U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Chef Werkplaats

Chef Werkplaats worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een chef Werkplaats? Lees de functieomschrijving.

De Chef Technische Werkplaats heeft de uitvoerende taken van een automonteur of APK keurmeester - het signaleren en verhelpen van technische mankementen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden - maar treedt vooral op als leidinggevende. In die rol coördineert en controleert hij de werkzaamheden van zijn personeel bij een garage of ander reparatiebedrijf en is hij verantwoordelijk voor de planning. 

Meer specifiek zijn de taken van een Chef Werkplaats de coördinatie en planning van de dagelijkse gang van zaken (roostering, taakverdeling), het beheren van de inventaris (inkopen materiaal en onderdelen), de administratie en registratie van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en het informeren van personeel over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van reparatie, onderhoud of materiaal. Daarnaast controleert hij dus de werkzaamheden van het uitvoerende personeel en levert hieraan in praktische zin een bijdrage. Hij heeft contact met klanten, neemt reparatieverzoeken aan, stelt diagnoses, bepaalt een prijs en levert auto's in keurige staat af aan hun eigenaar.

De Chef Werkplaats is dus eigenlijk een manager die op operationeel niveau meedraait.

Mensen vonden ons op: Job Chef Werkplaats, Baan Chef Werkplaats, Chef Werkplaats Worden, Functie-eisen Chef Werkplaats, Verantwoordelijkheden Chef Werkplaats, Functieprofiel Chef Werkplaats, Wat doet een Chef Werkplaats, Werken als Chef Werkplaats.

Chef Werkplaats worden: Opleiding tot chef Werkplaats

Aangezien het takenpakket van de Chef Technische Werkplaats erg breed is, is er ook een breed aanbod opleidingen op verschillende niveaus. Iemand kan kiezen voor het  MBO (driejarige opleiding), bijvoorbeeld Autotechnicus of Bedrijfsautotechnicus en daarna door werkervaring op te doen de functie van Chef krijgen. Daarnaast is het mogelijk om een vierjarige technische HBO opleiding te volgen en van daarmee hoger in te stappen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Chef Werkplaats, Chef Werkplaats Worden, Opleidingsniveau Chef Werkplaats, Scholing Chef Werkplaats, Studie Chef Werkplaats, Bijscholing Chef Werkplaats, Omscholing Chef Werkplaats.

Organisaties waar een chef Werkplaats doorgaans werkzaam is

Mensen vonden ons op: Studeren voor Chef Werkplaats, Chef Werkplaats Worden, Opleidingsniveau Chef Werkplaats, Scholing Chef Werkplaats, Studie Chef Werkplaats, Bijscholing Chef Werkplaats, Omscholing Chef Werkplaats.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden chef Werkplaats

Het startsalaris van de Chef Technische Werkplaats ligt rond de €2121 en kan oplopen tot ongeveer €2661 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Chef Werkplaats, Loon Chef Werkplaats, Wat verdien je als Chef Werkplaats, Salarisschaal Chef Werkplaats, Salarisindicatie Chef Werkplaats, Bonus Chef Werkplaats, CAO Chef Werkplaats, Brutoloon Chef Werkplaats, Nettoloon Chef Werkplaats, Vakantiedagen Chef Werkplaats, Pensioen Chef Werkplaats.

Competenties, skills & vaardigheden chef werkplaats

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Leervermogen
 • Communicatief vaardig
 • Technisch inzicht
 • Kennis van ontwikkelingen in automotive
 • Delegeren
Mensen vonden ons op: Kennis Chef Werkplaats, Vaardigheden Chef Werkplaats, Attitude Chef Werkplaats, Kwalificaties Chef Werkplaats, Competentieprofiel Chef Werkplaats.

Boeken voor het beroep chef werkplaats

Wil je meer weten over het beroep chef werkplaats? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je chef werkplaats bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken chef werkplaats te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Chef Werkplaats, Chef Werkplaats ebooks, boek Chef Werkplaats.

Persoonstypen chef Werkplaats

De Chef stuurt een afdeling en is daarom direct, zelfverzekerd en werkt zelfstandig. Hij weet het team aan zich te binden, waardoor er een prettige sfeer ontstaat op de werkvloer en medewerkers gemotiveerd zijn om hard te werken (Baas). Hiernaast is heeft hij uitvoerende taken waarvoor oog voor detail onontbeerlijk is, evenals het vermogen kennis om te zetten in handelingen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Chef Werkplaats, Karakter Chef Werkplaats.

Netwerk chef Werkplaats

Mensen vonden ons op: Collega’s Chef Werkplaats, Medewerkers Chef Werkplaats.

Is het beroep chef Werkplaats iets voor jou?

Zou je graag chef Werkplaats willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als chef Werkplaats bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Chef Werkplaats, beroepskeuzetest Chef Werkplaats, beroep Chef Werkplaats kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden chef Werkplaats

Arbeidsmarktperspectief score chef Werkplaats

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep chef Werkplaats. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Chef Werkplaats, Promotie mogelijkheden Chef Werkplaats, Carriere Chef Werkplaats.

Solliciteren op de functie chef Werkplaats

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als chef Werkplaats dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor chef Werkplaats belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als chef Werkplaats. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Chef Werkplaats, CV Chef Werkplaats, sollicitatie Chef Werkplaats.

Interviews met chef Werkplaats

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen chef Werkplaats

Vacatures chef werkplaats

Op zoek naar een nieuwe baan als Chef Werkplaats? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chef Werkplaats. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Chef Technische Werkplaats heeft de uitvoerende taken van een automonteur of APK keurmeester - het signaleren en verhelpen van technische mankementen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden - maar treedt vooral op als leidinggevende. In die rol coördineert en controleert hij de werkzaamheden van zijn personeel bij een garage of ander reparatiebedrijf en is hij verantwoordelijk voor de planning.  Meer specifiek zijn de taken van een Chef Werkplaats de coördinatie en planning van de dagelijkse gang van zaken (roostering, taakverdeling), het beheren van de inventaris (inkopen materiaal en onderdelen), de administratie en registratie van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en het informeren van personeel over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van reparatie, onderhoud of materiaal.

Beoordeling Chef Werkplaats

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Chef Werkplaats' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Chef Werkplaats

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep