U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Commissaris van de Koningin » Boeken

Boeken Commissaris van de Koningin

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Aangezien Nederland slechts 12 provincies telt is er uiteraard weinig kans op een baan als Commissaris van de Koningin. Sowieso is dit een positie die pas in zicht komt wanneer iemand al veel bestuurservaring heeft opgedaan in andere functies. Voor deze functie wordt men dan ook gevraagd.

Een Commissaris van de Koninging zit in principe wel zes jaar vast, aangezien dat de vaste termijn is voor deze functie. Omdat Commissaris van de Koningin al een zeer hoge functie is op bestuurlijk niveau zijn er niet erg veel doorgroeimogelijkheden. Een mogelijkheid die deze mensen hebben is dat ze er voor kunnen kiezen om zich niet meer alleen te richten op de provincie en Nederland maar zich meer te gaan richten op de Europese Unie. Ze kunnen zich dan verkiesbaar stellen voor de functie van Commissaris in de Europese Commissie.

In deze Commissie wordt iedere lidstaat door 1 commissaris vertegenwoordigd.
Je ziet vaker dat een Commissaris van de Koningin een carrièreswitch maakt. Deze switch neemt de Commissaris van de Koningin dan vaak weer terug naar het bedrijfsleven omdat de persoon in kwestie hier in het verleden vaak een belangrijke nevenfunctie had. Ook kan het zijn dat de Commissaris van de Koningin zicht blijft richten op bestuursfuncties en verkiesbaar stelt voor Ministerschap.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Commissaris van de Koningin. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Commissaris van de Koningin. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Commissaris van de Koningin die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

UIT EN THUIS IN BRABANT | Joep Baartmans

met de Commissaris der Koningin mr. Arthur E.J. baron van Voorst tot Voorst op werkbezoek 1894-1928 - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789053527412 | 272 pagina's

De reisnotities van de vroegere commissaris der Koningin Van Voorst tot Voorst bieden een boeiende kijk op de Brabantse 'couleur locale' in het eerste kwart van de twintigste eeuw. in de verslagen van zijn werkbezoeken aan de gemeenten tussen 1894 en 19z8...
Bestellen