dat de Cateringbeheerder zelf overleg voert met de opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cateringbeheerder, Medewerkers Cateringbeheerder.

Is het beroep cateringbeheerder iets voor jou?

Zou je graag cateringbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cateringbeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cateringbeheerder, beroepskeuzetest Cateringbeheerder, beroep Cateringbeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cateringbeheerder

De arbeidsmarkt voor Cateringbeheerders is goed. Er zijn veel vacatures in de contractcateringbranche.

Het is voor een cateringbeheerder mogelijk om door te groeien naar regiomanager. Uiteindelijk kan men zelfs doorgroeien naar een functie aan het hoofd van een cateringbedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score cateringbeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cateringbeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cateringbeheerder, Promotie mogelijkheden Cateringbeheerder, Carriere Cateringbeheerder.

Solliciteren op de functie cateringbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cateringbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cateringbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cateringbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cateringbeheerder, CV Cateringbeheerder, sollicitatie Cateringbeheerder.

Interviews met cateringbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cateringbeheerder

Vacatures cateringbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateringbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateringbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Cateringbeheerder is werkzaam in of bij een cateringbedrijf, bedrijfskantine, hotel of zorginstelling. Vaak werkt hij in opdracht van een contractcateringorganisatie en beheert de restauratieve dienstverlening van een bedrijf of instelling. De Cateringbeheerder heeft algemene verantwoordelijkheid op deze locatie.

Beoordeling Cateringbeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cateringbeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cateringbeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep