U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Crecheleidster

Crecheleidster worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een crecheleidster? Lees de functieomschrijving.

De Crècheleidster houdt zich bezig met kinderen die door hun ouders naar de crèche gebracht worden. Een crèche is een kinderopvang waar voor kinderen gezorgd wordt die vaak nog niet naar school gaan en waarvan de ouders op dat moment niet thuis zijn. De ouders brengen hun kind dan naar de crèche. De Crècheleidster neemt dan de zorg van de kinderen over van de ouders. Dit is meestal voor een halve of hele dag of voor bijvoorbeeld een aantal uren voor of na schooltijd.

Als de ouders beide werken en daardoor op bepaalde momenten geen tijd hebben om voor hun kind(eren) te zorgen, neemt de Crècheleidster de zorg voor het kind of de kinderen van de ouders over. De Crècheleidster geeft het kind eten, zorgt dat het kind kan spelen en  zo nodig slapen. De Crècheleidster voorziet dan in alle behoeften van het kind en neemt zo goed mogelijk de taken van de ouders over.

De Crècheleidster moet vooral goed met kinderen om kunnen gaan en weten wat er in allerlei situaties moet gebeuren. Vaak heeft de Crècheleidster de zorg over een aantal kinderen en werkt samen met andere Crècheleidsters. Samenwerken is daarom ook erg belangrijk. Ook moet de Crècheleidster goed communiceren met de ouders en hen op de hoogte houden over het kind. Als het kind bijvoorbeeld ziek is of als er iets gebeurd is, moeten de ouders dit te horen krijgen van de Crècheleidster.

Mensen vonden ons op: Job Crecheleidster, Baan Crecheleidster, Crecheleidster Worden, Functie-eisen Crecheleidster, Verantwoordelijkheden Crecheleidster, Functieprofiel Crecheleidster, Wat doet een Crecheleidster, Werken als Crecheleidster.

Crecheleidster worden: Opleiding tot crecheleidster

Er zijn diverse opleidingen die gevolgd kunnen worden om aan de slag te gaan als Crècheleidster. Zo kan de MBO opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3) of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 4) gevolgd worden. Op HBO niveau kan bijvoorbeeld de opleiding Pedagogiek gevolgd worden. Hiernaast zijn er nog meer opleidingen mogelijk, deze zijn vaak minder specifiek maar volstaan naast ervaring en soms een korte interne opleiding vaak ook.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Crecheleidster, Crecheleidster Worden, Opleidingsniveau Crecheleidster, Scholing Crecheleidster, Studie Crecheleidster, Bijscholing Crecheleidster, Omscholing Crecheleidster.

Organisaties waar een crecheleidster doorgaans werkzaam is

De Crècheleidster werkt bij een crèche of kinderopvang. Hier kunnen ouders hun kind(eren) heen brengen als zij zelf een dag of halve dag moeten werken en hierdoor niet voor hun kind kunnen zorgen. Tegen betaling wordt de zorg voor hun kind(eren) dan overgenomen door de Crècheleidster. De Crècheleidster is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Crecheleidster, Crecheleidster Worden, Opleidingsniveau Crecheleidster, Scholing Crecheleidster, Studie Crecheleidster, Bijscholing Crecheleidster, Omscholing Crecheleidster.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden crecheleidster

Als startsalaris kan een Crècheleidster rekenen op ongeveer 1775 euro. Dit bedrag kan oplopen tot 2420 euro. De Crècheleidster valt onder de CAO Kinderopvang.

Mensen vonden ons op: Salaris Crecheleidster, Loon Crecheleidster, Wat verdien je als Crecheleidster, Salarisschaal Crecheleidster, Salarisindicatie Crecheleidster, Bonus Crecheleidster, CAO Crecheleidster, Brutoloon Crecheleidster, Nettoloon Crecheleidster, Vakantiedagen Crecheleidster, Pensioen Crecheleidster.

Competenties, skills & vaardigheden crecheleidster

 • Energie
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Crecheleidster, Vaardigheden Crecheleidster, Attitude Crecheleidster, Kwalificaties Crecheleidster, Competentieprofiel Crecheleidster.

Boeken voor het beroep crecheleidster

Wil je meer weten over het beroep crecheleidster? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je crecheleidster bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken crecheleidster te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Crecheleidster, Crecheleidster ebooks, boek Crecheleidster.

Persoonstypen crecheleidster

Het is voor de Crècheleidster belangrijk om verzorgend ingesteld te zijn. De dagelijkse zorg voor het kind ligt in handen van de Crècheleidster. De Crècheleidster moet warm en vriendelijk zijn en voor anderen willen zorgen (Gever). Ook moet de Crècheleidster geduldig en ruimdenkend zijn (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Crecheleidster, Karakter Crecheleidster.

Netwerk crecheleidster

De Crècheleidster heeft in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met kinderen maar ook met de andere Crècheleidsters. Vaak wordt in een team van Crècheleidsters samengewerkt en voor de kinderen gezorgd. Ook het contact met de ouders is erg belangrijk. De Crècheleidster moet de ouders op de hoogte houden van de ontwikkelingen van hun kind.

Mensen vonden ons op: Collega’s Crecheleidster, Medewerkers Crecheleidster.

Is het beroep crecheleidster iets voor jou?

Zou je graag crecheleidster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als crecheleidster bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Crecheleidster, beroepskeuzetest Crecheleidster, beroep Crecheleidster kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden crecheleidster

Veel ouders werken en maken daarom gebruik van de kinderopvang. Hierdoor is er voldoende werk voor de Crècheleidster. De doorgroeimogelijkheden zijn binnen een crèche of kinderopvang vaak beperkt. Wel kan (afhankelijk van de opleiding) soms later doorgestroomd worden naar een functie waarin meer opvoedkundig advies gegeven wordt.

Arbeidsmarktperspectief score crecheleidster

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep crecheleidster. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Crecheleidster, Promotie mogelijkheden Crecheleidster, Carriere Crecheleidster.

Solliciteren op de functie crecheleidster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als crecheleidster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor crecheleidster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als crecheleidster. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Crecheleidster, CV Crecheleidster, sollicitatie Crecheleidster.

Interviews met crecheleidster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen crecheleidster

Vacatures crecheleidster

Op zoek naar een nieuwe baan als Crecheleidster? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Crecheleidster. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Crècheleidster houdt zich bezig met kinderen die door hun ouders naar de crèche gebracht worden. Een crèche is een kinderopvang waar voor kinderen gezorgd wordt die vaak nog niet naar school gaan en waarvan de ouders op dat moment niet thuis zijn. De ouders brengen hun kind dan naar de crèche.

Beoordeling Crecheleidster

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Crecheleidster' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Crecheleidster

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep