U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cateringmedewerker

Cateringmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cateringmedewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een cateringmedewerker faciliteert en ondersteunt de catering op allerlei verschillende soorten evenementen. De cateringmedewerker wordt op verschillende locaties ingezet, waardoor het een veelzijdige baan is. Gedacht kan worden aan bedrijfsfeesten op kantoor of in horecagelegenheden, privéfeesten als huwelijken, (sport)evenementen in stadions of grote hallen, galadiners en andere chique bijeenkomsten. Als cateringmedewerker wordt er verantwoordelijkheid gedragen voor het voorzien van eten en drinken aan de gasten van het evenement. Door de veelzijdigheid van een baan als cateringmedewerker wordt er verlangd dat deze op verschillende posities ingezet kan worden. Zo kan een cateringmedewerker niet alleen verantwoordelijk zijn voor het uitserveren van eten en hapjes, maar kan deze ook achter bar staan, helpen bij buffetten, de garderobe ondersteunen en nog vele andere verwante catering gerelateerde zaken. Cateringpersoneel is vaak erg flexibel en kan daardoor op veel verschillende dagen in de week werken. De werktijden verschillen ook veel en kunnen vaak uitlopen, meestal in de avond. Ook is een cateringmedewerker bereid tot veel fysiek werk zoals meewerken aan het opzetten en afbouwen van benodigdheden als tafels en stoelen voor en na het evenement.

Mensen vonden ons op: Job Cateringmedewerker, Baan Cateringmedewerker, Cateringmedewerker Worden, Functie-eisen Cateringmedewerker, Verantwoordelijkheden Cateringmedewerker, Functieprofiel Cateringmedewerker, Wat doet een Cateringmedewerker, Werken als Cateringmedewerker.

Cateringmedewerker worden: Opleiding tot cateringmedewerker

Voor een baan als cateringmedewerker is in principe geen (voor)opleiding nodig. De werkzaamheden worden vaak gecoacht door collega’s en de directe manager. Voor sommige exclusievere werkzaamheden voor speciale gelegenheden worden cateringmedewerkers gevraagd die een (voor)opleiding hebben van MBO of HBO Hotelonderwijs. Om cateringmedewerker te worden is voor de meeste gevallen geen specifieke scholing of opleiding nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateringmedewerker, Cateringmedewerker Worden, Opleidingsniveau Cateringmedewerker, Scholing Cateringmedewerker, Studie Cateringmedewerker, Bijscholing Cateringmedewerker, Omscholing Cateringmedewerker.

Organisaties waar een cateringmedewerker doorgaans werkzaam is

De cateringmedewerker wordt vaak ingezet op verschillende evenementen waardoor de daadwerkelijke werkgever vaak kan verschillen. De locaties waar de cateringbediende werkt kan ook erg verschillen van restaurants tot vipruimtes in stadions. In de praktijk wordt de cateringmedewerker in veel gevallen door een (horeca)uitzendbureau ingezet die dus als directe werkgever fungeert. Deze werkgever zal een in de profit sector werken, waar gericht wordt op het maken van winst. De opdrachtgever kan zowel in de profit als non-profit sector opereren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cateringmedewerker, Cateringmedewerker Worden, Opleidingsniveau Cateringmedewerker, Scholing Cateringmedewerker, Studie Cateringmedewerker, Bijscholing Cateringmedewerker, Omscholing Cateringmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cateringmedewerker

Het salaris van een cateringmedewerker is door de flexibiliteit van de baan erg seizoenafhankelijk en variabel. In sommige maanden zullen er gewoonweg minder evenementen zijn waar horecabediening nodig is. De cateringbediende verdient vaak een vaste uursalaris, exclusief de fooi. Doordat er vaak met uitzendbureaus wordt gewerkt met de daarbij behorende flexibele contracten kan het maandsalaris erg verschillen. Gedacht moet worden aan een maandsalaris tussen €600-€1200. (Horeca)Uitzendbureaus werken conform het horeca cao met de daarbij behorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Cateringmedewerker, Loon Cateringmedewerker, Wat verdien je als Cateringmedewerker, Salarisschaal Cateringmedewerker, Salarisindicatie Cateringmedewerker, Bonus Cateringmedewerker, CAO Cateringmedewerker, Brutoloon Cateringmedewerker, Nettoloon Cateringmedewerker, Vakantiedagen Cateringmedewerker, Pensioen Cateringmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden cateringmedewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Klantvriendelijkheid tonen op elk moment
 • Gemotiveerd zijn extra overwerk aan te pakken
 • Hygiënisch
 • Fysiek in staat lange uren te maken
Mensen vonden ons op: Kennis Cateringmedewerker, Vaardigheden Cateringmedewerker, Attitude Cateringmedewerker, Kwalificaties Cateringmedewerker, Competentieprofiel Cateringmedewerker.

Boeken voor het beroep cateringmedewerker

Wil je meer weten over het beroep cateringmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cateringmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cateringmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cateringmedewerker, Cateringmedewerker ebooks, boek Cateringmedewerker.

Persoonstypen cateringmedewerker

 

De cateringmedewerker is een Pietje Precies die er alles aan doet om de klant tot tevredenheid te stellen. Kwaliteit leveren staat hoog in het vaandel, hierdoor wordt er veel van het cateringpersoneel geëist. Daarnaast is de cateringbediende een aimabel persoon die enthousiast is en deze vrolijkheid uitstraalt naar de klanten om zo van toegevoegde waarde te zijn voor hun evenement.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cateringmedewerker, Karakter Cateringmedewerker.

Netwerk cateringmedewerker

De cateringmedewerker werkt veel samen met ander cateringpersoneel. Directe leidinggevenden zijn op locatie vaak de partymanagers die de cateringbedienden sturen en leiden. In de keuken wordt er vaak samenwerking verlangd met de (chef)koks.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cateringmedewerker, Medewerkers Cateringmedewerker.

Is het beroep cateringmedewerker iets voor jou?

Zou je graag cateringmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cateringmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cateringmedewerker, beroepskeuzetest Cateringmedewerker, beroep Cateringmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cateringmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief is erg seizoengebonden en daarnaast ook conjunctuur afhankelijk. Doordat er veel op speciale evenementen gewerkt wordt die in tijden van bezuinigingen vaak als eerste worden geschrapt of uitgekleed kan het zijn dat de vraag naar cateringpersoneel erg kan verschillen. Over het algemeen is er echter altijd wel vraag naar cateringbedienden. 

Arbeidsmarktperspectief score cateringmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cateringmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cateringmedewerker, Promotie mogelijkheden Cateringmedewerker, Carriere Cateringmedewerker.

Solliciteren op de functie cateringmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cateringmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cateringmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cateringmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cateringmedewerker, CV Cateringmedewerker, sollicitatie Cateringmedewerker.

Interviews met cateringmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cateringmedewerker

Vacatures cateringmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateringmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateringmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een cateringmedewerker faciliteert en ondersteunt de catering op allerlei verschillende soorten evenementen. De cateringmedewerker wordt op verschillende locaties ingezet, waardoor het een veelzijdige baan is. Gedacht kan worden aan bedrijfsfeesten op kantoor of in horecagelegenheden, privéfeesten als huwelijken, (sport)evenementen in stadions of grote hallen, galadiners en andere chique bijeenkomsten.

Beoordeling Cateringmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cateringmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cateringmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Het is heel fijn als cateringmedewerker te werken , de verschillen wat van je verwacht word scheeld per locatie . Het kan best pittig zijn maar ook heel relaxd.

Helaas is de waardering qua salaris erg laag  dus dat valt heel erg tegen ! 

 

 

 

 

Door: U . Merckelbach

Reageer op dit beroep