U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cryptoloog

Cryptoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cryptoloog? Lees de functieomschrijving.

De Cryptoloog houdt zich bezig met de leer van de cryptologie. Cryptologie wordt ook wel geheimschrift genoemd en heeft als doel om een boodschap te versleutelen. Hierdoor is de boodschap niet meer voor iedereen te ontcijferen, maar alleen voor degene die de juiste codering weten. De Cryptoloog richt zich daarom op het versleutelen van informatie.

 

De leer van de cryptologie is oud. Zo was bijvoorbeeld Julius Ceasar een gebruiker van de cryptologie. Boodschappen werden toen vaak over lange afstanden door verschillende mensen vervoerd en waren daardoor makkelijk te onderscheppen. Door de boodschappen middels een geheimschrift te versleutelen, werd het risico dat de informatie in handen van anderen kwam, kleiner. Ook werd cryptologie veel gebruikt tijdens de wereldoorlogen. Hiermee werd geprobeerd te voorkomen dat de tegenstander de informatie zou kunnen verkrijgen.

 

In de moderne tijd is cryptologie nog altijd belangrijk en veelgebruikt. Nu wordt het vooral toegepast bij het versturen van data via het internet. Bij het online bankieren wordt veel informatie en data versleuteld om zo de veiligheid te kunnen garanderen. De versleutelingen worden steeds ingewikkelder omdat er steeds meer technieken komen die de versleutelingen kunnen kraken.

 

Vaak wordt bij cryptologie gebruik gemaakt van wiskunde. Het is daarom belangrijk dat de Cryptoloog een gedegen kennis van de wiskunde heeft. De term Cryptoloog wordt niet meer vaak gebruikt, maar heeft vaak andere benamingen zoals dataspecialist, programmeur of data-analist. 

Mensen vonden ons op: Job Cryptoloog, Baan Cryptoloog, Cryptoloog Worden, Functie-eisen Cryptoloog, Verantwoordelijkheden Cryptoloog, Functieprofiel Cryptoloog, Wat doet een Cryptoloog, Werken als Cryptoloog.

Cryptoloog worden: Opleiding tot cryptoloog

De benaming Cryptoloog wordt niet veel meer gebruikt. De huidige toepassing van cryptologie is te vinden in het versleutelen van data dat via het internet wordt verspreid. Programmeurs en Dataspecialisten houden zich daar geregeld mee bezig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cryptoloog, Cryptoloog Worden, Opleidingsniveau Cryptoloog, Scholing Cryptoloog, Studie Cryptoloog, Bijscholing Cryptoloog, Omscholing Cryptoloog.

Organisaties waar een cryptoloog doorgaans werkzaam is

De Cryptoloog werkt voor diverse organisaties De Cryptoloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cryptoloog, Cryptoloog Worden, Opleidingsniveau Cryptoloog, Scholing Cryptoloog, Studie Cryptoloog, Bijscholing Cryptoloog, Omscholing Cryptoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cryptoloog

Het beroep van de Cryptoloog komt niet veel meer voor. Het is daarom lastig om een goede inschatting van het salaris en de arbeidsvoorwaarden te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Cryptoloog, Loon Cryptoloog, Wat verdien je als Cryptoloog, Salarisschaal Cryptoloog, Salarisindicatie Cryptoloog, Bonus Cryptoloog, CAO Cryptoloog, Brutoloon Cryptoloog, Nettoloon Cryptoloog, Vakantiedagen Cryptoloog, Pensioen Cryptoloog.

Competenties, skills & vaardigheden cryptoloog

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Cryptoloog, Vaardigheden Cryptoloog, Attitude Cryptoloog, Kwalificaties Cryptoloog, Competentieprofiel Cryptoloog.

Boeken voor het beroep cryptoloog

Wil je meer weten over het beroep cryptoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cryptoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cryptoloog te komen.

PASJES EN PINCODES | Craats, Jan van der

Over de cryptologie van plastic geld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789068340846 | 112 pagina's

PASJES EN PINCODES...

Mensen vonden ons op: boeken voor Cryptoloog, Cryptoloog ebooks, boek Cryptoloog.

Persoonstypen cryptoloog

De Cryptoloog moet goed kunnen analyseren (Waarnemer) en veel inzicht hebben in de wiskunde. Wiskunde wordt vaak gebruikt als basis van de versleutelingen. Daarnaast moet de Cryptoloog ordelijk en gedisciplineerd kunnen werken (Perfectionist). Alle gegevens moet kloppen om zo de informatie goed te kunnen versleutelen of ontsleutelen. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cryptoloog, Karakter Cryptoloog.

Netwerk cryptoloog

De Cryptoloog werkt meestal zelfstandig. Soms werk de Cryptoloog samen met andere specialisten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cryptoloog, Medewerkers Cryptoloog.

Is het beroep cryptoloog iets voor jou?

Zou je graag cryptoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cryptoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cryptoloog, beroepskeuzetest Cryptoloog, beroep Cryptoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cryptoloog

De term Cryptoloog wordt niet veel meer gebruikt. Wel wordt de cryptologie nog veel toegepast bij het versturen van data via het internet. Dataspecialisten en programmeurs houden zich daarom nog geregeld bezig met de cryptologie. Er is voldoende vraag naar specialisten op dit gebied.

Arbeidsmarktperspectief score cryptoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cryptoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cryptoloog, Promotie mogelijkheden Cryptoloog, Carriere Cryptoloog.

Solliciteren op de functie cryptoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cryptoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cryptoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cryptoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cryptoloog, CV Cryptoloog, sollicitatie Cryptoloog.

Interviews met cryptoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cryptoloog

Vacatures cryptoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Cryptoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cryptoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Cryptoloog houdt zich bezig met de leer van de cryptologie. Cryptologie wordt ook wel geheimschrift genoemd en heeft als doel om een boodschap te versleutelen. Hierdoor is de boodschap niet meer voor iedereen te ontcijferen, maar alleen voor degene die de juiste codering weten.

Beoordeling Cryptoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cryptoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cryptoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep