Commercieel Medewerker Binnendienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een commercieel Medewerker Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Een Commercieel Medewerker Binnendienst werkt op de Salesafdeling en adviseert en informeert daar klanten. Hij heeft de volgende taken:

- Offertes opstellen
- Verkoopgesprekken voeren
- Klantengegevens bijhouden
- Klanten of opdrachten werven
- Orders verwerken
- Klachten behandelen
- Omzet in de regio op peil houden
- Nieuwe diensten of producten lanceren
- Vragen beantwoorden (aangaande orders)
- Pro-actief klanten nabellen

Het doel van de werkzaamheden van een Commercieel Medewerker Binnendienst is het verhogen van de omzet door middel van verkoop en het vergroten van de klanttevredenheid.

Mensen vonden ons op: Job Commercieel Medewerker Binnendienst, Baan Commercieel Medewerker Binnendienst, Commercieel Medewerker Binnendienst Worden, Functie-eisen Commercieel Medewerker Binnendienst, Verantwoordelijkheden Commercieel Medewerker Binnendienst, Functieprofiel Commercieel Medewerker Binnendienst, Wat doet een Commercieel Medewerker Binnendienst, Werken als Commercieel Medewerker Binnendienst.

Commercieel Medewerker Binnendienst worden: Opleiding tot commercieel Medewerker Binnendienst

Voor een baan als Commercieel Medewerker Binnendienst is het minimaal gewenste opleidingsniveau MBO. Er kan dan gekozen worden voor een opleiding als Commercieel Medewerker. Daarnaast is  goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift noodzakelijk. Duits en Frans zijn daarbij een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Commercieel Medewerker Binnendienst, Commercieel Medewerker Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Commercieel Medewerker Binnendienst, Scholing Commercieel Medewerker Binnendienst, Studie Commercieel Medewerker Binnendienst, Bijscholing Commercieel Medewerker Binnendienst, Omscholing Commercieel Medewerker Binnendienst.

Organisaties waar een commercieel Medewerker Binnendienst doorgaans werkzaam is

Een Commercieel Medewerker binnendienst is enkel in de commerciële sector werkzaam. Hierbij is er ruim keus qua sector en type bedrijf, zoals een modeketen, een machinebouwer of computerfabrikant.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Commercieel Medewerker Binnendienst, Commercieel Medewerker Binnendienst Worden, Opleidingsniveau Commercieel Medewerker Binnendienst, Scholing Commercieel Medewerker Binnendienst, Studie Commercieel Medewerker Binnendienst, Bijscholing Commercieel Medewerker Binnendienst, Omscholing Commercieel Medewerker Binnendienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden commercieel Medewerker Binnendienst

Het salaris van een Commercieel Medewerker Binnendienst loopt van €1400 op tot circa €3416. Het salaris hangt sterk af van de genoten opleiding, het type bedrijf en de sector. Daarnaast is het mogelijk om bij een dienstverband van 40 uur 27 vakantiedagen te krijgen. Verder krijgt de Commercieel Medewerker Binnendienst een bonus op basis van presetaties, bijvoorbeeld door het halen van targets. Verder zijn er vaak trainingen mogelijk, een dertiende maand en is er een reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Commercieel Medewerker Binnendienst, Loon Commercieel Medewerker Binnendienst, Wat verdien je als Commercieel Medewerker Binnendienst, Salarisschaal Commercieel Medewerker Binnendienst, Salarisindicatie Commercieel Medewerker Binnendienst, Bonus Commercieel Medewerker Binnendienst, CAO Commercieel Medewerker Binnendienst, Brutoloon Commercieel Medewerker Binnendienst, Nettoloon Commercieel Medewerker Binnendienst, Vakantiedagen Commercieel Medewerker Binnendienst, Pensioen Commercieel Medewerker Binnendienst.

Competenties, skills & vaardigheden commercieel medewerker binnendienst

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Commercieel Medewerker Binnendienst, Vaardigheden Commercieel Medewerker Binnendienst, Attitude Commercieel Medewerker Binnendienst, Kwalificaties Commercieel Medewerker Binnendienst, Competentieprofiel Commercieel Medewerker Binnendienst.

Boeken voor het beroep commercieel medewerker binnendienst

Wil je meer weten over het beroep commercieel medewerker binnendienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je commercieel medewerker binnendienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken commercieel medewerker binnendienst te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Commercieel Medewerker Binnendienst, Commercieel Medewerker Binnendienst ebooks, boek Commercieel Medewerker Binnendienst.

Persoonstypen commercieel Medewerker Binnendienst

Een Commercieel Medewerker Binnendienst lijkt met name op de twee volgende persoonstypes:

De Bemiddelaar

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

De Succesvolle werker

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Commercieel Medewerker Binnendienst, Karakter Commercieel Medewerker Binnendienst.

Netwerk commercieel Medewerker Binnendienst

Een Commercieel Medewerker Binnendienst heeft voornamelijk contact met de klanten. Verder wordt de buitendienst in zijn activiteiten ondersteund en is er contact met het Sales -en Marketingteam.

Mensen vonden ons op: Collega’s Commercieel Medewerker Binnendienst, Medewerkers Commercieel Medewerker Binnendienst.

Is het beroep commercieel Medewerker Binnendienst iets voor jou?

Zou je graag commercieel Medewerker Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als commercieel Medewerker Binnendienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Commercieel Medewerker Binnendienst, beroepskeuzetest Commercieel Medewerker Binnendienst, beroep Commercieel Medewerker Binnendienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden commercieel Medewerker Binnendienst

Aangezien bedrijven moeten verkopen om te blijven bestaan is er immer behoefte aan een Commercieel Medewerker Binnendienst. De Commercieel Medewerker binnendienst kan bij veel verschillende sectoren en bedrijven aan de slag. Hierdoor is er een gunstig arbeidsmarktperspectief en zijn er altijd veel vacatures voor commercieel medewerker

Naast dat er scholing wordt aangeboden is er een ruime mogelijkheid tot doorgroeien. Zo is een baan als Verkoopleider of Junior Accountmanager een optie.

Arbeidsmarktperspectief score commercieel Medewerker Binnendienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep commercieel Medewerker Binnendienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Commercieel Medewerker Binnendienst, Promotie mogelijkheden Commercieel Medewerker Binnendienst, Carriere Commercieel Medewerker Binnendienst.

Solliciteren op de functie commercieel Medewerker Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als commercieel Medewerker Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor commercieel Medewerker Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als commercieel Medewerker Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Commercieel Medewerker Binnendienst, CV Commercieel Medewerker Binnendienst, sollicitatie Commercieel Medewerker Binnendienst.

Interviews met commercieel Medewerker Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen commercieel Medewerker Binnendienst

Vacatures commercieel medewerker binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Commercieel Medewerker Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Commercieel Medewerker Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Commercieel Medewerker Binnendienst werkt op de Salesafdeling en adviseert en informeert daar klanten. Hij heeft de volgende taken: - Offertes opstellen - Verkoopgesprekken voeren - Klantengegevens bijhouden - Klanten of opdrachten werven - Orders verwerken - Klachten behandelen - Omzet in de regio op peil houden - Nieuwe diensten of producten lanceren - Vragen beantwoorden (aangaande orders) - Pro-actief klanten nabellen Het doel van de werkzaamheden van een Commercieel Medewerker Binnendienst is het verhogen van de omzet door middel van verkoop en het vergroten van de klanttevredenheid. .

Beoordeling Commercieel Medewerker Binnendienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Commercieel Medewerker Binnendienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Commercieel Medewerker Binnendienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Op zich klopt de info over deze functie en is het allemaal goed omschreven. Maar hoe men aan een salarisindicatie van 1400 tot 3400 komt?? Ik denk dat het pafond zo'n beetje rond de 2500 zit. Misschien in uitzonderlijke gevallen wat hoger..en 1400 bruto is wel erg weinig..

Door: Willem

1400 komt wel voor maar dan inderdaad aangevuld met een bonusregeling op basis van targets. Bonusregeling kan vaak oplopen tot 25-40% van basisloon.

 

 

Door: Hans

1400 is als je net klaar bent met je studie mens... meneer willem. en het kan oplopen na aantal werkjaren tot 3400 euro...

Door: hanifi

Klopt wel, werk nu 10 jaar in binnendienst. Salaris momenteel 3082 Bruto. 40 jaar. Mag zeker niet klagen!

Door: spininweb

Salarisindicatie van 1400-3400 is erg ruim, maar wel kloppend. Echter denk ik dat 3400 echt niet de max kan zijn. Ik ben net begonnen en ik heb 0  jaren ervaring in de binnendienst. Toch verdien ik nu 3000 bruto p/m. Ik hoop niet dat 3400 max is. Daar hoop ik toch binnen 2 jaar op te zitten.

Door: Joost

Alles is erg afhankelijk van de toestand van de Economie en de grootte van het bedrijf (enwinstgevendheid) waar je werkzaam in bent.Gr.

Door: Collega

Pfft, ik werk bij een makelaarskantoor waar alle commerciële binnendienst medewerkers niet meer dan € 1.999,- bruto p.m. verdienen. Ik zit al drie jaar aan deze tax, ben 26 jaar en krijg ik niet meer bij. Zelfs geen inflatie correctie. Continu strijd met de baas, als ik normaal en rustig uit probeer te leggen dat het niet normaal is gezien mijn takenpakket in de vier jaar dat ik hier werk wel verdubbeld is. Ik krijg alleen maar te horen we waarderen je enorm maar in het salaris kan het niet worden teruggezien. Als reactie krijg ik hierop dat ik niet tevreden ben. Het is toch niet normaal als je nooit meer wordt beloond? Dat demotiveert je toch?! Wie heeft dit nog meer? Inmiddels hard aan het solliciteren...

Door: Eva

Mijn opleiding is mbo secretarieel en Schoevers.

Door: Eva

Hallo Eva,vlgs.mij zitten we in hetzelfde schuitje en met ons nog duizenden anderen.Ik denk dat er weinig aan te doen is met zoveel werkzoekenden.Gewoon doorgaan en probeer de leuke kanten van je werk nog meer te waarderen.Hartelijke Gr.Chantal                ARDEREN

Door: Chantal

weet iemand welke studie hirop aansluit om verder door te kunnen groeien

Door: Linda de Koeijer

Hallo Linda,klik eens op Springest.Je vind ongetwijfeld de studie die past bij jou.Gr.

Door: Saskia

Reageer op dit beroep