U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Constructiebankwerker

Constructiebankwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een constructiebankwerker? Lees de functieomschrijving.

Een constructiebankwerker bewerkt met een constructiebank materialen zoals hout en metaal. De constructiebankwerker kan lassen, boren, zagen, slijpen en dergelijke. Hij heeft technische basiskennis en kan zelfstandig werken op basis van een tekening. Zijn werkzaamheden bestaan dus vooral uit maken, bewerken en monteren van meestal houten of metalen objecten, naar wens van de klant.

Mensen vonden ons op: Job Constructiebankwerker, Baan Constructiebankwerker, Constructiebankwerker Worden, Functie-eisen Constructiebankwerker, Verantwoordelijkheden Constructiebankwerker, Functieprofiel Constructiebankwerker, Wat doet een Constructiebankwerker, Werken als Constructiebankwerker.

Constructiebankwerker worden: Opleiding tot constructiebankwerker

Technische basiskennis is de belangrijkste vereiste voor de constructiebankmedewerker. Soms houdt dit in dat er minimaal mbo niveau twee of drie voltooid moet zijn, soms is er geen opleiding naast een vmbo-diploma nodig. Werkervaring is wel vaak een vereiste, een rijbewijs soms ook.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Constructiebankwerker, Constructiebankwerker Worden, Opleidingsniveau Constructiebankwerker, Scholing Constructiebankwerker, Studie Constructiebankwerker, Bijscholing Constructiebankwerker, Omscholing Constructiebankwerker.

Organisaties waar een constructiebankwerker doorgaans werkzaam is

De constructiebankwerker werkt voor een bedrijf in de installatietechniek, bouw, civiele techniek of werktuigbouw.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Constructiebankwerker, Constructiebankwerker Worden, Opleidingsniveau Constructiebankwerker, Scholing Constructiebankwerker, Studie Constructiebankwerker, Bijscholing Constructiebankwerker, Omscholing Constructiebankwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden constructiebankwerker

Een beginnend constructiebankwerker zal tussen de 900 en de 1400 euro per maand verdienen. Doorgroei is, wanneer een constructiebankwerker ergens lang in dienst is, mogelijk naar pakweg 2100 per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Constructiebankwerker, Loon Constructiebankwerker, Wat verdien je als Constructiebankwerker, Salarisschaal Constructiebankwerker, Salarisindicatie Constructiebankwerker, Bonus Constructiebankwerker, CAO Constructiebankwerker, Brutoloon Constructiebankwerker, Nettoloon Constructiebankwerker, Vakantiedagen Constructiebankwerker, Pensioen Constructiebankwerker.

Competenties, skills & vaardigheden constructiebankwerker

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Constructiebankwerker, Vaardigheden Constructiebankwerker, Attitude Constructiebankwerker, Kwalificaties Constructiebankwerker, Competentieprofiel Constructiebankwerker.

Boeken voor het beroep constructiebankwerker

Wil je meer weten over het beroep constructiebankwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je constructiebankwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken constructiebankwerker te komen.

BPV-werkboek constructiebankwerker-lasser niv 2 | X

Nederlands | Druk: 2 | Losbladig | 9789056362195

Bpv-werkboek constructiebankwerker/lasser (310-148-1)...

Mensen vonden ons op: boeken voor Constructiebankwerker, Constructiebankwerker ebooks, boek Constructiebankwerker.

Persoonstypen constructiebankwerker

Op een constructiebankwerker is niet echt een specifiek persoonstype van toepassing. Hij zal eigenschappen van de Waarnemer hebben, vanwege de technische details van zijn werk, en zal ook eigenschappen van de Succesvolle werker (doelgerichtheid, praktisch denken) hebben. Desondanks kan iemand die eerder bij andere persoonstypen past ook prima het beroep van constructiebankwerker uitoefenen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Constructiebankwerker, Karakter Constructiebankwerker.

Netwerk constructiebankwerker

De constructiebankwerker zal vaak in contact staan met technisch medewerkers, gezien hij bijna altijd in een technische werkplaats werkt. Verder is zijn netwerk erg afhankelijk van het bedrijf. Hij zal wellicht in aanraking komen met de technisch tekenaar, die uittekent wat hij concreet maakt. Verder is het netwerk van de constructiebankwerker moeilijk te specificeren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Constructiebankwerker, Medewerkers Constructiebankwerker.

Is het beroep constructiebankwerker iets voor jou?

Zou je graag constructiebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als constructiebankwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Constructiebankwerker, beroepskeuzetest Constructiebankwerker, beroep Constructiebankwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden constructiebankwerker

Er is een gunstig arbeidsmarktperspectief voor dit beroep. De doorgroeimogelijkheden zijn er dan weer niet in overvloed. De constructiewerker zal veel eigen initiatief moeten tonen, wil hij in aanraking komen voor een andere functie binnen zijn bedrijf. Er ligt normaal gesproken geen doorgroeimogelijkheid klaar.

Arbeidsmarktperspectief score constructiebankwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep constructiebankwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Constructiebankwerker, Promotie mogelijkheden Constructiebankwerker, Carriere Constructiebankwerker.

Solliciteren op de functie constructiebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als constructiebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor constructiebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als constructiebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Constructiebankwerker, CV Constructiebankwerker, sollicitatie Constructiebankwerker.

Interviews met constructiebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen constructiebankwerker

Vacatures constructiebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructiebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructiebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een constructiebankwerker bewerkt met een constructiebank materialen zoals hout en metaal. De constructiebankwerker kan lassen, boren, zagen, slijpen en dergelijke. Hij heeft technische basiskennis en kan zelfstandig werken op basis van een tekening.

Beoordeling Constructiebankwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Constructiebankwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Constructiebankwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep