U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Controleleider

Controleleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een controleleider? Lees de functieomschrijving.

Een Controleleider werkt niet alleen uitvoerend maar ook adviserend. Men geeft leiding, geeft adviesmogelijkheden en levert samen met de accountantmedewerker een bijdrage aan praktijkontwikkeling en verricht onmdersteunende werkzaamheden. Een Controleleider is werkzaam binnen in team waarbij bijzondere opdrachten horen. men signaleert adviesmogelijkheden bij klanten. Daarnaast is de Controleleider ook coach van de medewerkers in het controleteam. Men denkt mee over de organisatie van de onderneming van de klant. Het onderhouden van het klantcontact vormt een belangrijk onderdeel van de taak van de Controleleider.

Mensen vonden ons op: Job Controleleider, Baan Controleleider, Controleleider Worden, Functie-eisen Controleleider, Verantwoordelijkheden Controleleider, Functieprofiel Controleleider, Wat doet een Controleleider, Werken als Controleleider.

Controleleider worden: Opleiding tot controleleider

Een Controleleider beschikt over een afgeronde opleiding als Registeraccountant (RA).  Verder wordt er een ruime ervaring in deze beroepssector gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Controleleider, Controleleider Worden, Opleidingsniveau Controleleider, Scholing Controleleider, Studie Controleleider, Bijscholing Controleleider, Omscholing Controleleider.

Organisaties waar een controleleider doorgaans werkzaam is

Een Controleleider is werkzaam in het bedrijfsleven bij accountansbureau's maar kan ook werkzaam zijn op een ministerie of afdeling financiën van een bepaalde gemeente.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Controleleider, Controleleider Worden, Opleidingsniveau Controleleider, Scholing Controleleider, Studie Controleleider, Bijscholing Controleleider, Omscholing Controleleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden controleleider

Een Controleleider heeft een salaris bruto van zo'n € 3000 tot € 5000 per maand. Ruime ervaring in deze beroepsgroep is vereist evenals een afgeronde opleiding tot registeraccountant (RA).

Mensen vonden ons op: Salaris Controleleider, Loon Controleleider, Wat verdien je als Controleleider, Salarisschaal Controleleider, Salarisindicatie Controleleider, Bonus Controleleider, CAO Controleleider, Brutoloon Controleleider, Nettoloon Controleleider, Vakantiedagen Controleleider, Pensioen Controleleider.

Competenties, skills & vaardigheden controleleider

 • Analytisch
 • Ambitie
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leergierig
Mensen vonden ons op: Kennis Controleleider, Vaardigheden Controleleider, Attitude Controleleider, Kwalificaties Controleleider, Competentieprofiel Controleleider.

Boeken voor het beroep controleleider

Wil je meer weten over het beroep controleleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je controleleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken controleleider te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Controleleider, Controleleider ebooks, boek Controleleider.

Persoonstypen controleleider

Een Controleleider is een Waarnemer die leergierig en analytisch zijn administratieve functie vervult. Hij dient ook een Perfectionist te zijn om zijn verantwoordelijke functie goed te doen op een onafhankelijke wijze.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Controleleider, Karakter Controleleider.

Netwerk controleleider

De Controleleider heeft in zijn werk te maken met accountants die zowel werkzaam kunnen zijn bij de overheid als in het bedrijfsleven.  Daarnaast spreekt de Controleleider met ondernemers en werkt met samen voor een goed en zorgvuldig bedrijfsresultaat. Ook de belastingdienst komt de Controleleider tegen op zijn werktraject vanwege het begeleiden van diverse financiële controles.

Mensen vonden ons op: Collega’s Controleleider, Medewerkers Controleleider.

Is het beroep controleleider iets voor jou?

Zou je graag controleleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als controleleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Controleleider, beroepskeuzetest Controleleider, beroep Controleleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden controleleider

Een Controleleider kan doorgroeien naar een zelfstandige functie op managementniveau.

Arbeidsmarktperspectief score controleleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep controleleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Controleleider, Promotie mogelijkheden Controleleider, Carriere Controleleider.

Solliciteren op de functie controleleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als controleleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor controleleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als controleleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Controleleider, CV Controleleider, sollicitatie Controleleider.

Interviews met controleleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen controleleider

 • Accountant, Belastingadviseur

Vacatures controleleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Controleleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Controleleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Controleleider werkt niet alleen uitvoerend maar ook adviserend. Men geeft leiding, geeft adviesmogelijkheden en levert samen met de accountantmedewerker een bijdrage aan praktijkontwikkeling en verricht onmdersteunende werkzaamheden. Een Controleleider is werkzaam binnen in team waarbij bijzondere opdrachten horen.

Beoordeling Controleleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Controleleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Controleleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep