U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Correpetitor

Correpetitor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een correpetitor? Lees de functieomschrijving.

Een correpetitor is een muzikant die een muzikant of zanger(es) ondersteunt bij het instuderen van een partituur, deels als begeleider, deels als coach en ook deels als docent (hoewel de correpetitor in principe geen docent is).

De correpetitor is dus iemand die veelzijdige muziekkennis heeft, bekwaam is in het spelen van een begeleidend instrument (meestal de piano), en daarnaast veel kennis heeft van andere instrumenten. De correpetitor kan makkelijk muziek van blad lezen, maar kan ook goed improviseren en zich makkelijk aanpassen aan het spel van anderen. Hij of zij heeft veel kennis van muziek en partituren, en past deze toe in het begeleiden van muzikanten. De correpetitor kent voor de repetities het stuk beter dan de muzikant(en), en het is zijn of haar taak dit stuk met de muzikant(en) te spelen totdat deze het stuk zo goed mogelijk spelen. De correpetitor (in een conservatorium) werkt doorgaans in samenwerking met docenten, die bepalen wat er bestudeerd moet worden: het is aan de correpetitor de muzikant zo goed mogelijk te begeleiden en te coachen in het leren hiervan.

Mensen vonden ons op: Job Correpetitor, Baan Correpetitor, Correpetitor Worden, Functie-eisen Correpetitor, Verantwoordelijkheden Correpetitor, Functieprofiel Correpetitor, Wat doet een Correpetitor, Werken als Correpetitor.

Correpetitor worden: Opleiding tot correpetitor

Voor het beroep van correpetitor is een muzikale opleiding vereist. Een correpetitor is bijna uitsluitend werkzaam voor een conservatorium of andere muziekschool, en deze zullen dan ook vaak om minimaal een conservatorium-diploma vragen. Sommige conservatoria hebben een speciale opleiding correpetitie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Correpetitor, Correpetitor Worden, Opleidingsniveau Correpetitor, Scholing Correpetitor, Studie Correpetitor, Bijscholing Correpetitor, Omscholing Correpetitor.

Organisaties waar een correpetitor doorgaans werkzaam is

Correpetitoren werken bijna altijd bij conservatoria. Sommige grote orkesten, koren of musicals hebben ook een correpetitor in dienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Correpetitor, Correpetitor Worden, Opleidingsniveau Correpetitor, Scholing Correpetitor, Studie Correpetitor, Bijscholing Correpetitor, Omscholing Correpetitor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden correpetitor

Het startsalaris van een correpetitor zal zo rond de 2000 euro per maand liggen. Over het salaris is verder weinig bekend. Muziekdocenten groeien doorgaans door naar een bedrag tussen de 2700 en de 3500, voor het beroep van correpetitor is het waarschijnlijk dat iets vergelijkbaars geldt.

Mensen vonden ons op: Salaris Correpetitor, Loon Correpetitor, Wat verdien je als Correpetitor, Salarisschaal Correpetitor, Salarisindicatie Correpetitor, Bonus Correpetitor, CAO Correpetitor, Brutoloon Correpetitor, Nettoloon Correpetitor, Vakantiedagen Correpetitor, Pensioen Correpetitor.

Competenties, skills & vaardigheden correpetitor

 • Flexibiliteit
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Initiatief ontplooien
 • Aanpassingsvermogen
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Correpetitor, Vaardigheden Correpetitor, Attitude Correpetitor, Kwalificaties Correpetitor, Competentieprofiel Correpetitor.

Boeken voor het beroep correpetitor

Wil je meer weten over het beroep correpetitor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je correpetitor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken correpetitor te komen.

Gesammelte Werke in 20 Bänden | Theodor W Adorno

Band 15: Komposition für den Film. Der getreue Korrepetitor - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783518293157 | 406 pagina's

...

Kompositionen für den Film. Der getreue Korrepetitor | Theodor W Adorno

Lehrschriften zur Musikalischen Praxis - Duitstalig | Druk: 2 | Hardcover | 9783518572184 | 400 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Correpetitor, Correpetitor ebooks, boek Correpetitor.

Persoonstypen correpetitor

De correpetitor is enerzijds een Romanticus; hij of zij kan goed anderen aanvoelen en is scherpzinnig. Anderzijds moet de correpetitor ook kritiek kunnen geven zonder beledigend over te komen; hij of zij moet zelfverzekerd en direct zijn, en moet mensen kunnen motiveren. Dit past bij het persoonstype Baas.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Correpetitor, Karakter Correpetitor.

Netwerk correpetitor

De correpetitor staat veel in contact met de (hoofd)docenten, die de muzikanten in opleiding begeleiden. In algemene zin bestaat het netwerk van de correpetitor bijna volledig uit muzikanten; iedereen met wie hij of zij werkt heeft een muziekopleiding voltooid. In het geval van een musical zal de correpetitor ook in contact staan met de regisseur en leden van de crew, bij een orkest zal deze veel contact hebben met de dirigent.

Mensen vonden ons op: Collega’s Correpetitor, Medewerkers Correpetitor.

Is het beroep correpetitor iets voor jou?

Zou je graag correpetitor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als correpetitor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Correpetitor, beroepskeuzetest Correpetitor, beroep Correpetitor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden correpetitor

Het arbeidsmarktperspectief voor correpetitoren is  ongunstig. Muziekopleidingen zijn populair, en doorgaans komt slechts een klein deel van de geïnteresseerden binnen. Vervolgens is het voor een groot deel van de afgestudeerden moeilijk om aan het werk te komen, doordat er vrijwel altijd (veel) meer mensen zijn die voor de functie in aanmerking komen dan dat er daadwerkelijk vacatures zijn. Dit geldt zelfs voor de functie van muziekdocent op een reguliere muziekschool.

Arbeidsmarktperspectief score correpetitor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep correpetitor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Correpetitor, Promotie mogelijkheden Correpetitor, Carriere Correpetitor.

Solliciteren op de functie correpetitor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als correpetitor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor correpetitor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als correpetitor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Correpetitor, CV Correpetitor, sollicitatie Correpetitor.

Interviews met correpetitor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen correpetitor

Vacatures correpetitor

Op zoek naar een nieuwe baan als Correpetitor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Correpetitor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een correpetitor is een muzikant die een muzikant of zanger(es) ondersteunt bij het instuderen van een partituur, deels als begeleider, deels als coach en ook deels als docent (hoewel de correpetitor in principe geen docent is). De correpetitor is dus iemand die veelzijdige muziekkennis heeft, bekwaam is in het spelen van een begeleidend instrument (meestal de piano), en daarnaast veel kennis heeft van andere instrumenten. De correpetitor kan makkelijk muziek van blad lezen, maar kan ook goed improviseren en zich makkelijk aanpassen aan het spel van anderen.

Beoordeling Correpetitor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Correpetitor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Correpetitor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep