U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Compositietekenaar

Compositietekenaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een compositietekenaar? Lees de functieomschrijving.

De Compositietekenaar maakt compositietekeningen. Dit zijn afbeeldingen van nog onbekende personen die gemaakt worden op basis van een door getuigen gegeven omschrijving. De tekenaar maakt op basis van wat iemand vertelt een tekening van een gezicht. Het doel is om deze tekening zoveel mogelijk te laten lijken op het echte gezicht, zonder dat gezicht ooit gezien te hebben.

 

Compositietekeningen worden vaak gebruikt door de politie. Vaak zijn er getuigen van een misdaad die de daders gezien hebben. De getuigen omschrijven dan het gezicht van de dader en de compositietekenaar gaat hiermee aan de slag. Aan de hand van deze tekening wordt geprobeerd de daders op te sporen. Het is daarom belangrijk dat de tekenaar de compositietekening zo gedetailleerd mogelijk maakt. Deze tekening wordt vervolgens gebruikt in diverse media zoals kranten en televisie in de hoop dat mensen de dader herkennen en de naam kunnen doorgeven.

 

Het is belangrijk dat de Compositietekenaar goed gezichten kan tekenen. Maar het is ook belangrijk dat de tekenaar goed kan luisteren en dat wat de getuige beschrijft zo realistisch mogelijk kan uitwerken. Vaak geeft de getuige ook tijdens en na het tekenen direct feedback om de tekening zo goed en gedetailleerd mogelijk te kunnen maken.

Mensen vonden ons op: Job Compositietekenaar, Baan Compositietekenaar, Compositietekenaar Worden, Functie-eisen Compositietekenaar, Verantwoordelijkheden Compositietekenaar, Functieprofiel Compositietekenaar, Wat doet een Compositietekenaar, Werken als Compositietekenaar.

Compositietekenaar worden: Opleiding tot compositietekenaar

Er is geen specifieke opleiding tot Compositietekenaar. Wel zijn er diverse kunstopleidingen en opleidingen waarin het tekenen van portretten centraal staan. Daarnaast is het ook belangrijk om enige kennis van de politie en hun werk te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Compositietekenaar, Compositietekenaar Worden, Opleidingsniveau Compositietekenaar, Scholing Compositietekenaar, Studie Compositietekenaar, Bijscholing Compositietekenaar, Omscholing Compositietekenaar.

Organisaties waar een compositietekenaar doorgaans werkzaam is

De Compositietekenaar werkt vaak voor de politie. De tekenaar is daarmee werkzaam voor een non-profit organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Compositietekenaar, Compositietekenaar Worden, Opleidingsniveau Compositietekenaar, Scholing Compositietekenaar, Studie Compositietekenaar, Bijscholing Compositietekenaar, Omscholing Compositietekenaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden compositietekenaar

Er is maar weinig informatie bekend over het salaris van de Compositietekenaar. Het is daarom lastig om hier een inschatting van te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Compositietekenaar, Loon Compositietekenaar, Wat verdien je als Compositietekenaar, Salarisschaal Compositietekenaar, Salarisindicatie Compositietekenaar, Bonus Compositietekenaar, CAO Compositietekenaar, Brutoloon Compositietekenaar, Nettoloon Compositietekenaar, Vakantiedagen Compositietekenaar, Pensioen Compositietekenaar.

Competenties, skills & vaardigheden compositietekenaar

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Visie
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Compositietekenaar, Vaardigheden Compositietekenaar, Attitude Compositietekenaar, Kwalificaties Compositietekenaar, Competentieprofiel Compositietekenaar.

Boeken voor het beroep compositietekenaar

Wil je meer weten over het beroep compositietekenaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je compositietekenaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken compositietekenaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Compositietekenaar, Compositietekenaar ebooks, boek Compositietekenaar.

Persoonstypen compositietekenaar

De Compositietekenaar moet goed kunnen tekenen, maar het is hierbij vooral belangrijk dat de Compositietekenaar goed kan luisteren en de aanwijzingen zo realistisch mogelijk uit kan werken (Waarnemer). Daarnaast moet de Compositietekenaar ook betrouwbaar zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Compositietekenaar, Karakter Compositietekenaar.

Netwerk compositietekenaar

De Compositietekenaar beschikt vaak over veel contacten in de politiewereld. In opdracht van de politie maakt de tekenaar namelijk de compositietekeningen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Compositietekenaar, Medewerkers Compositietekenaar.

Is het beroep compositietekenaar iets voor jou?

Zou je graag compositietekenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als compositietekenaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Compositietekenaar, beroepskeuzetest Compositietekenaar, beroep Compositietekenaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden compositietekenaar

Er is voldoende vraag naar Compositietekenaars, maar er is geen ruim aanbod voor deze functie. Door hard te werken en goede, gedetailleerde tekeningen te maken kan de Compositietekenaar doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score compositietekenaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep compositietekenaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Compositietekenaar, Promotie mogelijkheden Compositietekenaar, Carriere Compositietekenaar.

Solliciteren op de functie compositietekenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als compositietekenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor compositietekenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als compositietekenaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Compositietekenaar, CV Compositietekenaar, sollicitatie Compositietekenaar.

Interviews met compositietekenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen compositietekenaar

Vacatures compositietekenaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Compositietekenaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Compositietekenaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Compositietekenaar maakt compositietekeningen. Dit zijn afbeeldingen van nog onbekende personen die gemaakt worden op basis van een door getuigen gegeven omschrijving. De tekenaar maakt op basis van wat iemand vertelt een tekening van een gezicht.

Beoordeling Compositietekenaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Compositietekenaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Compositietekenaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep