U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cello Leraar

Cello Leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cello Leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De cello leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument cello bespelen. De cello leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De cello leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de cello leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.              

Daarnaast is het aan de cello leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De cello leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de cello leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de cello leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een cello leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Cello Leraar, Baan Cello Leraar, Cello Leraar Worden, Functie-eisen Cello Leraar, Verantwoordelijkheden Cello Leraar, Functieprofiel Cello Leraar, Wat doet een Cello Leraar, Werken als Cello Leraar.

Cello Leraar worden: Opleiding tot cello Leraar

 

Als de cello leraar de cello goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de cello leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de cello leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.      

Het is goed mogelijk dat de cello leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel cello leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de cello leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de cello leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat cello leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De cello leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                    

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cello Leraar, Cello Leraar Worden, Opleidingsniveau Cello Leraar, Scholing Cello Leraar, Studie Cello Leraar, Bijscholing Cello Leraar, Omscholing Cello Leraar.

Organisaties waar een cello Leraar doorgaans werkzaam is

 

De cello leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De cello leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de cello leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.              

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cello Leraar, Cello Leraar Worden, Opleidingsniveau Cello Leraar, Scholing Cello Leraar, Studie Cello Leraar, Bijscholing Cello Leraar, Omscholing Cello Leraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cello Leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de cello leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De cello leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.             

Als het bekend is dat een cello leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De cello leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.      

Het is als cello leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de cello leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

Mensen vonden ons op: Salaris Cello Leraar, Loon Cello Leraar, Wat verdien je als Cello Leraar, Salarisschaal Cello Leraar, Salarisindicatie Cello Leraar, Bonus Cello Leraar, CAO Cello Leraar, Brutoloon Cello Leraar, Nettoloon Cello Leraar, Vakantiedagen Cello Leraar, Pensioen Cello Leraar.

Competenties, skills & vaardigheden cello leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Cello Leraar, Vaardigheden Cello Leraar, Attitude Cello Leraar, Kwalificaties Cello Leraar, Competentieprofiel Cello Leraar.

Boeken voor het beroep cello leraar

Wil je meer weten over het beroep cello leraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cello leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cello leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cello Leraar, Cello Leraar ebooks, boek Cello Leraar.

Persoonstypen cello Leraar

 

De cello leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de cello leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de cello leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.              

Ook is het belangrijk dat de cello leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de cello leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.            

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cello Leraar, Karakter Cello Leraar.

Netwerk cello Leraar

 

Elke cello leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de cello leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de cello leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.  

Als de cello leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere cello leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de cello leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de cello leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega cello leraar.  

Op een muziekschool heeft de cello leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever cello wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Cello Leraar, Medewerkers Cello Leraar.

Is het beroep cello Leraar iets voor jou?

Zou je graag cello Leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cello Leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cello Leraar, beroepskeuzetest Cello Leraar, beroep Cello Leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cello Leraar

 

Het is voor de cello leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van cello spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de cello leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De cello leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score cello Leraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cello Leraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cello Leraar, Promotie mogelijkheden Cello Leraar, Carriere Cello Leraar.

Solliciteren op de functie cello Leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cello Leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cello Leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cello Leraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cello Leraar, CV Cello Leraar, sollicitatie Cello Leraar.

Interviews met cello Leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cello Leraar

Vacatures cello leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Cello Leraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cello Leraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De cello leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument cello bespelen. De cello leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De cello leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Cello Leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cello Leraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cello Leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep