U bevindt zich hier: Home » Competenties » Zelfkennis

Zelfkennis

Vacatures

Opleidingen en cursussen

Boeken

Advertenties

Steekwoorden: bewust, reflecteren, motiveren, overtuigen, zelfsturing

Omschrijving

Deze mensen weten van zichzelf goed wat ze kunnen en wat niet. Ze kunnen hun sterktes en zwaktes goed onder woorden brengen en weten hoe ze het snelst een doel kunnen behalen. Ze zijn zich bewust van de keuzes en beslissingen die ze maken. Deze mensen reflecteren dan ook vaak, zij evalueren hun eigen gedrag en stellen nieuwe doelen op.

Sterke punten

Deze mensen zijn zelfbewust en kunnen hun gedachten en gevoelens goed onder woorden brengen. Daardoor kunnen deze mensen meestal duidelijk en helder communiceren. Ze weten welke boodschap ze willen overbrengen en zijn zich bewust van bijvoorbeeld hun lichaamstaal. Deze mensen kunnen daarbij meestal goed motiveren en overtuigen. Ze weten op een goede manier argumenten in te zetten en kunnen hierdoor anderen aanzetten tot actie.

Zwakke punten

Deze bewuste mensen kunnen ook doorslaan. Ze willen alles relativeren en kunnen hierdoor overgevoelig overkomen. Daarnaast kan de motivatie verminderd worden om doelen te stellen op het moment dat deze mensen meerdere malen worden teleurgesteld.

2
Beroepen met competentie Zelfkennis

U filtert op
  • Sectoren: Sector Zakelijke dienstverlening (x)
Verfijn op Opleidingsniveaus

Professional Organizer

Arbeidsvoorwaarden Onbekend
Opleiding Geen

Videotheekmedewerker

Arbeidsvoorwaarden Van € 1.000 tot € 1.300
Opleiding Geen

Opleiding Goed