U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cliniclown

Cliniclown worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cliniclown? Lees de functieomschrijving.

De Cliniclown heeft een bijzonder beroep. Een Cliniclown haalt een kind die een moeilijke gezondheidssituatie zit even uit de werkelijkheid van elke dag. Kinderen die gehandicapt of ernstig ziek zijn, kunnen oprecht contact met een Cliniclown krijgen. De Cliniclowns zorgen voor afleiding en plezier en laten de kinderen even vergeten dat zij ziek zijn.

 

Doel en activiteiten

Spelen kan de kinderen helpen om echt weer even kind te zijn en de realiteit van elke dag even te vergeten. Dit kan het voor de kinderen makkelijker maken om de vaak moeilijke situaties beter te verwerken. Cliniclowns proberen zoveel mogelijke kinderen te bereiken en bieden daarom meerdere activiteiten. De Cliniclown komen aan het bed van kinderen, maar er is ook een rondreizend circus en er kan een bezoek gebracht worden aan het Cliniclowns College. De kinderen kunnen één-op-één contact krijgen, maar ook aan activiteiten met andere kinderen deelnemen. Er wordt geprobeerd steeds een gevarieerd aanbod van activiteiten te kunnen bieden.

 

Taken

De Cliniclown heeft als belangrijkste taak om het kind even de realiteit van elke dag te laten vergeten. Door middel van een clowneske aanpak wordt geprobeerd de fantasie en zintuigen van het kind te prikkelen. Het is belangrijk dat de Cliniclown kan inspelen op de belevingswereld en de mogelijkheden van het kind. De Cliniclown moet de lichaamstaal van het kind kunnen lezen en zo het contact zo persoonlijk mogelijk maken. Er moet een klik ontstaan tussen de wereld van de Cliniclown en de wereld van het kind.

Mensen vonden ons op: Job Cliniclown, Baan Cliniclown, Cliniclown Worden, Functie-eisen Cliniclown, Verantwoordelijkheden Cliniclown, Functieprofiel Cliniclown, Wat doet een Cliniclown, Werken als Cliniclown.

Cliniclown worden: Opleiding tot cliniclown

Mensen die graag Cliniclown willen worden kunnen een interne opleiding volgen bij de stichting Cliniclowns. Het is belangrijk dat je al een goed clownspersonage hebt ontwikkeld. Een opleiding op het gebied van drama of theater aan gevuld met scholing op het gebied van clownerie is dan ook een pré evenals praktijkervaring. Daarnaast wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd en moet de Cliniclown ervaring met kinderen hebben.

 

De Cliniclown moet eerst auditie doen. Als de Cliniclown hier doorheen is, gaat hij of zij meelopen met ervaren Cliniclowns en wordt daarna in de praktijk opgeleid. Ook zal de Cliniclown in het eerste jaar nog aanvullende trainingen volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cliniclown, Cliniclown Worden, Opleidingsniveau Cliniclown, Scholing Cliniclown, Studie Cliniclown, Bijscholing Cliniclown, Omscholing Cliniclown.

Organisaties waar een cliniclown doorgaans werkzaam is

De Cliniclown werkt voor de stichting Cliniclowns. Dit is een non-profit stichting. De Cliniclown komt vaak in ziekenhuizen, kinderhospices, instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking en in kinderrevalidatiecentra.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cliniclown, Cliniclown Worden, Opleidingsniveau Cliniclown, Scholing Cliniclown, Studie Cliniclown, Bijscholing Cliniclown, Omscholing Cliniclown.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cliniclown

De Cliniclown valt onder een aparte CAO stichting Cliniclowns. De Cliniclown verdient tussen de €2813,- en €4836,- afhankelijk van de ervaring. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een vakantietoeslag en reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Cliniclown, Loon Cliniclown, Wat verdien je als Cliniclown, Salarisschaal Cliniclown, Salarisindicatie Cliniclown, Bonus Cliniclown, CAO Cliniclown, Brutoloon Cliniclown, Nettoloon Cliniclown, Vakantiedagen Cliniclown, Pensioen Cliniclown.

Competenties, skills & vaardigheden cliniclown

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Cliniclown, Vaardigheden Cliniclown, Attitude Cliniclown, Kwalificaties Cliniclown, Competentieprofiel Cliniclown.

Boeken voor het beroep cliniclown

Wil je meer weten over het beroep cliniclown? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cliniclown bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cliniclown te komen.

Cliniclown Op Wielen | Jac Linders

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789054613909 | 183 pagina's

In het ziekenhuis van Wormerduin wachten patiëntjes met spanning op vreemd bezoek. Dit wordt de eerste keer dat twee CliniClowns zullen proberen om op de kinderafdeling waar nodig een lach te toveren. Elke kamer is hier anders. Soms ligt een jongen voor z...

Ratjetoe | xplore media

verhalen en tekeningen voor Cliniclowns - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789073715967 | 98 pagina's

Verhalen en tekeningen voor CliniClowns van o.a. Carry Slee, Jacques Vriens, Imme Dros, Bies van Ede, Paul van Loon, Guus Kuijer, Sjoerd Kuyper, Rindert Kromhouter....

Mensen vonden ons op: boeken voor Cliniclown, Cliniclown ebooks, boek Cliniclown.

Persoonstypen cliniclown

De Cliniclown moet beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en de Nederlandse taal goed beheersen. De Cliniclown moet kunnen inspelen op de belevingswereld van het kind (Gever) en het spel op zijn behoeften afstemmen. De Cliniclown is flexibel, kan goed improviseren en met onverwachte situaties omgaan. De Cliniclown moet ook kunnen samenwerken met andere Cliniclowns (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cliniclown, Karakter Cliniclown.

Netwerk cliniclown

De Cliniclown werkt voor de stichting Clinclowns en werkt regelmatig samen met andere Cliniclowns. Verder heeft de Cliniclown voornamelijk contact met de kinderen en zijn of haar familieleden. Daarnaast kan de Cliniclown ook de dokters en verplegers bij het spel betrekken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cliniclown, Medewerkers Cliniclown.

Is het beroep cliniclown iets voor jou?

Zou je graag cliniclown willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cliniclown bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cliniclown, beroepskeuzetest Cliniclown, beroep Cliniclown kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cliniclown

In Nederland zijn ongeveer 70 Cliniclowns actief. Enkele keren per jaar worden er audities voor Cliniclowns georganiseerd. Door aanvullende opleidingen en trainingen te volgen kan de Cliniclown doorgroeien in zijn vakgebied.

Arbeidsmarktperspectief score cliniclown

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cliniclown. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cliniclown, Promotie mogelijkheden Cliniclown, Carriere Cliniclown.

Solliciteren op de functie cliniclown

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cliniclown dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cliniclown belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cliniclown. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cliniclown, CV Cliniclown, sollicitatie Cliniclown.

Interviews met cliniclown

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cliniclown

Vacatures cliniclown

Op zoek naar een nieuwe baan als Cliniclown? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cliniclown. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Cliniclown heeft een bijzonder beroep. Een Cliniclown haalt een kind die een moeilijke gezondheidssituatie zit even uit de werkelijkheid van elke dag. Kinderen die gehandicapt of ernstig ziek zijn, kunnen oprecht contact met een Cliniclown krijgen.

Beoordeling Cliniclown

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cliniclown' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cliniclown

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hallo , wij zijn beiden altijd zorgkundige geweest bij demente bejaarden , wij kennen het beroep van cliniclouns .Wij zouden dit graag doen hier in Spanje , Alicante; de vraag is , waar kunnen wij onze diensten aanbieden. Liefst bij kinderen !Of kunnen wij hier voor jullie iets betekenen. Vriendelijke groeten , nancy

 

Door: coenen

Kijk eens op de site van de cliniclowns-www.cliniclowns.nl.Gr.

Door: Kelly

Ik vind het teleurstellend dat deze activiteit een zeer goed betaalde baan is en geen vrijwilligersactiviteit ....

Door: Gerard

Reageer op dit beroep