U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Data-visualisator

Data-visualisator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een data-visualisator? Lees de functieomschrijving.

Een data-visualisator is iemand die data weergeeft door middel van beelden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medische gegevens, wetenschappelijke metingen, weergegevens, enzovoorts. De data-visualisator zet grote hoeveelheden gegevens om in bijvoorbeeld een grafiek, een 3D-visualisatie of een tijdlijn. De data-visualisator overbrugt het gat tussen grafische vormgeving en informatica, en is waardevol voor organisaties omdat visualisaties overzichtelijke manieren zijn om grote, abstracte hoeveelheden gegevens te presenteren.

Data-visualisatoren kunnen van grote toegevoegde waarde zijn in onderzoeksprojecten, medisch of anders, maar ook in adviesbureaus. Deze werken veel met visueel georiënteerde presentaties, en bij het weergeven van grote hoeveelheden gegevens in een overzichtelijk plaatje komt de data-visualisator in het spel.

Mensen vonden ons op: Job Data-visualisator, Baan Data-visualisator, Data-visualisator Worden, Functie-eisen Data-visualisator, Verantwoordelijkheden Data-visualisator, Functieprofiel Data-visualisator, Wat doet een Data-visualisator, Werken als Data-visualisator.

Data-visualisator worden: Opleiding tot data-visualisator

Voor data-visualisator bestaat geen specifieke opleiding, maar gezien het vakgebied van de datavisualisatie een brug slaat tussen informatica en grafische vormgeving is minstens een opleiding in één van die twee vakgebieden gewenst, en bij voorkeur ook affiniteit met de tweede. Veelal zal er gezocht worden naar mensen met een wo- of hbo-opleiding, maar in principe is het werk ook te doen met bepaalde mbo-opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Data-visualisator, Data-visualisator Worden, Opleidingsniveau Data-visualisator, Scholing Data-visualisator, Studie Data-visualisator, Bijscholing Data-visualisator, Omscholing Data-visualisator.

Organisaties waar een data-visualisator doorgaans werkzaam is

In elke organisatie, profit of non-profit, gaat data om. Het beroep van data-visualisator is dus in elke beroepsgroep in te vullen. Bekende toepassingen van datavisualisatie betreffen de medische (onderzoeks)sector, andere wetenschappelijke onderzoeken, of het structureren van databases in om het even welke organisatie die met veel data omgaat. Ook adviesbureaus werken veel met datavisualisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Data-visualisator, Data-visualisator Worden, Opleidingsniveau Data-visualisator, Scholing Data-visualisator, Studie Data-visualisator, Bijscholing Data-visualisator, Omscholing Data-visualisator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden data-visualisator

Het gemiddeld startsalaris van een datavisualisator is te verwachten rond de 2300 per maand. Na een aantal jaren werkervaring kan dit oplopen tot pakweg 3500. Afhankelijk van je werkgever kan dit nog verder doorgroeien (tot boven de 5000), en zullen er soms secundaire arbeidsvoorwaarden zijn zoals een telefoon, laptop en mogelijk zelfs leaseauto.

Mensen vonden ons op: Salaris Data-visualisator, Loon Data-visualisator, Wat verdien je als Data-visualisator, Salarisschaal Data-visualisator, Salarisindicatie Data-visualisator, Bonus Data-visualisator, CAO Data-visualisator, Brutoloon Data-visualisator, Nettoloon Data-visualisator, Vakantiedagen Data-visualisator, Pensioen Data-visualisator.

Competenties, skills & vaardigheden data-visualisator

 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Conceptueel denken
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Visie
Mensen vonden ons op: Kennis Data-visualisator, Vaardigheden Data-visualisator, Attitude Data-visualisator, Kwalificaties Data-visualisator, Competentieprofiel Data-visualisator.

Boeken voor het beroep data-visualisator

Wil je meer weten over het beroep data-visualisator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je data-visualisator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken data-visualisator te komen.

Invisible Women | Caroline Criado Perez

Exposing Data Bias in a World Designed for Men - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781784741723 | 432 pagina's

THE #3 SUNDAY TIMES BESTSELLER Discover the shocking gender bias that affects our everyday lives 'A rallying cry to fight back' Sunday Times 'Press this into the hands of everyone you know. It is utterly brilliant!' Helena Kennedy 'A game-changer; an unco...

Naked Statistics | Charles Wheelan

Stripping the Dread from the Data - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780393347777 | 302 pagina's

Once considered tedious, the field of statistics is rapidly evolving into a discipline Hal Varian, chief economist at Google, has actually called “sexy.” From batting averages and political polls to game shows and medical research, the real-world applicat...

Introduction to Java Programming and Data Structures, Comprehensive Version, Global Edition | Y Daniel Liang

Engels | Druk: 11th edition | Paperback | 9781292221878 | 1232 pagina's

Introduction to Java Programming and Data Structures, Comprehensive Version, Global Edition 11e editie is een boek van Y Daniel Liang uitgegeven bij Pearson Education Limited. ISBN 9781292221878 This text is intended for a 1-semester CS1 course sequence. ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Data-visualisator, Data-visualisator ebooks, boek Data-visualisator.

Persoonstypen data-visualisator

Aan de data-visualisator ligt de taak om een complexe brei aan gegevens op een overzichtelijke manier weer te geven. Enerzijds sluit deze taak aan op het persoonstype Waarnemer, omdat de data-visualisator een oog voor detail moet hebben, analytisch en conceptueel moet kunnen denken en leergierig moet zijn om alle data te begrijpen. Anderzijds sluit het werk aan op het persoonstype Romanticus, omdat de data-visualisator moet begrijpen hoe het resultaat aan moet sluiten op aan wie het gepresenteerd wordt, en hiervoor op een creatieve manier te werk moet gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Data-visualisator, Karakter Data-visualisator.

Netwerk data-visualisator

De data-visualisator zal in zijn werk vooral veel contact hebben met data- en/of informatie-analisten. Ook zal hij contact hebben met wie de data heeft geleverd: personeel bij onderzoeksbureaus, universiteiten, ziekenhuizen of ICT’ers. In het bedrijfsleven zullen vaak ook consultants/adviseurs deel uitmaken van het netwerk van een data-visualisator.

Mensen vonden ons op: Collega’s Data-visualisator, Medewerkers Data-visualisator.

Is het beroep data-visualisator iets voor jou?

Zou je graag data-visualisator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als data-visualisator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Data-visualisator, beroepskeuzetest Data-visualisator, beroep Data-visualisator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden data-visualisator

Hoewel het beroep in veel beroepsgroepen in te passen is, zijn vacatures voor het specifieke beroep ‘data-visualisator’ schaars. Het arbeidsmarktperspectief is in die zin dus niet noemenswaardig “goed”, maar doordat het beroep wel een belangrijke functie kan vervullen in een bedrijf kan een open sollicitatie overtuigend werken. Doorgroeimogelijkheden zijn vervolgens grotendeels afhankelijk van het bedrijf, maar andere data-gerelateerde beroepen zoals informatie-analist, of een managementfunctie liggen voor de hand.

Arbeidsmarktperspectief score data-visualisator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep data-visualisator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Data-visualisator, Promotie mogelijkheden Data-visualisator, Carriere Data-visualisator.

Solliciteren op de functie data-visualisator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als data-visualisator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor data-visualisator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als data-visualisator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Data-visualisator, CV Data-visualisator, sollicitatie Data-visualisator.

Interviews met data-visualisator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen data-visualisator

Vacatures data-visualisator

Op zoek naar een nieuwe baan als Data-visualisator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Data-visualisator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een data-visualisator is iemand die data weergeeft door middel van beelden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om medische gegevens, wetenschappelijke metingen, weergegevens, enzovoorts. De data-visualisator zet grote hoeveelheden gegevens om in bijvoorbeeld een grafiek, een 3D-visualisatie of een tijdlijn.

Beoordeling Data-visualisator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Data-visualisator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Data-visualisator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep