U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cocktailtester

Cocktailtester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cocktailtester? Lees de functieomschrijving.

Een Cocktailtester is iemand die, hoe kan het ook anders, cocktails test. Hij of zij proeft cocktails en shotjes en bepaalt of het drankje geschikt is voor het publiek. Is de verhouding tussen de verschillende smaken goed? Is het drankje niet te sterk? Ruikt het drankje aantrekkelijk en ziet het er aantrekkelijk uit? Is het 'zomers' genoeg?
 
Zijn bevindingen geeft hij door aan de barman. Het kan ook zo zijn dat een Cocktailtester niet bij één bedrijf werkt, maar bij meerdere. Hij kan dan bijvoorbeeld als mystery guest drankjes proeven en advies geven. Of hij schrijft er een recensie over.
 
Mensen vonden ons op: Job Cocktailtester, Baan Cocktailtester, Cocktailtester Worden, Functie-eisen Cocktailtester, Verantwoordelijkheden Cocktailtester, Functieprofiel Cocktailtester, Wat doet een Cocktailtester, Werken als Cocktailtester.

Cocktailtester worden: Opleiding tot cocktailtester

Er is geen opleiding tot Cocktailtester. Er zijn wel cursussen. Natuurlijk moet je minimaal 18 jaar zijn. Ook moet je smaken en geuren kunnen herkennen. Ook moet je de sterkte van dranken weten. Het is ook belangrijk dat je de smaken en geuren goed onder woorden kunt brengen. Je moet ook van gezelligheid houden en tegen drank kunnen. 
 
Als je op gesprek mag komen, moet je waarschijnlijk een praktijktest doen.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cocktailtester, Cocktailtester Worden, Opleidingsniveau Cocktailtester, Scholing Cocktailtester, Studie Cocktailtester, Bijscholing Cocktailtester, Omscholing Cocktailtester.

Organisaties waar een cocktailtester doorgaans werkzaam is

De Cocktailtester werkt doorgaans bij een shotjesbar of cocktailbar. Dit bedrijf wil winst maken en hoort dus thuis in de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cocktailtester, Cocktailtester Worden, Opleidingsniveau Cocktailtester, Scholing Cocktailtester, Studie Cocktailtester, Bijscholing Cocktailtester, Omscholing Cocktailtester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cocktailtester

Het is lastig te zeggen wat een Cocktailtester verdient. Natuurlijk is het geen fulltime-baan ;).
 
Het gaat meestal om een studentenbaan waarmee je tussen de 15 en 25 euro per uur verdient. Als je ook recensies schrijft of iets dergelijks, zal het bedrag uiteraard wat hoger liggen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Cocktailtester, Loon Cocktailtester, Wat verdien je als Cocktailtester, Salarisschaal Cocktailtester, Salarisindicatie Cocktailtester, Bonus Cocktailtester, CAO Cocktailtester, Brutoloon Cocktailtester, Nettoloon Cocktailtester, Vakantiedagen Cocktailtester, Pensioen Cocktailtester.

Competenties, skills & vaardigheden cocktailtester

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
Mensen vonden ons op: Kennis Cocktailtester, Vaardigheden Cocktailtester, Attitude Cocktailtester, Kwalificaties Cocktailtester, Competentieprofiel Cocktailtester.

Boeken voor het beroep cocktailtester

Wil je meer weten over het beroep cocktailtester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cocktailtester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cocktailtester te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cocktailtester, Cocktailtester ebooks, boek Cocktailtester.

Persoonstypen cocktailtester

Persoonstypen die passen bij een Cocktailtester is Waarnemer en Levensgenieter.
 
Een Cocktailtester is analytisch en kan smaken en geuren nauwkeurig omschrijven (Waarnemer).
 
Tevens is hij of zij energiek, enthousiast en een mensen-mens. Hij of zij geniet van het leven (Levensgenieter)! 
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cocktailtester, Karakter Cocktailtester.

Netwerk cocktailtester

Het spreekt voor zich dat een Cocktailtester veel contact heeft met de barman. De barman schotelt de tester diverse drankjes voor. De tester geeft zijn mening door en de barman past het drankje dan eventueel aan. 
 
Waarschijnlijk gaat de tester ook veel om met klanten. Misschien vraagt hij hen naar hun mening. Hij doet in dat geval een onderzoek en neemt de resultaten mee in zijn advies voor de barman.

De Cocktailtester zal ook contact hebben met ander personeel van de bar.
Mensen vonden ons op: Collega’s Cocktailtester, Medewerkers Cocktailtester.

Is het beroep cocktailtester iets voor jou?

Zou je graag cocktailtester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cocktailtester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cocktailtester, beroepskeuzetest Cocktailtester, beroep Cocktailtester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cocktailtester

Er zijn heel weinig banen als Cocktailtester. Als er dan toch een vacature is, dan wordt hier massaal op gereageerd. De kans dat je de baan krijgt is dus klein.
 
Er zijn ook weinig doorgroeimogelijkheden.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cocktailtester, Promotie mogelijkheden Cocktailtester, Carriere Cocktailtester.

Solliciteren op de functie cocktailtester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cocktailtester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cocktailtester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cocktailtester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cocktailtester, CV Cocktailtester, sollicitatie Cocktailtester.

Interviews met cocktailtester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cocktailtester

 • Barman

Vacatures cocktailtester

Op zoek naar een nieuwe baan als Cocktailtester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cocktailtester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Cocktailtester is iemand die, hoe kan het ook anders, cocktails test. Hij of zij proeft cocktails en shotjes en bepaalt of het drankje geschikt is voor het publiek. Is de verhouding tussen de verschillende smaken goed? Is het drankje niet te sterk? Ruikt het drankje aantrekkelijk en ziet het er aantrekkelijk uit? Is het 'zomers' genoeg?   Zijn bevindingen geeft hij door aan de barman.

Beoordeling Cocktailtester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cocktailtester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cocktailtester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep