U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Content Manager

Content Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een content Manager? Lees de functieomschrijving.

De Content Manager is verantwoordelijk voor het redigeren van een of meerdere websites. Hij moet ervoor zorgen dat de inhoud van deze website(s) online komt te staan en van goede kwaliteit is. De Content Manager schrijft soms zelf teksten, maar redigeert vooral teksten van anderen, zodat alles dat op de website hoort te staan er foutloos staat en goed uitziet.

Omdat het Internet constant verandert moet ook de Content Manager steeds de inhoud en werking van de website updaten. Hij zal dan ook enig inzicht in technologische ontwikkelingen hebben. De website is tegenwoordig het visitekaartje van een bedrijf. De Content Manager moet met zijn tijd meegaan en zich inleven in bezoekers om een idee te krijgen van hoe potentiële klanten de website zien en hoe deze (commercieel gezien) zo optimaal mogelijk vormgegeven en ingevuld kan worden. Een Content Manager zal websites regelmatig moeten actualiseren om met de mode en bezoeker mee te veranderen.

Naast redigeren is het aangaan van samenwerkingsverbanden ook een taak van de Content Manager. Enerzijds om contacten in stand te houden of op te doen en anderzijds vanwege de mogelijkheid  interessante combinaties te crëeren en zo grotere bezoekersaantallen te genereren. Het werk van een Content Manager heeft zo zowel uitvoerende kanten, het redigeren, maar ook een zware inhoudelijke component die commercieel inzicht vereist.

Mensen vonden ons op: Job Content Manager, Baan Content Manager, Content Manager Worden, Functie-eisen Content Manager, Verantwoordelijkheden Content Manager, Functieprofiel Content Manager, Wat doet een Content Manager, Werken als Content Manager.

Content Manager worden: Opleiding tot content Manager

Er is geen opleiding die specifiek tot Content Manager opleidt. Mensen komen vanuit allerlei richtingen in de functie van Content Manager terecht en soms heeft men enkel een creatieve geest en een paar cursussen nodig om aan de slag te kunnen. Het is natuurlijk handig als men een achtergrond in Journalistiek, Communicatie, IT of Kunst heeft, en vaak wordt er wel een HBO opleiding en relevante werkervaring gevraagd, maar verder ligt alles open.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Content Manager, Content Manager Worden, Opleidingsniveau Content Manager, Scholing Content Manager, Studie Content Manager, Bijscholing Content Manager, Omscholing Content Manager.

Organisaties waar een content Manager doorgaans werkzaam is

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een website die onderhouden moet worden, waaronder ook de verschillende overheidsinstanties. Als het bedrijf groot genoeg is kan men vaak een Content Manager gebruiken. Het is natuurlijk wel zo dat vooral commerciële bedrijven, waarvan de website als visitekaartje fungeert, eerder een fulltime Content Manager in dienst zullen nemen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Content Manager, Content Manager Worden, Opleidingsniveau Content Manager, Scholing Content Manager, Studie Content Manager, Bijscholing Content Manager, Omscholing Content Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden content Manager

Het salaris dat een Content Manager kan krijgen is sterk afhankelijk van het bedrijf waar men komt te werken. Dit salaris zal dan gemiddeld tussen de €2400 en €3900 liggen, al kan het ook naar beneden of naar boven uitschieten. Omdat een Content Manager, zeker als starter, vaak op freelance-basis werkt, kunnen de arbeidsvoorwaarden nogal verschillend zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Content Manager, Loon Content Manager, Wat verdien je als Content Manager, Salarisschaal Content Manager, Salarisindicatie Content Manager, Bonus Content Manager, CAO Content Manager, Brutoloon Content Manager, Nettoloon Content Manager, Vakantiedagen Content Manager, Pensioen Content Manager.

Competenties, skills & vaardigheden content manager

 • Kritisch
 • Organiseren
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Visie
 • Creativiteit
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Content Manager, Vaardigheden Content Manager, Attitude Content Manager, Kwalificaties Content Manager, Competentieprofiel Content Manager.

Boeken voor het beroep content manager

Wil je meer weten over het beroep content manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je content manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken content manager te komen.

System Center Configuration Manager Current Branch Unleashed | Kerrie Meyler

Includes Content Update Program - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780672337901 | 1168 pagina's

This is the comprehensive reference and technical guide to Microsoft System Center Configuration Manager Current Branch. A team of expert authors offers step-by-step, end-to-end coverage of related topics in every feature area, organized to help IT profes...

System Center Configuration Manager Current Branch Unleashed (includes Content Update Program) | Kerrie Meyler

Engels | E-book | 9780134652443

System Center Configuration Manager Current Branch provides a total systems management solution for a people-centric world. It can deploy applications to individuals using virtually any device or platform, centralizing and automating management across on-...

Social Media Posts Planner | Skyrocket Press

Social Media Management Planner to Plan Digital Content and Strategy for Managers, Marketers, Consultants and Influencers - Engels | Paperback | 9781792104336 | 104 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Content Manager, Content Manager ebooks, boek Content Manager.

Persoonstypen content Manager

De Content Manager is steeds weer met nieuwe dingen bezig, en moet zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. De Content Manager houdt van een uitdaging en is niet bang om uit eigen initiatief iets op te zetten (Levensgenieter). Daarnaast is het belangrijk dat de Content Manager innovatief en creatief is, omdat zo de beste inhoud en vormgeving van de website gerealiseerd kan worden en initiatieven succesvol blijken (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Content Manager, Karakter Content Manager.

Netwerk content Manager

De Content Manager heeft de leiding over een aantal copywriters en/of redacteurs, die er steeds nieuwe informatie aanleveren voor de website. De Content Manager controleert hun werk en stuurt ze aan. Zelf wordt hij aangestuurd door de hogere managers in het bedrijf, die aangeven wat ze in ieder geval op de website willen hebben staan.

Buiten de eigen organisatie staat de Content Manager vaak via andere Content Managers in contact met andere bedrijven. Dit kan ook via andere personen, maar meestal is het handig dat de Content Managers samen een initiatief uitwerken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Content Manager, Medewerkers Content Manager.

Is het beroep content Manager iets voor jou?

Zou je graag content Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als content Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Content Manager, beroepskeuzetest Content Manager, beroep Content Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden content Manager

Met voldoende ervaring in redactioneel werk kan iemand makkelijk als Content Manager aan de slag. Er zijn in ieder geval genoeg banen, al is er door de open aard van het werk ook veel concurrentie op de arbeidsmarkt. De doorgroeimogelijkheden voor een Content Manager zijn sterk afhankelijk van de eigen voorkeur en ambities. Zo kan men ervoor kiezen om bij een groter bedrijf te gaan werken, of meer de managementkant op te gaan. Een strikte lineaire progressie is er echter niet.

Arbeidsmarktperspectief score content Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep content Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Content Manager, Promotie mogelijkheden Content Manager, Carriere Content Manager.

Solliciteren op de functie content Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als content Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor content Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als content Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Content Manager, CV Content Manager, sollicitatie Content Manager.

Interviews met content Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen content Manager

Vacatures content manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Content Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Content Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Content Manager is verantwoordelijk voor het redigeren van een of meerdere websites. Hij moet ervoor zorgen dat de inhoud van deze website(s) online komt te staan en van goede kwaliteit is. De Content Manager schrijft soms zelf teksten, maar redigeert vooral teksten van anderen, zodat alles dat op de website hoort te staan er foutloos staat en goed uitziet.

Beoordeling Content Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Content Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Content Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Gedreven door nieuwsgierigheid al sinds het ontstaan der 'digitaliteit' grote interesse voor Internet en alles wat zich daar afspeelde.

Vanaf het ontstaan van het Internet daarmee bezig: 'HTML-Guide for complete idiots' was eerste lesmateriaal.

Sindsdien vele sites gebouwd en de laatste 10+ jaar contentmanager.

Wat heb ik tegen?

Ben 63,5 jaar....

Wat heb ik voor?

Afkomstig uit de (rock)muziek al altijd abstract gedacht, hetgeen goed van pas komt als contentmanager: altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Enthousiast en teamplayer, gedreven en nauwkeurig, flexibel en verantwoordelijk....

Interesse?

Mail me: info@guuswillemse.nl

Interesse

Door: Guus Willemse

Reageer op dit beroep