U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Coördinerend Docent

Coördinerend Docent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een coördinerend Docent? Lees de functieomschrijving.

Een Coördinerend Docent werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs, op één of meerdere sectoren of locaties. Een team of vaksectie is verantwoordelijk voor alles dat met het onderwijs binnen die vaksectie te maken heeft. Een Coördinerend Docent coördineert het onderwijs binnen de sector(en), draagt bij aan onderwijsontwikkeling -en vernieuwing voor zowel sector als instelling en geeft leiding aan docenten van de vaksectie.

Door op basis van een leerplan de lesindeling en lesstof vast te stellen draagt hij bij aan het onderwijs, evenals door de begeleiding van leerlingen, de ontwikkeling van lesstof, het beoordelen van werkstukken en het samenstellen van examens. De coördinatie van het onderwijsproces houdt in dat hij als projectleider optreedt in werkgroepen inzake onderwijs en het management adviseert over onderwijs en personeel binnen sector of locatie.

Door docenten te coachen en opleidingsmogelijkheden te bieden, het budget van de sector te beheren en functioneringsgesprekken te voeren geeft hij leiding aan docenten van zijn sector. Tot slot draagt hij bij aan onderwijsontwikkeling voor sector of instelling door maatschappelijke ontwikkelingen te linken aan onderwijskundige zaken en het management hierover te adviseren. De Coördinerend Docent beperkt zich niet geheel tot zijn sector, hij stemt activiteiten af met andere sectoren en locaties.

 

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Coördinerend Docent, Baan Coördinerend Docent, Coördinerend Docent Worden, Functie-eisen Coördinerend Docent, Verantwoordelijkheden Coördinerend Docent, Functieprofiel Coördinerend Docent, Wat doet een Coördinerend Docent, Werken als Coördinerend Docent.

Coördinerend Docent worden: Opleiding tot coördinerend Docent

Een Coördinerend Docent is een docent zonder lesuren. Hij zal dus minimaal een lerarenopleiding op HBO niveau hebben gedaan. Eventueel kan hij ingestroomd zijn als WO'er met een eerstegraads lesbevoegdheid, verkregen door het volgen van educatieve Master.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Coördinerend Docent, Coördinerend Docent Worden, Opleidingsniveau Coördinerend Docent, Scholing Coördinerend Docent, Studie Coördinerend Docent, Bijscholing Coördinerend Docent, Omscholing Coördinerend Docent.

Organisaties waar een coördinerend Docent doorgaans werkzaam is

De Coördinerend Docent werkt in het voortgezet onderwijs. Middelbare scholen zijn non-profit instellingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Coördinerend Docent, Coördinerend Docent Worden, Opleidingsniveau Coördinerend Docent, Scholing Coördinerend Docent, Studie Coördinerend Docent, Bijscholing Coördinerend Docent, Omscholing Coördinerend Docent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden coördinerend Docent

De Coördinerend Docent zit in schaal 12 (LD), wat neerkomt op een bruto maandsalaris van tussen de €3085 en €4820. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Coördinerend Docent, Loon Coördinerend Docent, Wat verdien je als Coördinerend Docent, Salarisschaal Coördinerend Docent, Salarisindicatie Coördinerend Docent, Bonus Coördinerend Docent, CAO Coördinerend Docent, Brutoloon Coördinerend Docent, Nettoloon Coördinerend Docent, Vakantiedagen Coördinerend Docent, Pensioen Coördinerend Docent.

Competenties, skills & vaardigheden coördinerend docent

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Oordeelsvorming
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Motiveren
 • Kennis van ontwikkelingen in onderwijs
Mensen vonden ons op: Kennis Coördinerend Docent, Vaardigheden Coördinerend Docent, Attitude Coördinerend Docent, Kwalificaties Coördinerend Docent, Competentieprofiel Coördinerend Docent.

Boeken voor het beroep coördinerend docent

Wil je meer weten over het beroep coördinerend docent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je coördinerend docent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken coördinerend docent te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Coördinerend Docent, Coördinerend Docent ebooks, boek Coördinerend Docent.

Persoonstypen coördinerend Docent

De Coördinerend Docent is betrokken en gedreven. Hij heeft duidelijke ideeën over wat de juiste gang van zaken is en streeft altijd naar verbetering. Hij is principieel, wat ook in zijn manier van werken naar voren komt, en is zeer geordend (Perfectionist). Hij is niet alleen betrokken, maar ook zeer loyaal, aan collega, sector en instelling. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed met mensen samenwerken (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Coördinerend Docent, Karakter Coördinerend Docent.

Netwerk coördinerend Docent

De Coördinerend Docent heeft te maken met leidinggevenden van zijn sector of locatie. Daarnaast heeft hij nauw contact met de docenten van zijn afdeling, die hij coacht en begeleidt. Leerlingen begeleidt hij ook, zij het buiten het klaslokaal. Incidenteel spreekt hij met ouders van leerlingen. Instellingsbrede onderwijszaken stemt hij af met andere Coördinerend Docenten. Ook heeft hij contact met leidinggevenden en docenten van andere instellingen, wanneer hij zitting heeft in projecten voor onderwijsvernieuwing.

Mensen vonden ons op: Collega’s Coördinerend Docent, Medewerkers Coördinerend Docent.

Is het beroep coördinerend Docent iets voor jou?

Zou je graag coördinerend Docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als coördinerend Docent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Coördinerend Docent, beroepskeuzetest Coördinerend Docent, beroep Coördinerend Docent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden coördinerend Docent

De Coördinerend Docent komt naar alle waarschijnlijkheid de instelling binnen als docent. Hoewel het aantal vacatures voor docenten in het voortgezet onderwijs daalt kan er nog wel gesproken worden van redelijke kansen op werk. Wanneer een Coördinerend Docent een functie ambieert met meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken kan hij nog groeien. Afhankelijk van de instelling zijn er mogelijkheden als afdelingsdirecteur, sectordirecteur of locatiedirecteur waarna er nog schoolbrede directiefuncties volgen.

Arbeidsmarktperspectief score coördinerend Docent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep coördinerend Docent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Coördinerend Docent, Promotie mogelijkheden Coördinerend Docent, Carriere Coördinerend Docent.

Solliciteren op de functie coördinerend Docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als coördinerend Docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor coördinerend Docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als coördinerend Docent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Coördinerend Docent, CV Coördinerend Docent, sollicitatie Coördinerend Docent.

Interviews met coördinerend Docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen coördinerend Docent

Vacatures coördinerend docent

Op zoek naar een nieuwe baan als Coördinerend Docent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Coördinerend Docent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Coördinerend Docent werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs, op één of meerdere sectoren of locaties. Een team of vaksectie is verantwoordelijk voor alles dat met het onderwijs binnen die vaksectie te maken heeft. Een Coördinerend Docent coördineert het onderwijs binnen de sector(en), draagt bij aan onderwijsontwikkeling -en vernieuwing voor zowel sector als instelling en geeft leiding aan docenten van de vaksectie.

Beoordeling Coördinerend Docent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Coördinerend Docent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Coördinerend Docent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep