U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Contractmanager

Contractmanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een contractmanager? Lees de functieomschrijving.

De Contractmanager houdt zich bezig met de inkoop en het opstellen van alle contracten met aannemers en leveranciers van een opdrachtgever. De Contractmanager ondersteunt hierbij de productmanagers en zoekt optimalisatie van de aspecten kwaliteit en kosten. De verantwoordelijkheid op het gebied van de toepassing van wet -en regelgeving ligt tevens bij de Contractmanager. De Contractmanager is iemand die intergraal verantwoordelijk is voor het resultaat van het contract naar tevredenheid van alle partijen. Er zijn vijf kernaspecten die de Contractmanager geacht wordt te managen: de relatie met de klant, de risico's, de dienstverlening, verplichtingen en verwachtingen en de financiën.

Mensen vonden ons op: Job Contractmanager, Baan Contractmanager, Contractmanager Worden, Functie-eisen Contractmanager, Verantwoordelijkheden Contractmanager, Functieprofiel Contractmanager, Wat doet een Contractmanager, Werken als Contractmanager.

Contractmanager worden: Opleiding tot contractmanager

Voor de functie Contractmanager wordt vaak minimaal HBO niveau gevraagd. Er zijn zowel HBO cursussen als opleidingen op dit gebied. Met name juridische opleidingen of die in de financiële hoek sluiten vaak goed aan op deze functie. Denk hierbij aan HBO Bedrijfskunde of HBO Financieel-Economisch Management. Soms is een voor de sector relevante opleiding (bijv. ICT), aangevuld met werkervaring ook voldoende.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Contractmanager, Contractmanager Worden, Opleidingsniveau Contractmanager, Scholing Contractmanager, Studie Contractmanager, Bijscholing Contractmanager, Omscholing Contractmanager.

Organisaties waar een contractmanager doorgaans werkzaam is

In elk bedrijf worden er contracten afgesloten. Een Contractmanager kan bij zowel commerciële als non-profit instellingen aan de slag.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Contractmanager, Contractmanager Worden, Opleidingsniveau Contractmanager, Scholing Contractmanager, Studie Contractmanager, Bijscholing Contractmanager, Omscholing Contractmanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden contractmanager

Een Contractmanager verdient ongeveer tussen de €2500 en €4000 of als Seniorcontractmanager (bij het Rijk) €5500 bruto per maand. Op jaarbasis is het gemiddeld salaris in deze functie rond de 40k. Secundaire arbeidsvoorwaarden hangen hierbij af van de werkgever. Een lease auto, laptop en telefoon behoren vaak wel tot de mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Contractmanager, Loon Contractmanager, Wat verdien je als Contractmanager, Salarisschaal Contractmanager, Salarisindicatie Contractmanager, Bonus Contractmanager, CAO Contractmanager, Brutoloon Contractmanager, Nettoloon Contractmanager, Vakantiedagen Contractmanager, Pensioen Contractmanager.

Competenties, skills & vaardigheden contractmanager

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Contractmanager, Vaardigheden Contractmanager, Attitude Contractmanager, Kwalificaties Contractmanager, Competentieprofiel Contractmanager.

Boeken voor het beroep contractmanager

Wil je meer weten over het beroep contractmanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je contractmanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken contractmanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Contractmanager, Contractmanager ebooks, boek Contractmanager.

Persoonstypen contractmanager

De Contractmanager kan qua persoolijkheid gekenmerkt worden door de volgende persoonlijkheden: de Succesvolle werker en de Bemiddelaar.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De Bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties, waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Contractmanager, Karakter Contractmanager.

Netwerk contractmanager

De Contractmanager staat veel in contact met leveranciers en klanten. Daarnaast werkt de Contractmanager nauw samen met de Productmanager en het Contractmanagementteam.

Mensen vonden ons op: Collega’s Contractmanager, Medewerkers Contractmanager.

Is het beroep contractmanager iets voor jou?

Zou je graag contractmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als contractmanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Contractmanager, beroepskeuzetest Contractmanager, beroep Contractmanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden contractmanager

Er is een ruim arbeidsmarktperspectief voor de Contractmanager. Steeds meer bedrijven zien in dat een Contractmanager een waardevolle investering is. Daarnaast wordt er door middel van opleidingen doorgroeimogelijkheden aangeboden en is het sowieso mogelijk om binnen de functie van junior Contractmanager door te groeien naar een seniorfunctie.

Arbeidsmarktperspectief score contractmanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep contractmanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Contractmanager, Promotie mogelijkheden Contractmanager, Carriere Contractmanager.

Solliciteren op de functie contractmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als contractmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor contractmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als contractmanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Contractmanager, CV Contractmanager, sollicitatie Contractmanager.

Interviews met contractmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen contractmanager

Vacatures contractmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Contractmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Contractmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Contractmanager houdt zich bezig met de inkoop en het opstellen van alle contracten met aannemers en leveranciers van een opdrachtgever. De Contractmanager ondersteunt hierbij de productmanagers en zoekt optimalisatie van de aspecten kwaliteit en kosten. De verantwoordelijkheid op het gebied van de toepassing van wet -en regelgeving ligt tevens bij de Contractmanager.

Beoordeling Contractmanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Contractmanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Contractmanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Prima omschrijving van dit profiel. erg compleet

Door: FG

Helemaal mee eens.

Door: Simon

Reageer op dit beroep