U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Compensation Specialist

Compensation Specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een compensation Specialist? Lees de functieomschrijving.

De Compensation Specialist houdt zich bezig met het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Het bepalen van beloning heeft verschillende kanten en werkgevers hebben niet altijd tijd om dit goed te kunnen regelen. Vooral bij grote organisaties, waar veel mensen werkzaam zijn in verschillende functies en op verschillende niveausarbeidsniveaus, is het handig om een expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden in te zetten.

De Compensation Specialist gebruikt zijn kennis van arbeidswetgeving en wiskunde om vast te stellen wat iemand zou moeten verdienen. Daarnaast is het belangrijk dat de Compensation Specialist communiceert met het personeel, om een goed idee te krijgen van het werk dat mensen verrichten en de ideëen die zij hebben over hun arbeidsvoorwaarden. Door draagvlak te creëeren, of de aanwezigheid ervan vaststellen, kan de Compensation Specialist overtuigender en makkelijker (passende) verbeteringen of veranderingen in arbeidsvoorwaarden voorstellen.

De mate waarin de Compensation Specialist zich laat informeren door werknemers bij de vaststelling van het beloningsbeleid wisselt en invulling hiervan vindt plaats op eigen initiatief. De adviezen die hij uitbrengt zullen niet altijd draagvlak hebben en soms ongewenst zijn. Het is echter de taak van de Compensation Specialist om ook te werken met de belangen en het budget van de organisatie en dit mee te nemen in adviezen omtrent verbeteringen of veranderingen in arbeidsvoorwaarden. Om dit goed te kunnen doen, beide kanten van arbeidsvoorwaarden mee te nemen en meer dan een adviseur te zijn moet de Compensation Specialist niet alleen pro-actief te werk gaan, maar ook goed samen kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Job Compensation Specialist, Baan Compensation Specialist, Compensation Specialist Worden, Functie-eisen Compensation Specialist, Verantwoordelijkheden Compensation Specialist, Functieprofiel Compensation Specialist, Wat doet een Compensation Specialist, Werken als Compensation Specialist.

Compensation Specialist worden: Opleiding tot compensation Specialist

Om Compensation Specialist te kunnen worden heeft men een Bachelor of Master nodig in de richting van Human Resources, Bedrijfskunde, Economie, Arbeidsrecht of een MBA.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Compensation Specialist, Compensation Specialist Worden, Opleidingsniveau Compensation Specialist, Scholing Compensation Specialist, Studie Compensation Specialist, Bijscholing Compensation Specialist, Omscholing Compensation Specialist.

Organisaties waar een compensation Specialist doorgaans werkzaam is

De Compensation Specialist werkt bij grote, vaak multinationale bedrijven die zo'n complexe structuur hebben dat een Compensation Specialist nodig is om te organiseren en ordenen. Alleen de grote commerciële bedrijven kunnen het zich veroorloven om iemand exclusief op arbeidsvoorwaardenbeleid te zetten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Compensation Specialist, Compensation Specialist Worden, Opleidingsniveau Compensation Specialist, Scholing Compensation Specialist, Studie Compensation Specialist, Bijscholing Compensation Specialist, Omscholing Compensation Specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden compensation Specialist

Het salaris van een Compensation Specialist zal, afhankelijk van werkgever en werkervaring, tussen de €3000 en €4500 per maand liggen. Hiernaast heeft de Compensation Specialist grote kans op een bonusregeling, goed pensioen, voldoende vakantiedagen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Compensation Specialist, Loon Compensation Specialist, Wat verdien je als Compensation Specialist, Salarisschaal Compensation Specialist, Salarisindicatie Compensation Specialist, Bonus Compensation Specialist, CAO Compensation Specialist, Brutoloon Compensation Specialist, Nettoloon Compensation Specialist, Vakantiedagen Compensation Specialist, Pensioen Compensation Specialist.

Competenties, skills & vaardigheden compensation specialist

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Financieel bewustzijn
 • Kennis van wiskunde
 • Communicatief vaardig
 • Onafhankelijk
 • Oordeelsvorming
 • Kritisch
Mensen vonden ons op: Kennis Compensation Specialist, Vaardigheden Compensation Specialist, Attitude Compensation Specialist, Kwalificaties Compensation Specialist, Competentieprofiel Compensation Specialist.

Boeken voor het beroep compensation specialist

Wil je meer weten over het beroep compensation specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je compensation specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken compensation specialist te komen.

Compensation Specialist Log | Unique Logbooks

Logbook, Journal - 102 Pages, 5 X 8 Inches - Engels | Paperback | 9781546907077 | 102 pagina's

Why buy a logbook? A logbook is a methodical record of actions, events, accomplishments, and incidences. You can record activities in your logbook hourly, daily, weekly or even monthly. But why is it important to keep a logbook? A logbook: a. Provides a r...

Compensation Specialist Log (Log Book, Journal - 125 Pgs, 8.5 X 11 Inches) | Centurion Logbooks

Compensation Specialist Logbook (Black Cover, X-Large) - Engels | Paperback | 9781544817750 | 126 pagina's

PERFECT BOUND, GORGEOUS SOFTBACK WITH SPACIOUS RULED PAGES. LOG INTERIOR: Click on the LOOK INSIDE link to view the Log, ensure that you scroll past the Title Page. Record Page numbers, Subject and Dates. Customize the Log with columns and headings that w...

Compensation Specialist Log (Logbook, Journal - 124 Pages, 6 X 9 Inches) | Unique Logbooks

Compensation Specialist Logbook (Red Cover, Medium) - Engels | Paperback | 9781545429471 | 124 pagina's

PERFECT BOUND, GORGEOUS SOFTBACK WITH SPACIOUS RULED PAGES.LOG INTERIOR: Click on the LOOK INSIDE link to view the Log, ensure that you scroll past the Title Page. Record Page numbers, Subjects and Dates. Customize the Log with columns and headings that w...

Mensen vonden ons op: boeken voor Compensation Specialist, Compensation Specialist ebooks, boek Compensation Specialist.

Persoonstypen compensation Specialist

De Compensation Specialist heeft een zekere mate van loyaliteit nodig om eerlijk te kunnen zijn over het arbeidsvoorwaardenbeleid. Deze loyaliteit heeft twee kanten met aan de ene kant het management en de andere kant het personeel waartussen een balans gevonden moet worden. Integriteit is dus belangrijk (Loyalist). Naast loyaliteit is het belangrijk dat de Compensation Specialist de organisatie goed bestudeert en in kaart brengt en zijn kennis gebruikt om aanpassingen in arbeidsvoorwaarden voor te stellen. Hij is objectief, onafhankelijk en verzorgt dus zijn eigen informatie (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Compensation Specialist, Karakter Compensation Specialist.

Netwerk compensation Specialist

De Compensation Specialist werkt in het bedrijf samen met de managers, vooral de HR-manager, om het arbeidsvoorwaardenbeleid te verbeteren en hierover te adviseren. Contact met het personeel bestaat voornamelijk uit input en feedback die de Compensation Specialist kan gebruiken bij het vormgeven van beleid en beleidsadviezen.  Ook geeft hij, indien gewenst, advies over bestaande arbeidsvoorwaarden.

Extern is de Compensation Specialist vaak de vertegenwoordiger van de HR-afdeling en is hij veel in contact met andere organisaties en de daar werkzame Specialisten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Compensation Specialist, Medewerkers Compensation Specialist.

Is het beroep compensation Specialist iets voor jou?

Zou je graag compensation Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als compensation Specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Compensation Specialist, beroepskeuzetest Compensation Specialist, beroep Compensation Specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden compensation Specialist

Er zijn niet veel vacatures voor de positie van Compensation (& benefits) Specialist te vinden.  De benodigde relevante werkervaring maakt de functie er een waarnaar je vanuit andere functies doorstroomt. De Compensation Specialist kan doorgroeien naar hogere functies in HR management.

Arbeidsmarktperspectief score compensation Specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep compensation Specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Compensation Specialist, Promotie mogelijkheden Compensation Specialist, Carriere Compensation Specialist.

Solliciteren op de functie compensation Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als compensation Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor compensation Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als compensation Specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Compensation Specialist, CV Compensation Specialist, sollicitatie Compensation Specialist.

Interviews met compensation Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen compensation Specialist

Vacatures compensation specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Compensation Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Compensation Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Compensation Specialist houdt zich bezig met het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Het bepalen van beloning heeft verschillende kanten en werkgevers hebben niet altijd tijd om dit goed te kunnen regelen. Vooral bij grote organisaties, waar veel mensen werkzaam zijn in verschillende functies en op verschillende niveausarbeidsniveaus, is het handig om een expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden in te zetten.

Beoordeling Compensation Specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Compensation Specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Compensation Specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep