U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dierenagent

Dierenagent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dierenagent? Lees de functieomschrijving.

Het beroep Dierenagent is wellicht het meest recente beroep dat in Nederland is ontstaan. In Engeland en de Verenigde Staten bestaat het al veel langer. De functie van Dierenagent (in het Engels Animal Cop) kreeg in Nederland vooral bekendheid door het gelijknamige televisieprogramma van Discovery Channel. Toch is het met name de PVV, en in het bijzonder PVV kamerlid Dion Graus, dat van mening was dat er een Dierenpolitie moest komen. In het regeerakkoord van 2010-2014 is dan ook naar voren gekomen dat er 500 Animal Cops worden aangesteld in Nederland. Daarop reageerden vele MBO scholen enthousiast. De Dierenpolitie gaat samenwerken met de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming

Als Dierenagent of Animal Cop is het je taak om misdrijven tegen dieren tegen te gaan. In feite zijn je werkzaamheden te vergelijken met die van een reguliere agent. Je houdt toezicht, je bezoekt plaatsen delict en je zet je in om dierengeweld, handel in (bedreigde) dieren en dierlijke producten, enz. tegen te gaan. Sinds de lancering van de functie blijkt er heel veel animo onder zowel jongeren als de beroepsbevolking te zijn om het beroep Animal Cop uit te gaan voeren. Dierengeweld is een hot issue in de maatschappij en het stoot velen tegen het zere been.

Er zijn geen aparte vacatures voor Dierenagent. Ze worden gerecruteerd uit de "gewone politie" en de naam is "Taakaccenthouder handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed".

Mensen vonden ons op: Job Dierenagent, Baan Dierenagent, Dierenagent Worden, Functie-eisen Dierenagent, Verantwoordelijkheden Dierenagent, Functieprofiel Dierenagent, Wat doet een Dierenagent, Werken als Dierenagent.

Dierenagent worden: Opleiding tot dierenagent

De opleiding tot Animal Cop of Dierenagent zal bij verschillende instanties een plaats krijgen. Het is bijv. aannemlijk dat een aantal ROC's deze opleiding op MBO niveau aan gaan bieden. Daarnaast zal ook de Politieacademie hier een rol gaan spelen. Wellicht dat er een interne opleiding of mogelijkheid tot omscholing komt. Tevens is het zo dat de Landelijke Inspectie van de Dierenbescherming inbreng heeft in dit onderwerp.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenagent, Dierenagent Worden, Opleidingsniveau Dierenagent, Scholing Dierenagent, Studie Dierenagent, Bijscholing Dierenagent, Omscholing Dierenagent.

Organisaties waar een dierenagent doorgaans werkzaam is

In principe kom je te werken bij de politie, een semi-profit organisatie: enerzijds gericht op profit, maar wel een typische overheidsorganisatie die er niet helemaal op gericht is om alleen maar winst te maken.
Daarnaast is het goed mogelijk dat er ook bedrijven zijn die dit beroep gaan faciliteren, privé-instanties die gaan concureren met de politie. Die vraag is er zeker; het is alleen afwachten of de overheid dit goedkeurt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenagent, Dierenagent Worden, Opleidingsniveau Dierenagent, Scholing Dierenagent, Studie Dierenagent, Bijscholing Dierenagent, Omscholing Dierenagent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dierenagent

Het salaris van een Animal Cop staat nog niet vast. De verwachting is dat men iets onder een reguliere agent wordt ingeschaald, die tussen de €1400 en €2800 bruto per maand verdient.

Mensen vonden ons op: Salaris Dierenagent, Loon Dierenagent, Wat verdien je als Dierenagent, Salarisschaal Dierenagent, Salarisindicatie Dierenagent, Bonus Dierenagent, CAO Dierenagent, Brutoloon Dierenagent, Nettoloon Dierenagent, Vakantiedagen Dierenagent, Pensioen Dierenagent.

Competenties, skills & vaardigheden dierenagent

 • Samenwerken
 • Conflicten beheersen
 • Inzicht in omgeving
 • Assertiviteit
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Dierenagent, Vaardigheden Dierenagent, Attitude Dierenagent, Kwalificaties Dierenagent, Competentieprofiel Dierenagent.

Boeken voor het beroep dierenagent

Wil je meer weten over het beroep dierenagent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dierenagent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dierenagent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dierenagent, Dierenagent ebooks, boek Dierenagent.

Persoonstypen dierenagent

Als Dierenagent zul je de leiding moeten nemen, in die zin dat je initiatief moet nemen, op pad moet gaan en jouw autoriteit moet laten gelden (Baas). Daarnaast zul je ook analytisch moeten zijn. Je moet situaties in kunnen schatten bij delicten of geweldsmisdrijven. Wat is er gebeurd? Wat kunnen mogelijke oorzaken zijn? Bij wie kan ik informatie inwinnen? Enzovoorts (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dierenagent, Karakter Dierenagent.

Netwerk dierenagent

Een Dierenagent komt met name in aanraking met collega's, met verdachten en met de dieren zelf. Daarnaast rapporteert hij aan de Hoofd Dierenagent. Ook zal hij wel eens in contact komen met een reguliere agent of een BOA.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dierenagent, Medewerkers Dierenagent.

Is het beroep dierenagent iets voor jou?

Zou je graag dierenagent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dierenagent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dierenagent, beroepskeuzetest Dierenagent, beroep Dierenagent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dierenagent

Omdat er 500 Dierenagenten moeten komen en niemand dat nu nog is, is het perspectief in principe goed. Er is echter een 'maar'.  Sinds de lancering van het regeerakkoord wordt er zeer enthousiast gereageerd door zowel scholieren als mensen die reeds werken. Ze vinden dit beroep geweldig. Er zal dus veel concurrentie zijn om deze 'droombaan' te bemachtigen.

Arbeidsmarktperspectief score dierenagent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dierenagent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dierenagent, Promotie mogelijkheden Dierenagent, Carriere Dierenagent.

Solliciteren op de functie dierenagent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dierenagent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dierenagent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dierenagent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dierenagent, CV Dierenagent, sollicitatie Dierenagent.

Interviews met dierenagent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dierenagent

Vacatures dierenagent

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierenagent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierenagent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het beroep Dierenagent is wellicht het meest recente beroep dat in Nederland is ontstaan. In Engeland en de Verenigde Staten bestaat het al veel langer. De functie van Dierenagent (in het Engels Animal Cop) kreeg in Nederland vooral bekendheid door het gelijknamige televisieprogramma van Discovery Channel.

Beoordeling Dierenagent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dierenagent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dierenagent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben erg geinteresseerd in de functie van dierenpolitie. Hoe moet ik verder solliciteren? Vriendelijke groet. G. Schouwenaar Meanderlaan 270 4337 TM Middelburg

Door: Gideon Schouwenaar

Mij zou het geweldig lijken als er eindelijk eens iets gedaan werd aan het dierenleed in nederland. Ik kijk op animal planet altijd naar de engelse en amerikaanse animal cops. Dit is een beroep dat ik heel graag zou willen gaan uit oefenen. En in Limburg hier in berg en terblijt zijn heel wat diertjes zoals huisdieren maar ook dieren die in het wild leven. waar kan ik een opleiding volgen...?????

Door: peggy persoon

Waar kan ik solliciteren,opleiding voor volgen ?

Door: José perry

Dit lijkt me zo gaaf om te doen! altijd al gezegd: ik wil iets met dieren doen, het liefst zoiets als animal cops. Jammer dat de opleiding alleen MBO is! :O

Door: Wendy

geweldig dat er nu eindleijk in Nederland iets gedaan word vh Dierenleed/verwaarlozing.Hoop dat het ook echt werkt.Waar kan je solliciteren v Animalcop?Lijkt mij geweldig om te doen

Door: claire

Helemaal top eindelijk krijgen dieren een STEM!!!!!!!!!!

Door: Fabienne

Als er een opleiding komt wil ik mij graag opgeven. 

Door: Yvonne Klinkhamer

Hallo,

 

Mijn CV staat bij nationale vacature bank.

Ik ben enorm geintreseerd, ik hoop u ook in mij.

 

met vriendelijkie groet Sandy Mulder

Door: Sandy Mulder

Waar kan je dit nou doen? Eerst een opleiding? Of gelijk werken Em waar kan je dan die opleiding doen?

Door: Caroll

Geachte, mijn naam melanie visser, ik ben 21 jaar oud en woon in wijk bij duurstede, ik zag u vacature staan en wou zo snel mogelijk reageren het zou je baan zijn waar je van mocht dromen, dieren hebben ook rechten zou ze met alle liefde willen beschermen. hoop op u reactie! ps. mijn cv staat op nationale vacaturebank, MVG Melanie Visser

Door: Melanie Visser

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij zal ik even mij netjes voorstellen, mijn naam is Nikki Timmers en heb uw vacature via deze site gevonden. Zelf ben ik 23 jaar en heb 8 jaar tot langer een opleiding gedaan in de dierenbranche.

Mijn Curriculum vitae kunt u via vacaturebank.nl vinden.

Mijn vraag is hoe ik hierop verder kan solliciteren?

hoor hopelijk van u.

m.v.g.

Nikki Timmers

Door: Nikki Timmers

Wie kan Sandy,Carol,Melanie en Nikki verder helpen?Misschien de NationaleVacaturebank of de PolitieAcademie?

Door: jolanda

Het is leuk om te lezen dat erover dieren agent word gesproken

ik Ben voor 2 weken bij mijn zus in nederland op vakantie 

ik woon in Jacksonville amerika en Ben daar animal control supervisor

ik heb 3 aco in dienst

het beroep is geestelijk behoorlijk zwaar maar je weet dat je dieren helpt dus dat maakt veel goed

misschien als ik terug keer naar nederland zou het leuk zijn om hier hetzelfde te doen

Door: Hedy Wuelling

Het word tijd dat we het leed van de vele dieren onder ons aantrekken.

mij lijkt het zwaar maar erg zinvol werk en hoop dan ook dat deze mooie functie snel van de grond komt

Door: Debby willems

Graag zou ik op deze vacature solliciteren zodra er een vrij komt. Mijn CV staat op de nationale vacaturebank.

Door: Kristel Beijers

Welke vacature bedoel je Kristel?Gr.

Door: Wilma

ik ben super erg geintereseert  in dit beroep maar hoe moet ik soliciteren of nemen jullie contact op ik heb op nationale vacature bank een account aan gemaakt en hopelijk hoor ik iets van u

Door: lieke hofmans

Dit past perfect bij mij. Ben goed met mensen en met dieren en met de regels. Ben de middelste een mediator. Kan zo aan de slag. Neem graag de leiding en beslis doordacht en snel. Hoe hoor ik van jullie?

Door: Angelina

Hallo angelina,lees de bovenstaande beschrijving goed en neem dan de juiste beslissing.gr.Bettie

Door: Bettie

Beste, is het mogelijk te solliciteren op deze functie in de regio Haaglanden? Tevens ben ik werkzaam in een hele andere sector, omscholing is nodig. 

mvg, Denise 

Door: Denise

De officiele naam van de dierenpolitie is,Taakaccenthouder,handhaving dierenwelzijn en opsporingdierenleed.De dierenpolitie zijn"gewoneägenten met een extra opleiding.Dus is maar kijken of je bij de politie kan komen.Sucses allen met dit mooie beroep.M.vr.gr.Ben

Door: Ben

Ik werk op de dierenambulance en zou zo zo heel graag bij de dierenpolitie willen!!

Door: Gaby

Reageer op dit beroep