U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Chocolatier » Opleidingen

Opleidingen tot Chocolatier

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Chocolatier willen worden? Of ben je al Chocolatier en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Chocolatier, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Voor het beroep Chocolatier bestaat in Nederland geen specifieke opleiding. De meest voor de hand liggende opleiding voor dit beroep is een MBO opleiding als Allround Banketbakker (niveau 3) of Specialist Banketbakker (niveau 4). Deze opleidingen richten zich vooral op het werk in een ambachtelijke banketbakkerij. De opleiding Specialist Banketbakker is voor een groot deel gericht op het ontwerpen van nieuwe producten en decoraties. Door werkervaring op te doen en eventueel in de leer te gaan bij een Chocolatier kan men zich uiteindelijk specialiseren in chocola en een echte Chocolatier te worden.