U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Curator

Curator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een curator? Lees de functieomschrijving.

De Curator heeft het beheer over de bezittingen van een natuurlijk persoon of van een rechtspersoon. De Curator is hiervoor door de rechter aangewezen. De Curator kan in twee verschillende situaties aangesteld worden. De eerste mogelijkheid is bij curatele en de tweede mogelijkheid is bij insolventies.

Bij curatele beheert de Curator het geld van een persoon die onder curatele is gesteld. Ook bij andere belangrijke beslissingen wordt de Curator dan betrokken. De Curator is dan de wettelijke vertegenwoordiger en zijn rol lijkt hierbij sterk op die van ouders of voogd. Bij insolventies is een rechtspersoon of natuurlijk persoon failliet verklaard. De Curator moet in het belang van de schuldeiser de boedel liquideren en indien mogelijk geld uitkeren aan de schuldeisers. De Curator moet hierbij goed de mogelijkheden en wettelijke regelingen in ogenschouw nemen. De Curator is de enige die bij een faillissement nog over het vermogen mag beslissen.

De exacte werkzaamheden van de Curator zijn hierbij zeer uiteenlopend. De Curator inventariseert de bezittingen, keert geld uit aan schuldeisers, zegt openstaande huur- en arbeidsovereenkomsten op, beheert het geld, opent alle post en e-mail en rapporteert de gang van zaken aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris houdt toezicht op het werk van de Curator.

Mensen vonden ons op: Job Curator, Baan Curator, Curator Worden, Functie-eisen Curator, Verantwoordelijkheden Curator, Functieprofiel Curator, Wat doet een Curator, Werken als Curator.

Curator worden: Opleiding tot curator

Er is geen specifieke opleiding om Curator te worden. De Curator moet een juridische opleiding gevolgd hebben. Vervolgens gaat de Curator vaak eerst aan de slag als advocaat en doet zo juridische ervaring op. Hierbij specialiseert de Curator zich in faillissementsrecht en doet hierin ook ervaring op. Pas als de Curator veel ervaring heeft opgedaan, kan deze door de rechter aangesteld worden als Curator.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Curator, Curator Worden, Opleidingsniveau Curator, Scholing Curator, Studie Curator, Bijscholing Curator, Omscholing Curator.

Organisaties waar een curator doorgaans werkzaam is

De Curator wordt aangesteld door de rechter. De Curator werkt hierdoor in opdracht van de rechtbank. De Curator werkt hierdoor in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Curator, Curator Worden, Opleidingsniveau Curator, Scholing Curator, Studie Curator, Bijscholing Curator, Omscholing Curator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden curator

Het salaris van de Curator wordt de rechtbank vastgesteld.

Mensen vonden ons op: Salaris Curator, Loon Curator, Wat verdien je als Curator, Salarisschaal Curator, Salarisindicatie Curator, Bonus Curator, CAO Curator, Brutoloon Curator, Nettoloon Curator, Vakantiedagen Curator, Pensioen Curator.

Competenties, skills & vaardigheden curator

 • Discipline
 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Curator, Vaardigheden Curator, Attitude Curator, Kwalificaties Curator, Competentieprofiel Curator.

Boeken voor het beroep curator

Wil je meer weten over het beroep curator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je curator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken curator te komen.

Not Even Wrong | Curator for Ancient Near East Paul Collins

A Father's Journey Into the Lost History of Autism - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781582344782 | 256 pagina's

In Not Even Wrong, Paul Collins melds a memoir of his son's autism with a journey into this realm of permanent outsiders. Examining forgotten geniuses and obscure medical archives, and beginning to see why he himself has spent a lifetime researching talen...

The Curator's Handbook | Adrian George

Museums, Commercial Galleries, Independent Spaces - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780500239285 | 334 pagina's

The Curator's Handbook is the essential practical handbook for curators and curatorial students, mapping out every stage of the exhibition-making process from initial idea to final installation. In his introduction, Adrian George traces the history of cur...

Wes Anderson & Juman Malouf | Wes Anderson

Spitzmaus Mummy in a Coffin and Other Treasures. In the 'Artist Curators' series - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9783960984443 | 176 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Curator, Curator ebooks, boek Curator.

Persoonstypen curator

De Curator moet goed zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken en het overzicht kunnen bewaren (waarnemer). Ook moet de Curator zelfverzekerd en direct werken (baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Curator, Karakter Curator.

Netwerk curator

De Curator wordt door de rechter benoemd. Daarnaast is de Curator vaak eerst actief geweest als advocaat en heeft hierdoor veel contacten in de juridische wereld. Daarnaast heeft de Curator voor de werkzaamheden contact met de rechtspersoon of natuurlijk persoon en met de schuldeisers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Curator, Medewerkers Curator.

Is het beroep curator iets voor jou?

Zou je graag curator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als curator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Curator, beroepskeuzetest Curator, beroep Curator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden curator

Nadat de Curator een juridische opleiding gevolgd heeft, gaat de Curator eerst vaak aan de slag als advocaat om ervaring op te doen. Hier kan de Curator doorgroeien naar de functie van Curator. Binnen de juridische wereld zijn vaak nog wel meer doorgroeimogelijkheden.  

Arbeidsmarktperspectief score curator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep curator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Curator, Promotie mogelijkheden Curator, Carriere Curator.

Solliciteren op de functie curator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als curator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor curator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als curator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Curator, CV Curator, sollicitatie Curator.

Interviews met curator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen curator

Vacatures curator

Op zoek naar een nieuwe baan als Curator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Curator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Curator heeft het beheer over de bezittingen van een natuurlijk persoon of van een rechtspersoon. De Curator is hiervoor door de rechter aangewezen. De Curator kan in twee verschillende situaties aangesteld worden.

Beoordeling Curator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Curator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Curator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep