U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dierenartsbezoeker

Dierenartsbezoeker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dierenartsbezoeker? Lees de functieomschrijving.

De Dierenartsbezoeker is een vertegenwoordiger van bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen, medische hulpmiddelen of apparatuur. De Dierenartsbezoeker bezoekt dierenartsen en specialisten en heeft daarbij als doel om de producten aan hen te verkopen. De doelstelling van de Dierenartsbezoeker is om de dierenarts of specialist te overtuigen om het geneesmiddel of de hulpmiddel in te gaan zetten.

Samen met de leidinggevende bepaalt de Dierenartsbezoeker hiervoor de juiste verkoopstrategie. De Dierenartsbezoeker moet de dierenarts of specialist met vakkennis weten te overtuigen.  De Dierenartsbezoeker moet veel inhoudelijke kennis hebben van de producten die de Dierenartsbezoeker probeert te verkopen. De werkgever van de Dierenartsbezoeker heeft een bepaalde omzetverwachting waar de Dierenartsbezoeker aan moet voldoen. De Dierenartsbezoeker stelt na het bezoek aan de dierenarts of specialist vaak ook rapport op met verdere actiepunten of met punten om de omzetverhoging te monitoren.

De Dierenartsbezoeker is veel onderzoek naar klanten, dierenartsen en specialisten. De Dierenartsbezoeker maakt hierdoor vaak lange dagen en soms ook overuren. De Dierenartsbezoeker moet beschikken over goede contactuele eigenschappen en de dierenarts of specialist weten te overtuigen.

Mensen vonden ons op: Job Dierenartsbezoeker, Baan Dierenartsbezoeker, Dierenartsbezoeker Worden, Functie-eisen Dierenartsbezoeker, Verantwoordelijkheden Dierenartsbezoeker, Functieprofiel Dierenartsbezoeker, Wat doet een Dierenartsbezoeker, Werken als Dierenartsbezoeker.

Dierenartsbezoeker worden: Opleiding tot dierenartsbezoeker

Om dierenartsen en specialisten te kunnen overtuigen om de producten aan te schaffen, moet de Dierenartsbezoeker over goede vakkennis beschikken. Deze vakkennis kan het beste opgedaan worden met een opleiding Dier- en Veehouderij (MBO) of Diermanagement (HBO). De Dierenartsbezoeker doet hier de benodigde inhoudelijke kennis op om de producten te kunnen verkopen. Daarnaast moet de Dierenartsbezoeker ook kennis hebben van het verkopen van producten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenartsbezoeker, Dierenartsbezoeker Worden, Opleidingsniveau Dierenartsbezoeker, Scholing Dierenartsbezoeker, Studie Dierenartsbezoeker, Bijscholing Dierenartsbezoeker, Omscholing Dierenartsbezoeker.

Organisaties waar een dierenartsbezoeker doorgaans werkzaam is

De Dierenartsbezoeker werkt meestal bij een fabrikant van diergeneesmiddelen of apparatuur. De Dierenartsbezoeker probeert deze producten te verkopen aan dierenartsen en specialisten. De Dierenartsbezoeker is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenartsbezoeker, Dierenartsbezoeker Worden, Opleidingsniveau Dierenartsbezoeker, Scholing Dierenartsbezoeker, Studie Dierenartsbezoeker, Bijscholing Dierenartsbezoeker, Omscholing Dierenartsbezoeker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dierenartsbezoeker

Over het salaris van de Dierenartsbezoeker zijn weinig gegevens bekend. Dit is sterk afhankelijk van de branche of sector waarin de Dierenartsbezoeker werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Dierenartsbezoeker, Loon Dierenartsbezoeker, Wat verdien je als Dierenartsbezoeker, Salarisschaal Dierenartsbezoeker, Salarisindicatie Dierenartsbezoeker, Bonus Dierenartsbezoeker, CAO Dierenartsbezoeker, Brutoloon Dierenartsbezoeker, Nettoloon Dierenartsbezoeker, Vakantiedagen Dierenartsbezoeker, Pensioen Dierenartsbezoeker.

Competenties, skills & vaardigheden dierenartsbezoeker

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Dierenartsbezoeker, Vaardigheden Dierenartsbezoeker, Attitude Dierenartsbezoeker, Kwalificaties Dierenartsbezoeker, Competentieprofiel Dierenartsbezoeker.

Boeken voor het beroep dierenartsbezoeker

Wil je meer weten over het beroep dierenartsbezoeker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dierenartsbezoeker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dierenartsbezoeker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Dierenartsbezoeker, Dierenartsbezoeker ebooks, boek Dierenartsbezoeker.

Persoonstypen dierenartsbezoeker

De Dierenartsbezoeker moet beschikken over goede contactuele eigenschappen. De Dierenartsbezoeker moet goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben. Ook moet de Dierenartsbezoeker over een flinke portie overtuigingskracht beschikken om de producten te verkopen (Baas). De Dierenartsbezoeker heeft ook inhoudelijke vakkennis nodig om de dierenartsen en specialisten te kunnen overtuigen. Omdat de leidinggevende van de Dierenartsbezoeker een bepaalde omzet verwacht, moet de Dierenartsbezoeker resultaatgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dierenartsbezoeker, Karakter Dierenartsbezoeker.

Netwerk dierenartsbezoeker

De Dierenartsbezoeker werkt in opdracht van een werkgever of leidinggevende. De werkgever bepaalt de omzet die de Dierenartsbezoeker moet zien te halen. De Dierenartsbezoeker heeft daarnaast vooral veel contact met dierenartsen en specialisten. De Dierenartsbezoeker is veel onderweg en probeert de producten aan de dierenartsen en specialisten te verkopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dierenartsbezoeker, Medewerkers Dierenartsbezoeker.

Is het beroep dierenartsbezoeker iets voor jou?

Zou je graag dierenartsbezoeker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dierenartsbezoeker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dierenartsbezoeker, beroepskeuzetest Dierenartsbezoeker, beroep Dierenartsbezoeker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dierenartsbezoeker

De functie van de Dierenartsbezoeker is een tamelijk specialistische functie. Er zijn daarom maar een klein aantal vacatures voor de Dierenartsbezoeker te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er bijvoorbeeld naar de functie van leidinggevende.

Arbeidsmarktperspectief score dierenartsbezoeker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dierenartsbezoeker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dierenartsbezoeker, Promotie mogelijkheden Dierenartsbezoeker, Carriere Dierenartsbezoeker.

Solliciteren op de functie dierenartsbezoeker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dierenartsbezoeker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dierenartsbezoeker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dierenartsbezoeker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dierenartsbezoeker, CV Dierenartsbezoeker, sollicitatie Dierenartsbezoeker.

Interviews met dierenartsbezoeker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dierenartsbezoeker

Vacatures dierenartsbezoeker

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierenartsbezoeker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierenartsbezoeker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Dierenartsbezoeker is een vertegenwoordiger van bijvoorbeeld nieuwe geneesmiddelen, medische hulpmiddelen of apparatuur. De Dierenartsbezoeker bezoekt dierenartsen en specialisten en heeft daarbij als doel om de producten aan hen te verkopen. De doelstelling van de Dierenartsbezoeker is om de dierenarts of specialist te overtuigen om het geneesmiddel of de hulpmiddel in te gaan zetten.

Beoordeling Dierenartsbezoeker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dierenartsbezoeker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dierenartsbezoeker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep