U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Chef de Mission

Chef de Mission worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een chef de Mission? Lees de functieomschrijving.

De Chef de Mission heeft de leiding over een landenteam op de Olympische Spelen. Hierdoor heeft de Chef de Mission diverse topsporters onder zijn hoede die uitkomen op verschillende sporten en disciplines. De Chef de Mission zorgt ervoor dat alle sporters van één land zich één team voelen.

 

Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn een internationale sportmanifestatie. Aan de Olympische Spelen doen vele atleten aan uiteenlopende disciplines mee. De Olympische Spelen kent twee versies: de Zomerspelen en de Winterspelen. Beide worden om de vier jaar gehouden.

 

Taken

De belangrijkste taak van de Chef de Mission is om voor een optimale voorbereiding te zorgen en een gezonde en sportieve sfeer en motivatie in het team te behouden. Daarnaast is de Chef de Mission ook de spreekbuis en het boegbeeld van het team.

 

Benoeming

De Chef de Mission van het Nederlandse olympische team wordt door het bestuur van het NOC*NSF gekozen. Dit is de Nederlandse sportorganisatie die de (top)sport in Nederland bevordert en ook optreedt als Nationaal Olympisch Comité. De Chef de Mission kan slechts eenmaal het landenteam leiden, maar kan dit ook meerdere Olympische Spelen doen.

Mensen vonden ons op: Job Chef de Mission, Baan Chef de Mission, Chef de Mission Worden, Functie-eisen Chef de Mission, Verantwoordelijkheden Chef de Mission, Functieprofiel Chef de Mission, Wat doet een Chef de Mission, Werken als Chef de Mission.

Chef de Mission worden: Opleiding tot chef de Mission

Er is geen opleiding tot Chef de Mission. De Chef de Mission wordt voor elke Olympische Spelen gekozen door het bestuur van het NOC*NSF. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Chef de Mission, Chef de Mission Worden, Opleidingsniveau Chef de Mission, Scholing Chef de Mission, Studie Chef de Mission, Bijscholing Chef de Mission, Omscholing Chef de Mission.

Organisaties waar een chef de Mission doorgaans werkzaam is

De Chef de Mission wordt gekozen door het NOC*NSF. Dit is de Nederlandse sportorganisatie. De Chef de Mission is werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Chef de Mission, Chef de Mission Worden, Opleidingsniveau Chef de Mission, Scholing Chef de Mission, Studie Chef de Mission, Bijscholing Chef de Mission, Omscholing Chef de Mission.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden chef de Mission

Over het salaris van de Chef de Mission is maar weinig bekend. Omdat de Chef de Mission vooral in de voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen actief is, heeft de Chef de Mission vaak ook nog een andere baan waar de Chef de Mission hoofdzakelijk zijn geld mee verdient.

Mensen vonden ons op: Salaris Chef de Mission, Loon Chef de Mission, Wat verdien je als Chef de Mission, Salarisschaal Chef de Mission, Salarisindicatie Chef de Mission, Bonus Chef de Mission, CAO Chef de Mission, Brutoloon Chef de Mission, Nettoloon Chef de Mission, Vakantiedagen Chef de Mission, Pensioen Chef de Mission.

Competenties, skills & vaardigheden chef de mission

 • Organiseren
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Chef de Mission, Vaardigheden Chef de Mission, Attitude Chef de Mission, Kwalificaties Chef de Mission, Competentieprofiel Chef de Mission.

Boeken voor het beroep chef de mission

Wil je meer weten over het beroep chef de mission? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je chef de mission bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken chef de mission te komen.

École catholique, la mission du chef d'établissement | Amaury de Bannes

Promouvoir la personne humaine - Franstalig | E-book | 9782249623721

Un français sur deux passe au moins une année scolaire dans un établissement catholique d'enseignement ! Mais quelle est aujourd'hui l'identité de l'école catholique en France ? Quelle est sa raison d'être ? Pour le comprendre, Amaury de Bannes s'interrog...

Voyage de Dimo Et Nicolo Stephanopoli En Grece, Pendant Les Annees 1797 Et 1798, D'Apres Deux Missions, Dont L'Une Du Gouvernement Francais, Et L'Autre Du General En Chef Buonaparte. Redige Par Un Des Professeurs Du Prytanee Volume 2 of 2 | Multiple Contributors

Franstalig | Paperback | 9781171242352 | 332 pagina's

The 18th century was a wealth of knowledge, exploration and rapidly growing technology and expanding record-keeping made possible by advances in the printing press. In its determination to preserve the century of revolution, Gale initiated a revolution of...

Mensen vonden ons op: boeken voor Chef de Mission, Chef de Mission ebooks, boek Chef de Mission.

Persoonstypen chef de Mission

De Chef de Mission moet mensen kunnen motiveren, een team kunnen binden en een boegbeeld en spreekbuis voor het team zijn. De Chef de Mission moet om deze reden aan de ene kant onafhankelijk werken en een leider zijn (Baas) en aan de andere kant een goede teamgeest hebben, kunnen samenwerken en een goede onderlinge sfeer creëren (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Chef de Mission, Karakter Chef de Mission.

Netwerk chef de Mission

De Chef de Mission heeft veel connecties en een groot netwerk in de sportwereld. De Chef de Mission kent de diverse sporters in uiteenlopende disciplines en kent ook de leden en het bestuur van het NOC*NSF. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Chef de Mission, Medewerkers Chef de Mission.

Is het beroep chef de Mission iets voor jou?

Zou je graag chef de Mission willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als chef de Mission bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Chef de Mission, beroepskeuzetest Chef de Mission, beroep Chef de Mission kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden chef de Mission

De Olympische Spelen vinden elke vier jaar plaats, dit geldt voor zowel de Zomerspelen als de Winterspelen. Het werk van de Chef de Mission is dan ook geen fulltime aanstelling, maar de Chef de Mission moet zijn taken hoofdzakelijk uitvoeren in de voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen. Er is per land ook maar één Chef de Mission. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn daarom nagenoeg niet aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief score chef de Mission

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep chef de Mission. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Chef de Mission, Promotie mogelijkheden Chef de Mission, Carriere Chef de Mission.

Solliciteren op de functie chef de Mission

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als chef de Mission dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor chef de Mission belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als chef de Mission. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Chef de Mission, CV Chef de Mission, sollicitatie Chef de Mission.

Interviews met chef de Mission

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen chef de Mission

Vacatures chef de mission

Op zoek naar een nieuwe baan als Chef de Mission? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Chef de Mission. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Chef de Mission heeft de leiding over een landenteam op de Olympische Spelen. Hierdoor heeft de Chef de Mission diverse topsporters onder zijn hoede die uitkomen op verschillende sporten en disciplines. De Chef de Mission zorgt ervoor dat alle sporters van één land zich één team voelen.

Beoordeling Chef de Mission

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Chef de Mission' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Chef de Mission

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep