U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dakdokter

Dakdokter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dakdokter? Lees de functieomschrijving.

Een Dakdokter is iemand die daken renoveert of transformeert. Hij of zij repareert daken (zoals ontmossen en isoleren) of maakt de daken groener en/of geschikt voor recreatie.
 
Je kunt op verschillende manieren een dak met meerdere functies creëren. Denk aan een ‘dakparkje’ voor een verkoelend pand en een groene omgeving, een ‘moestuindak’ voor voedselproductie of een ‘polderdak’ als waterberging. Enkele manieren om je dak extra nuttig te maken!
 
Een Dakdokter is iemand die van alle markten thuis is op het gebied van bouw. Of een team van timmermannen, architecten, dakdekkers, tekenaars, meubelmakers en hoveniers noemt zich samen ‘de Dakdokters’.
 
Mensen vonden ons op: Job Dakdokter, Baan Dakdokter, Dakdokter Worden, Functie-eisen Dakdokter, Verantwoordelijkheden Dakdokter, Functieprofiel Dakdokter, Wat doet een Dakdokter, Werken als Dakdokter.

Dakdokter worden: Opleiding tot dakdokter

De volgende opleidingen zijn handig om Dakdokter te worden: architectuur, technisch tekenen, design, hovenier, dakdekker, timmerman of meubelmaker. Om welke opleiding precies gevraagd wordt, hangt af van de functie die vrijkomt bij het bedrijf.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dakdokter, Dakdokter Worden, Opleidingsniveau Dakdokter, Scholing Dakdokter, Studie Dakdokter, Bijscholing Dakdokter, Omscholing Dakdokter.

Organisaties waar een dakdokter doorgaans werkzaam is

Je kunt je als zzp’er laten inhuren of bij een bedrijf aan de slag gaan. Het bedrijf zal naar winst streven, maar wellicht ook een deel van de winst geven aan (groene!) goede doelen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dakdokter, Dakdokter Worden, Opleidingsniveau Dakdokter, Scholing Dakdokter, Studie Dakdokter, Bijscholing Dakdokter, Omscholing Dakdokter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dakdokter

Hoeveel een Dakdokter verdient, is lastig te zeggen. Het ligt aan de functie die je vervult en je leeftijd en ervaring.
 
Mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een werktelefoon, materialen en doorbetaalde vrije dagen. Vaak is er ook een dertiende maand.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Dakdokter, Loon Dakdokter, Wat verdien je als Dakdokter, Salarisschaal Dakdokter, Salarisindicatie Dakdokter, Bonus Dakdokter, CAO Dakdokter, Brutoloon Dakdokter, Nettoloon Dakdokter, Vakantiedagen Dakdokter, Pensioen Dakdokter.

Competenties, skills & vaardigheden dakdokter

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Dakdokter, Vaardigheden Dakdokter, Attitude Dakdokter, Kwalificaties Dakdokter, Competentieprofiel Dakdokter.

Boeken voor het beroep dakdokter

Wil je meer weten over het beroep dakdokter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dakdokter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dakdokter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dakdokter, Dakdokter ebooks, boek Dakdokter.

Persoonstypen dakdokter

Persoonstypen die passen bij een Dakdokter zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.
 
Hij of zij is energiek en vooral heel doelgericht. Wat is het doel van het project en hoe kan ik dit doel bereiken voor mijn klant? De klant is koning. Ook moet hij goed kunnen samenwerken met collega’s. En hij moet zich verantwoordelijk voelen voor het werk dat hij aflevert (Succesvolle Werker).
 
Tevens is een Dakdokter onderzoekend, analytisch en inzichtelijk. Hij ziet waar mogelijkheden liggen en houdt rekening met de mensen die vanuit andere disciplines aan het project werken (Waarnemer).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dakdokter, Karakter Dakdokter.

Netwerk dakdokter

Het netwerk van een Dakdokter is vrij groot. Hij heeft contact met klanten; zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers. Het kan ook zijn dat hij rapporteert aan de projectleider en dat de projectleider op zijn beurt communiceert met de klant. De Dakdokter communiceert ook met collega’s (van andere disciplines). Ze moeten overleggen en het werk op elkaar afstemmen. Ook met leveranciers zal contact zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Dakdokter, Medewerkers Dakdokter.

Is het beroep dakdokter iets voor jou?

Zou je graag dakdokter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dakdokter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dakdokter, beroepskeuzetest Dakdokter, beroep Dakdokter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dakdokter

Het idee dat van daken parken en dergelijke kunnen worden gemaakt, is vrij nieuw. In die zin biedt het beroep kansen. De term ‘dakdokter’ is echter nog niet zo ingeburgerd, dus als je zo’n baan zoekt, kun je wellicht beter zoeken op ‘timmerman’, ‘dakdekker’ of iets dergelijks. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dakdokter, Promotie mogelijkheden Dakdokter, Carriere Dakdokter.

Solliciteren op de functie dakdokter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dakdokter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dakdokter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dakdokter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dakdokter, CV Dakdokter, sollicitatie Dakdokter.

Interviews met dakdokter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dakdokter

Vacatures dakdokter

Op zoek naar een nieuwe baan als Dakdokter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dakdokter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Dakdokter is iemand die daken renoveert of transformeert. Hij of zij repareert daken (zoals ontmossen en isoleren) of maakt de daken groener en/of geschikt voor recreatie.   Je kunt op verschillende manieren een dak met meerdere functies creëren.

Beoordeling Dakdokter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dakdokter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dakdokter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep