U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Colporteur

Colporteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een colporteur? Lees de functieomschrijving.

Een colporteur (iemand die aan colportage doet)  is iemand die goederen of diensten verkoopt door middel van persoonlijk bezoek. Dit houdt meestal in dat de colporteur langs de deuren gaat en probeert door middel van een persoonlijk praatje de ander het betreffende product te laten aanschaffen. Het beroep komt in de traditionele zin steeds minder voor, maar de term ‘colporteur’ wordt tegenwoordig soms ook gebruikt voor verkopers die een product of dienst via televisie of telefoon proberen te verkopen.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog  was de verkoop in elektronische apparaten voor een groot deel afhankelijk van de deur-tot-deur-verkoop. Dit is in de afgelopen tien jaar bijna volledig overgenomen door het internet. De term ‘colportage’ neemt ook in populariteit af.  Tegenwoordig heten de meeste colporteursbanen in de vacature dan ook niet zo. Meestal wordt er gesproken van verkoper of iets dergelijks. Meestal gaat het om vrijwilligerswerk of een bijbaantje. Collectes voor goede doelen vallen ook onder colportage.

Mensen vonden ons op: Job Colporteur, Baan Colporteur, Colporteur Worden, Functie-eisen Colporteur, Verantwoordelijkheden Colporteur, Functieprofiel Colporteur, Wat doet een Colporteur, Werken als Colporteur.

Colporteur worden: Opleiding tot colporteur

Voor het beroep van colporteur is in principe geen opleiding nodig. Het enige belangrijke is dat de colporteur goed is in het aan de man brengen van een product.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Colporteur, Colporteur Worden, Opleidingsniveau Colporteur, Scholing Colporteur, Studie Colporteur, Bijscholing Colporteur, Omscholing Colporteur.

Organisaties waar een colporteur doorgaans werkzaam is

De colporteur werkt mogelijk voor ieder bedrijf dat geld ziet in deur-tot-deur-verkoop. Sommige bedrijven verkopen producten van goede doelen (waardoor het goede doel daar zelf geen mensen voor in dienst hoeft te nemen), andere bedrijven hebben colporteurs voor hun eigen producten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Colporteur, Colporteur Worden, Opleidingsniveau Colporteur, Scholing Colporteur, Studie Colporteur, Bijscholing Colporteur, Omscholing Colporteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden colporteur

Omdat colporteurs het werk meestal als bijbaan hebben of het vrijwillig doen (collectes) wordt er doorgaans per uur betaald of per verkocht product. Vaste aanstellingen voor colporteurs in de traditionele zin van het woord komen zelden meer voor. Qua maandloon is er dan ook moeilijk een indicatie te geven.

Voor studenten en scholieren betaalt het werk doorgaans relatief goed. Meestal is er sprake van bonussen: voor elk verkocht product boven een bepaalde grens krijgt de verkoper een bedrag bovenop zijn uurloon. Dit is vanuit de werknemer interessant, maar vooral vanuit de werkgever, omdat deze er zo zeker van is dat de verkoper zijn best doet om het product te verkopen.

Mensen vonden ons op: Salaris Colporteur, Loon Colporteur, Wat verdien je als Colporteur, Salarisschaal Colporteur, Salarisindicatie Colporteur, Bonus Colporteur, CAO Colporteur, Brutoloon Colporteur, Nettoloon Colporteur, Vakantiedagen Colporteur, Pensioen Colporteur.

Competenties, skills & vaardigheden colporteur

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Assertiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Colporteur, Vaardigheden Colporteur, Attitude Colporteur, Kwalificaties Colporteur, Competentieprofiel Colporteur.

Boeken voor het beroep colporteur

Wil je meer weten over het beroep colporteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je colporteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken colporteur te komen.

Julien Letrouvé colporteur | Pierre Silvain

Franstalig | E-book | 9782864327028

Nul ne sait d'où vient cet homme qui marche – Julien Letrouvé, colporteur, fut un enfant abandonné – nul ne sait non plus où il va, sinon, peut-être, rejoindre, au bout de son errance, une femme qui l'attend dans son imagination égarée : celle qui lit les...

Le colporteur et le roi des bandits | Kirby Crow

Scarlet et le loup blanc, T1 - Franstalig | Druk: 1 | E-book | 9782375740606

Scarlet de Lysia est un jeune et honnête marchand ambulant, suivant les routes sauvages et dangereuses qui mènent à ses parents vieillissants. Liall, surnommé le Loup d'Omara, est le chef aussi séduisant que craint d'une tribu de bandits qui bloquent le c...

Claude, the Colporteur (1866) | Anne Manning

Engels | Hardcover | 9781436969697 | 328 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Colporteur, Colporteur ebooks, boek Colporteur.

Persoonstypen colporteur

De colporteur moet energiek, overtuigend en zelfverzekerd overkomen. Hij moet vertrouwen uitstralen, stevig in zijn schoenen staan, en moet zijn uitstraling behouden wanneer het werk tegenzit (wanneer de verkoop tegenvalt). Deze combinatie van eigenschappen maakt de colporteur deels een Baas, deels een Levensgenieter.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Colporteur, Karakter Colporteur.

Netwerk colporteur

De colporteur heeft naast andere colporteurs en zijn leidinggevende geen netwerk, hij staat slechts in contact met de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s Colporteur, Medewerkers Colporteur.

Is het beroep colporteur iets voor jou?

Zou je graag colporteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als colporteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Colporteur, beroepskeuzetest Colporteur, beroep Colporteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden colporteur

Qua vakantiebaantjes en bijbaantjes is er meer dan genoeg vraag naar colporteurs. Vaste aanstellingen zijn voor dit beroep echter heel moeilijk te vinden, en doorgroeimogelijkheden zijn er ook niet echt bij. Goede verkoopvaardigheden zijn daarentegen wel een zwaar wegend argument in sollicitaties voor andersoortige commerciële functies.

Arbeidsmarktperspectief score colporteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep colporteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Colporteur, Promotie mogelijkheden Colporteur, Carriere Colporteur.

Solliciteren op de functie colporteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als colporteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor colporteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als colporteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Colporteur, CV Colporteur, sollicitatie Colporteur.

Interviews met colporteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen colporteur

Vacatures colporteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Colporteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Colporteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een colporteur (iemand die aan colportage doet)  is iemand die goederen of diensten verkoopt door middel van persoonlijk bezoek. Dit houdt meestal in dat de colporteur langs de deuren gaat en probeert door middel van een persoonlijk praatje de ander het betreffende product te laten aanschaffen. Het beroep komt in de traditionele zin steeds minder voor, maar de term ‘colporteur’ wordt tegenwoordig soms ook gebruikt voor verkopers die een product of dienst via televisie of telefoon proberen te verkopen.

Beoordeling Colporteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Colporteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Colporteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep