U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Communicatiedeskundige

Communicatiedeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een communicatiedeskundige? Lees de functieomschrijving.

Communicatie is het uitwisselen van informatie. Dit kan op veel manieren plaatsvinden en er kunnen veel kanalen voor gebruikt worden. Denk aan mondelinge communicatie, social media en kranten. De communicatiedeskundige adviseert bedrijven, personen of instellingen over de communicatie. De deskundige geeft advies over interne communicatie; het onderhouden van contact met de medewerkers, maar ook over externe communicatie; het onderhouden van contact met de ‘buitenwereld’.

 

De Communicatiedeskundige zet een communicatiestrategie op en kiest hierbij de passende kanalen. Welke social media zet je in? Hoe geef je aanbiedingen weer in de folder? Welke informatie plaats je op je website? Welke informatie moeten nieuwe medewerkers krijgen? Dit zijn slechts enkele van de vraagstukken waar de Communicatiedeskundige in zijn dagelijkse werkzaamheden mee te maken krijgt. De deskundige zet een plan op, adviseert de directie en andere afdelingen en voert de plannen uit. Ook overziet de deskundige de uitvoering en stelt de plannen waar nodig bij.

 

Binnen eigenlijk alle bedrijven speelt communicatie een rol en is er dan ook voldoende werk voor de Communicatiedeskundige. Hoeveel tijd en aandacht hieraan besteed wordt, verschilt per bedrijf. Maar door de komst van websites en social media en de invloed hiervan is het werk van de Communicatiedeskundige wel steeds belangrijker geworden. Maar ook ‘oudere’ media zoals folders moeten niet vergeten worden. Het werk van de Communicatiedeskundige is breed en de deskundige kan zich dan ook in diverse vakgebieden specialiseren zoals teksten schrijven, social media onderhouden of als webspecialist.

Mensen vonden ons op: Job Communicatiedeskundige, Baan Communicatiedeskundige, Communicatiedeskundige Worden, Functie-eisen Communicatiedeskundige, Verantwoordelijkheden Communicatiedeskundige, Functieprofiel Communicatiedeskundige, Wat doet een Communicatiedeskundige, Werken als Communicatiedeskundige.

Communicatiedeskundige worden: Opleiding tot communicatiedeskundige

Een opleiding in de Communicatie is meestal een vereiste voor de Communicatiedeskundige. Deze worden vooral op HBO en WO niveau aangeboden. Er zijn diverse opleidingsrichtingen mogelijk. De opleidingen duren 3 tot 4 jaar. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Communicatiedeskundige, Communicatiedeskundige Worden, Opleidingsniveau Communicatiedeskundige, Scholing Communicatiedeskundige, Studie Communicatiedeskundige, Bijscholing Communicatiedeskundige, Omscholing Communicatiedeskundige.

Organisaties waar een communicatiedeskundige doorgaans werkzaam is

De Communicatiedeskundige kan voor zowel commerciële bedrijven als voor overheidsinstellingen werkzaam zijn. Bijna alle bedrijven hebben te maken met interne en/of externe communicatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Communicatiedeskundige, Communicatiedeskundige Worden, Opleidingsniveau Communicatiedeskundige, Scholing Communicatiedeskundige, Studie Communicatiedeskundige, Bijscholing Communicatiedeskundige, Omscholing Communicatiedeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden communicatiedeskundige

Het salaris van de beginnende Communicatiedeskundige ligt rond de €2400,-. Dit kan oplopen tot ongeveer €3400,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en vakantiegeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Communicatiedeskundige, Loon Communicatiedeskundige, Wat verdien je als Communicatiedeskundige, Salarisschaal Communicatiedeskundige, Salarisindicatie Communicatiedeskundige, Bonus Communicatiedeskundige, CAO Communicatiedeskundige, Brutoloon Communicatiedeskundige, Nettoloon Communicatiedeskundige, Vakantiedagen Communicatiedeskundige, Pensioen Communicatiedeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden communicatiedeskundige

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Visie
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Communicatiedeskundige, Vaardigheden Communicatiedeskundige, Attitude Communicatiedeskundige, Kwalificaties Communicatiedeskundige, Competentieprofiel Communicatiedeskundige.

Boeken voor het beroep communicatiedeskundige

Wil je meer weten over het beroep communicatiedeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je communicatiedeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken communicatiedeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Communicatiedeskundige, Communicatiedeskundige ebooks, boek Communicatiedeskundige.

Persoonstypen communicatiedeskundige

De Communicatiedeskundige moet over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikken, een harde werker zijn en doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De deskundige moet een professional zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Loyalist). De Communicatiedeskundige bepaalt hoe het bedrijf met de buitenwereld communiceert en welke uitstraling het bedrijf heeft.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Communicatiedeskundige, Karakter Communicatiedeskundige.

Netwerk communicatiedeskundige

De Communicatiedeskundige werkt vaak in een team met communicatieadviseurs en communicatiemedewerkers. De communicatie heeft ook veel raakvlakken met marketing en een samenwerking met marketeers is dan ook vaak aan de orde. Omdat de deskundige ook over de interne communicatie gaat, is er vaak veel overleg met andere afdelingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Communicatiedeskundige, Medewerkers Communicatiedeskundige.

Is het beroep communicatiedeskundige iets voor jou?

Zou je graag communicatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als communicatiedeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Communicatiedeskundige, beroepskeuzetest Communicatiedeskundige, beroep Communicatiedeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden communicatiedeskundige

Er is veel vraag naar Communicatiedeskundigen, maar het aanbod is ook groot. Vaak heeft de deskundige veel algemene kennis van communicatie, maar kan zich ook specialiseren in een bepaalde richting zoals teksten schrijven of social media. Hiermee kan de deskundige zich onderscheiden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Communicatiedeskundige, Promotie mogelijkheden Communicatiedeskundige, Carriere Communicatiedeskundige.

Solliciteren op de functie communicatiedeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als communicatiedeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor communicatiedeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als communicatiedeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Communicatiedeskundige, CV Communicatiedeskundige, sollicitatie Communicatiedeskundige.

Interviews met communicatiedeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen communicatiedeskundige

Vacatures communicatiedeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Communicatiedeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Communicatiedeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Communicatie is het uitwisselen van informatie. Dit kan op veel manieren plaatsvinden en er kunnen veel kanalen voor gebruikt worden. Denk aan mondelinge communicatie, social media en kranten.

Beoordeling Communicatiedeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Communicatiedeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Communicatiedeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep