U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dansprogrammeur

Dansprogrammeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dansprogrammeur? Lees de functieomschrijving.

De dansprogrammeur programmeert dansvoorstellingen en fysiek theater op de locatie waar hij werkzaam is.

De dansprogrammeur is werkzaam in een theater of bij een festival. De dansprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van dansvoorstellingen en fysiek theater. Dit kan gaan om bijvoorbeeld balletvoorstellingen, moderne dansvoorstellingen of muziektheater. De dansprogrammeur onderhoudt goede contacten met de verschillende dansgezelschappen in en buiten Nederland, weet wat er binnen de danswereld speelt en wat er momenteel populair en actueel is. Met behulp van deze informatie en zijn begroting kijkt de dansprogrammeur naar voorstellingen die hij voor het theater of festival waar hij werkzaam is wil programmeren. Hij kijkt naar de kosten van de voorstelling, naar wat technisch mogelijk is en of de dansgezelschappen ook specifieke eisen hebben. Naar aanleiding hiervan maakt hij een kostenplaatje en een lijst met eisen en specificaties en kijkt hij met behulp van het budget wie en wat hij kan en wil gaan programmeren. Ook stelt de dansprogrammeur een seizoensbrochure samen en zorgt ervoor dat deze wordt verspreidt. Daarnaast werft hij bezoekers door middel van reclame en/of e-mails.

De dansprogrammeur heeft verstand van de verschillende soorten dans en water speelt binnen de danswereld en gebruikt deze kennis en zijn visie om een zo goed en interessant mogelijk programma samen te stellen zodat er veel bezoekers naar het theater of festival komen om de voorstellingen te kunnen zien. Ook bezoekt hij nog onbekende dansgezelschappen om te kijken of zij goed genoeg zijn of iets unieks brengen om ook door het theater of festival geboekt te worden zodat hij nieuwe talenten ook de kans kan bieden om bij het theater of festival waar hij werkzaam is te komen dansen.

Mensen vonden ons op: Job Dansprogrammeur, Baan Dansprogrammeur, Dansprogrammeur Worden, Functie-eisen Dansprogrammeur, Verantwoordelijkheden Dansprogrammeur, Functieprofiel Dansprogrammeur, Wat doet een Dansprogrammeur, Werken als Dansprogrammeur.

Dansprogrammeur worden: Opleiding tot dansprogrammeur

De dansprogrammeur heeft een opleiding ''Muziek'' of een opleiding ''Dans'' gevolgd of is naar aanleiding van praktijkervaring of interesse in dans gaan werken als dansprogrammeur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dansprogrammeur, Dansprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Dansprogrammeur, Scholing Dansprogrammeur, Studie Dansprogrammeur, Bijscholing Dansprogrammeur, Omscholing Dansprogrammeur.

Organisaties waar een dansprogrammeur doorgaans werkzaam is

De dansprogrammeur is werkzaam in een theater of festival.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dansprogrammeur, Dansprogrammeur Worden, Opleidingsniveau Dansprogrammeur, Scholing Dansprogrammeur, Studie Dansprogrammeur, Bijscholing Dansprogrammeur, Omscholing Dansprogrammeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dansprogrammeur

De dansprogrammeur verdient, afhankelijk van het theater of festival waarvoor hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring, tussen de €1200,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Dansprogrammeur, Loon Dansprogrammeur, Wat verdien je als Dansprogrammeur, Salarisschaal Dansprogrammeur, Salarisindicatie Dansprogrammeur, Bonus Dansprogrammeur, CAO Dansprogrammeur, Brutoloon Dansprogrammeur, Nettoloon Dansprogrammeur, Vakantiedagen Dansprogrammeur, Pensioen Dansprogrammeur.

Competenties, skills & vaardigheden dansprogrammeur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Netwerken
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Visie
 • Luisteren
 • Besluitvaardigheid
 • Affiniteit met dans
Mensen vonden ons op: Kennis Dansprogrammeur, Vaardigheden Dansprogrammeur, Attitude Dansprogrammeur, Kwalificaties Dansprogrammeur, Competentieprofiel Dansprogrammeur.

Boeken voor het beroep dansprogrammeur

Wil je meer weten over het beroep dansprogrammeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dansprogrammeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dansprogrammeur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dansprogrammeur, Dansprogrammeur ebooks, boek Dansprogrammeur.

Persoonstypen dansprogrammeur

De dansprogrammeur is een waarnemer. Hij kijkt naar de ontwikkelingen binnen de danswereld, kijkt naar wat er populair is en kijkt naar nieuwe talenten en maakt een selectie om te programmeren.

Ook is de dansprogrammeur een perfectionist en een levensgenieter. Hij wil elk jaar weer de beste programmering samen stellen die mogelijk is en heeft daarnaast van zijn hobby (dans) zijn beroep gemaakt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dansprogrammeur, Karakter Dansprogrammeur.

Netwerk dansprogrammeur

Het netwerk van de dansprogrammeur bestaat uit de mensen van het theater of festival, de bezoekers en de verschillende dansgezelschappen en muziektheatergezelschappen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dansprogrammeur, Medewerkers Dansprogrammeur.

Is het beroep dansprogrammeur iets voor jou?

Zou je graag dansprogrammeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dansprogrammeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dansprogrammeur, beroepskeuzetest Dansprogrammeur, beroep Dansprogrammeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dansprogrammeur

Het arbeidsmarktperspectief voor de dansprogrammeur is laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid voor de dansprogrammeur en de werkplekken die er zijn zijn meestal door ervaren dansprogrammeurs bezet. Mede door de bezuinigingen nemen theaters en festivals minder snel onbekende dansprogrammeurs aan. Wel kan de dansprogrammeur zijn eigen festival starten en hier dansgezelschappen programmeren.

Arbeidsmarktperspectief score dansprogrammeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dansprogrammeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dansprogrammeur, Promotie mogelijkheden Dansprogrammeur, Carriere Dansprogrammeur.

Solliciteren op de functie dansprogrammeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dansprogrammeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dansprogrammeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dansprogrammeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dansprogrammeur, CV Dansprogrammeur, sollicitatie Dansprogrammeur.

Interviews met dansprogrammeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dansprogrammeur

Vacatures dansprogrammeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Dansprogrammeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dansprogrammeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De dansprogrammeur programmeert dansvoorstellingen en fysiek theater op de locatie waar hij werkzaam is. De dansprogrammeur is werkzaam in een theater of bij een festival. De dansprogrammeur is verantwoordelijk voor het programmeren van dansvoorstellingen en fysiek theater.

Beoordeling Dansprogrammeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dansprogrammeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dansprogrammeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep