U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cellist

Cellist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cellist? Lees de functieomschrijving.

De cellist speelt op professioneel niveau op de cello.

De cellist kan als zelfstandig cellist werken (en solo optreden) of kan cellist zijn bij een band. De cellist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz of klassieke nummers). Ook kan de cellist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De cellist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, theaters, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de cellist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio. De cellist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed cello kunnen spelen moet de cellist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Cellist, Baan Cellist, Cellist Worden, Functie-eisen Cellist, Verantwoordelijkheden Cellist, Functieprofiel Cellist, Wat doet een Cellist, Werken als Cellist.

Cellist worden: Opleiding tot cellist

Voor het beroep van cellist is geen opleiding vereist. Wel kan de cellist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training cello spelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cellist, Cellist Worden, Opleidingsniveau Cellist, Scholing Cellist, Studie Cellist, Bijscholing Cellist, Omscholing Cellist.

Organisaties waar een cellist doorgaans werkzaam is

De cellist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cellist, Cellist Worden, Opleidingsniveau Cellist, Scholing Cellist, Studie Cellist, Bijscholing Cellist, Omscholing Cellist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cellist

Voor het beroep van cellist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per cellist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Cellist, Loon Cellist, Wat verdien je als Cellist, Salarisschaal Cellist, Salarisindicatie Cellist, Bonus Cellist, CAO Cellist, Brutoloon Cellist, Nettoloon Cellist, Vakantiedagen Cellist, Pensioen Cellist.

Competenties, skills & vaardigheden cellist

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Ambitie
 • Presenteren
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Cellist, Vaardigheden Cellist, Attitude Cellist, Kwalificaties Cellist, Competentieprofiel Cellist.

Boeken voor het beroep cellist

Wil je meer weten over het beroep cellist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cellist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cellist te komen.

De celliste van Auschwitz | Anita Lasker-Wallfisch

hoe een jonge muzikante Auschwitz en Bergen-Belsen overleefde - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789401906883 | 224 pagina's

Zelfs op de zwartste plek op aarde werd schoonheid gevierd: Anita Lasker-Wallfisch was De celliste van Auschwitz. Met het uitbreken van de oorlog wordt het Joodse gezin waaruit Anita Lasker komt, uiteengerukt. Haar ouders worden gedeporteerd naar Polen en...

The Cellist of Sarajevo | Steven Galloway

The Top 10 International Bestseller - Engels | Druk: Main | Paperback | 9781843547419 | 288 pagina's

'A universal story, and a testimony to the struggle to find meaning, grace, and humanity, even amid the most unimaginable horrors.' Khaled Hosseini, author of The Kite Runner Snipers in the hills overlook the shattered streets of Sarajevo. Knowing that th...

De celliste van Auschwitz | Anita Lasker-Wallfisch

hoe een jonge muzikante Auschwitz en Bergen-Belsen overleefde - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789401906890 | 173 pagina's

Zelfs op de zwartste plek op aarde werd schoonheid gevierd: Anita Lasker-Wallfisch was De celliste van Auschwitz. Met het uitbreken van de oorlog wordt het Joodse gezin waaruit Anita Lasker komt, uiteengerukt. Haar ouders worden gedeporteerd naar Polen en...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cellist, Cellist ebooks, boek Cellist.

Persoonstypen cellist

De cellist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de cellist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cellist, Karakter Cellist.

Netwerk cellist

Het netwerk van de cellist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cellist, Medewerkers Cellist.

Is het beroep cellist iets voor jou?

Zou je graag cellist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cellist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cellist, beroepskeuzetest Cellist, beroep Cellist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cellist

Het arbeidsmarktperspectief voor de cellist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De cellist die er echt hard voor werkt om van zijn cellospel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de cellist extra geld verdienen door ook les in cellospel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score cellist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cellist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cellist, Promotie mogelijkheden Cellist, Carriere Cellist.

Solliciteren op de functie cellist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cellist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cellist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cellist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cellist, CV Cellist, sollicitatie Cellist.

Interviews met cellist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cellist

Vacatures cellist

Op zoek naar een nieuwe baan als Cellist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cellist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De cellist speelt op professioneel niveau op de cello. De cellist kan als zelfstandig cellist werken (en solo optreden) of kan cellist zijn bij een band. De cellist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz of klassieke nummers).

Beoordeling Cellist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cellist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cellist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep