U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Crowdfunding specialist

Crowdfunding specialist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een crowdfunding specialist? Lees de functieomschrijving.

De Crowdfunding specialist is gespecialiseerd in het samenbrengen van een partij die op zoek is naar financiering en een partij die graag ergens geld in wil investeren. Crowdfunding wordt steeds populairder. Het is een alternatieve manier om een project te kunnen financieren. Van oudsher gaan mensen naar de bank om krediet aan te vragen en zo kapitaal te krijgen om hun project uit te kunnen voeren. Maar bij crowdfunding wordt er zonder tussenkomst van een financiële instelling geprobeerd de financiering rond te krijgen.

 

Hoe werkt crowdfunding?

Een persoon of een groep personen heeft een idee voor een project en heeft hier financiering voor nodig. Zij plaatsen dit idee vervolgens op een platform, vaak online, en vermelden hierbij hoeveel geld zij nodig hebben. Iedereen kan vervolgens in het project investeren. Door al die kleine investeringen wordt dan geprobeerd het totaalbedrag bij elkaar te krijgen. De Crowdfunding specialist fungeert hierbij als tussenpersoon en probeert de investeerders en de initiatiefnemers van een project bij elkaar te brengen.

 

Voordelen

Het grote voordeel van crowdfunding is dat er geen tussenkomst van banken nodig is. Het contact vindt direct tussen vrager en aanbieder plaats. Investeerders investeren ook alleen als het gevraagde bedrag gehaald is. Als het bedrag niet gehaald wordt, krijgen zij hun investering weer terug. De Crowdfunding specialist bemiddelt en adviseert zowel de vrager als de aanbieder bij de crowdfunding. Financieel inzicht en kennis van online platforms is voor de Crowdfunding specialist erg belangrijk. De Crowdfunding specialist geeft de vrager advies bij het vinden van de juiste platforms, geeft tips hoe je ideeën het beste bij het publiek uit kan zetten en adviseert de investeerder bij de financiële zaken.

Mensen vonden ons op: Job Crowdfunding specialist, Baan Crowdfunding specialist, Crowdfunding specialist Worden, Functie-eisen Crowdfunding specialist, Verantwoordelijkheden Crowdfunding specialist, Functieprofiel Crowdfunding specialist, Wat doet een Crowdfunding specialist, Werken als Crowdfunding specialist.

Crowdfunding specialist worden: Opleiding tot crowdfunding specialist

Om aan de slag te gaan als Crowdfunding specialist wordt geen specifieke opleiding gevraagd. Financieel inzicht en kennis van de online platforms zijn het belangrijkst.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Crowdfunding specialist, Crowdfunding specialist Worden, Opleidingsniveau Crowdfunding specialist, Scholing Crowdfunding specialist, Studie Crowdfunding specialist, Bijscholing Crowdfunding specialist, Omscholing Crowdfunding specialist.

Organisaties waar een crowdfunding specialist doorgaans werkzaam is

De Crowdfunding specialist werkt vaak als zelfstandig ondernemer en geeft advies aan bedrijven en personen. De Crowdfunding specialist doet dit tegen betaling en werkt daarom in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Crowdfunding specialist, Crowdfunding specialist Worden, Opleidingsniveau Crowdfunding specialist, Scholing Crowdfunding specialist, Studie Crowdfunding specialist, Bijscholing Crowdfunding specialist, Omscholing Crowdfunding specialist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden crowdfunding specialist

Een gemiddeld salaris van €2400,- is wat de Crowdfunding specialist kan verwachten. Maar vaak krijgt de specialist ook bepaald percentage van het eindbedrag. Het salaris kan daardoor afhankelijk zijn van de opbrengst van het project.

Mensen vonden ons op: Salaris Crowdfunding specialist, Loon Crowdfunding specialist, Wat verdien je als Crowdfunding specialist, Salarisschaal Crowdfunding specialist, Salarisindicatie Crowdfunding specialist, Bonus Crowdfunding specialist, CAO Crowdfunding specialist, Brutoloon Crowdfunding specialist, Nettoloon Crowdfunding specialist, Vakantiedagen Crowdfunding specialist, Pensioen Crowdfunding specialist.

Competenties, skills & vaardigheden crowdfunding specialist

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Financieel bewustzijn
 • Durf
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Crowdfunding specialist, Vaardigheden Crowdfunding specialist, Attitude Crowdfunding specialist, Kwalificaties Crowdfunding specialist, Competentieprofiel Crowdfunding specialist.

Boeken voor het beroep crowdfunding specialist

Wil je meer weten over het beroep crowdfunding specialist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je crowdfunding specialist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken crowdfunding specialist te komen.

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten | Barbara Sassen

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789036820110 | 350 pagina's

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten 8e druk is een boek van B. Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820110 Dit boek geeft (aankomende) verpleegkundigen handvatten om gezonder ...

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement | Barbara Sassen

door verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789036814881 | 400 pagina's

Gezondheidsbevordering En Zelfmanagement 7e druk is een boek van Barbara Sassen uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036814881 Hoe motiveer je een patiënt tot een gezondere leefstijl? En hoe versterk je het vermogen van een patiënt om de regie...

Regeltechniek voor het HBO | Harry van der Pol

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789082014815 | 230 pagina's

Basiswerk regeltechniek in het hoger onderwijs voor onder meer de studierichtingen elektrotechniek, werktuigbouwkunde en autotechniek....

Mensen vonden ons op: boeken voor Crowdfunding specialist, Crowdfunding specialist ebooks, boek Crowdfunding specialist.

Persoonstypen crowdfunding specialist

Als Crowdfunding specialist moet je beschikken over goede financiële kennis en goed kunnen adviseren. Je moet doelgericht, energiek en zelfverzekerd te werk kunnen gaan (Succesvolle werker). Daarnaast moet je openstaan voor de behoeften van anderen en hen bij problemen kunnen helpen en zo goed mogelijk kunnen adviseren (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Crowdfunding specialist, Karakter Crowdfunding specialist.

Netwerk crowdfunding specialist

De Crowdfunding specialist heeft veel contact met zowel de persoon die op zoek is naar financiering als met de mogelijke investeerders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Crowdfunding specialist, Medewerkers Crowdfunding specialist.

Is het beroep crowdfunding specialist iets voor jou?

Zou je graag crowdfunding specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als crowdfunding specialist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Crowdfunding specialist, beroepskeuzetest Crowdfunding specialist, beroep Crowdfunding specialist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden crowdfunding specialist

De Crowdfunding specialist is een opkomend beroep. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van crowdfunding om projecten te kunnen financieren. Er is daarom ook steeds meer vraag naar Crowdfunding specialisten. De doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de verder ontwikkeling van crowdfunding.

Arbeidsmarktperspectief score crowdfunding specialist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep crowdfunding specialist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Crowdfunding specialist, Promotie mogelijkheden Crowdfunding specialist, Carriere Crowdfunding specialist.

Solliciteren op de functie crowdfunding specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als crowdfunding specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor crowdfunding specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als crowdfunding specialist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Crowdfunding specialist, CV Crowdfunding specialist, sollicitatie Crowdfunding specialist.

Interviews met crowdfunding specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen crowdfunding specialist

Vacatures crowdfunding specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Crowdfunding specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Crowdfunding specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Crowdfunding specialist is gespecialiseerd in het samenbrengen van een partij die op zoek is naar financiering en een partij die graag ergens geld in wil investeren. Crowdfunding wordt steeds populairder. Het is een alternatieve manier om een project te kunnen financieren.

Beoordeling Crowdfunding specialist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Crowdfunding specialist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Crowdfunding specialist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep