U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dierenoppas

Dierenoppas worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dierenoppas? Lees de functieomschrijving.

Een Dierenoppas neemt de dieren van andere mensen op in huiselijke kring of heeft hiervoor een speciale oppasruimte. Wanneer je als Dierenoppas aan de slag gaat zul je vaak kiezen voor een bepaald soort huisdier. In de meeste gevallen zullen dit honden of katten zijn.De klanten die er komen zijn bijvoorbeeld hondeneigenaren die de Dierenoppas een betere oplossing vinden op werkdagen dan een uitlaatservice, diereneigenaren die een weekendje weg willen en geen andere oppas kunnen of willen regelen of mensen die op vakantie willen en daarbij het huisdier niet mee kunnen nemen.

De meeste Dierenoppasers hebben hier geen fulltime baan aan maar zijn dierenliefhebbers die het leuk vinden om op te passen in tijden van vakantie en dergelijke. Er zijn echter ook professionele Dierenoppassers. Hier valt te denken aan een hondenoppasservice op een hondvriendelijk campingterrein waar mensen hun honden kunnen onderbrengen als ze zelf tijdens de vakantie eens iets zonder de hond willen doen.

Mensen vonden ons op: Job Dierenoppas, Baan Dierenoppas, Dierenoppas Worden, Functie-eisen Dierenoppas, Verantwoordelijkheden Dierenoppas, Functieprofiel Dierenoppas, Wat doet een Dierenoppas, Werken als Dierenoppas.

Dierenoppas worden: Opleiding tot dierenoppas

De meeste Dierenoppassers zijn ongediplomeerd en passen op dieren bij wijze van hobby.  Wanneer je serieus in de richting van Dierenoppas aan de slag wilt is het verstandig om een opleiding of cursus te volgen die je meerwaarde geeft ten opzichte van ongeschoolde oppassers. Afhankelijk van de diersoort waar je voor gaat kan dat een cursus zijn zoals die voor hondenuitlaatservices mogelijk is, een MBO opleiding in de richting van Dierverzorging of een opleiding op HBO in de richting van Diermanagement.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenoppas, Dierenoppas Worden, Opleidingsniveau Dierenoppas, Scholing Dierenoppas, Studie Dierenoppas, Bijscholing Dierenoppas, Omscholing Dierenoppas.

Organisaties waar een dierenoppas doorgaans werkzaam is

Het zorgen voor dieren van anderen in ruil voor een vergoeding heeft als doel winst te maken. Dat betekent dat je als Dierenoppas dus deel uitmaakt van de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dierenoppas, Dierenoppas Worden, Opleidingsniveau Dierenoppas, Scholing Dierenoppas, Studie Dierenoppas, Bijscholing Dierenoppas, Omscholing Dierenoppas.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dierenoppas

Wat je als Dierenoppas verdient is eigenlijk niet te zeggen. Zoals gezegd gaat het hier bijna nooit om een fulltime functie die het hele jaar door kan worden uitgevoerd.

Wanneer je wel een serieuze dierenoppasservice opzet, is wat jij verdient  volledig afhankelijk van hoeveel klanten je hebt en wat ze willen betalen voor de service die je levert. Je moet rekening houden met de bedragen die ongeschoolden vragen om te voorkomen dat je te duur en te onaantrekkelijk wordt. Het gevraagde bedrag van ongeschoolden ligt veelal zo rond de €10 per dag. Dierenpensions komen ook op gemiddeld rond de €10 euro per dag voor honden - afhankelijk van de grootte - en zo rond de €6 per dag voor katten.

Mensen vonden ons op: Salaris Dierenoppas, Loon Dierenoppas, Wat verdien je als Dierenoppas, Salarisschaal Dierenoppas, Salarisindicatie Dierenoppas, Bonus Dierenoppas, CAO Dierenoppas, Brutoloon Dierenoppas, Nettoloon Dierenoppas, Vakantiedagen Dierenoppas, Pensioen Dierenoppas.

Competenties, skills & vaardigheden dierenoppas

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Sociabiliteit
 • Flexibiliteit
 • Sensitiviteit
 • Om kunnen gaan met dieren
Mensen vonden ons op: Kennis Dierenoppas, Vaardigheden Dierenoppas, Attitude Dierenoppas, Kwalificaties Dierenoppas, Competentieprofiel Dierenoppas.

Boeken voor het beroep dierenoppas

Wil je meer weten over het beroep dierenoppas? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dierenoppas bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dierenoppas te komen.

Dierenplas! Weet jij welk beest dit was? | Paul Mason

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789463415323 | 32 pagina's

Hoeveel liter plaspast er in de blaas van een olifant? Waarom plassen ratten op hun eten? En zijn er ook dieren die nooit hoeven te plassen? In dit boek ontdek je van alles over dierenplas. Van supersnelle muizenplas tot kreeftenplasjes van verliefde vrou...

Mensen vonden ons op: boeken voor Dierenoppas, Dierenoppas ebooks, boek Dierenoppas.

Persoonstypen dierenoppas

Als je serieus aan de slag wilt als Dierenoppas dan heb je niet alleen leiding over een grote groep dieren maar ook over mogelijke medewerkers. Daarnaast willen de eigenaren ook graag zien dat ze hun dier onderbrengen bij iemand die zelfverzekerd is en de taak aan kan. Je beschermende functie maakt dat je een leider moet kunnen zijn (Baas).

Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel is nodig als je op veel dieren tegelijk past. De dieren zijn tniet jouw eigendom en de mensen verwachten hun dier bij jou veilig onder te kunnen brengen. De wil om te zorgen en inzicht in de dieren en hun omgeving is van belang voor wie een goede dierenoppas wil zijn (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dierenoppas, Karakter Dierenoppas.

Netwerk dierenoppas

Meestal zal je als Dierenoppas alleen te maken krijgen met de klant. Wanneer je onderdeel uitmaakt van een grotere dierenoppasservice heb je mogelijk een leidinggevende of ben je zelf leidinggevende van een of enkele medewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dierenoppas, Medewerkers Dierenoppas.

Is het beroep dierenoppas iets voor jou?

Zou je graag dierenoppas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dierenoppas bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dierenoppas, beroepskeuzetest Dierenoppas, beroep Dierenoppas kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dierenoppas

Omdat best veel mensen zich online aanbiedenals Dierenoppas, is het waarschijnlijk niet eenvoudig om als serieuze dierenoppasservice voet aan de grond te krijgen. Vooral voor honden bieden veel oppasgezinnen zich aan dus je moet je dan wel in de markt weten te zetten als vernieuwend en voor diereneigenaren interessant. Je moet daarbij uitkijken dat je ook weer niet te veel gaat lijken op een dierenpension.

Wanneer je eenmaal voet aan de grond krijgt bestaat de mogelijke groei uit de toename van het aantal klanten en mogelijk in de toekomst een daarmee samenhangende toename van het aantal personeelsleden.

Arbeidsmarktperspectief score dierenoppas

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dierenoppas. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dierenoppas, Promotie mogelijkheden Dierenoppas, Carriere Dierenoppas.

Solliciteren op de functie dierenoppas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dierenoppas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dierenoppas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dierenoppas. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dierenoppas, CV Dierenoppas, sollicitatie Dierenoppas.

Interviews met dierenoppas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dierenoppas

 • Hondenuitlater
 • Dierenverzorger
 • Au pair

Vacatures dierenoppas

Op zoek naar een nieuwe baan als Dierenoppas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dierenoppas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Dierenoppas neemt de dieren van andere mensen op in huiselijke kring of heeft hiervoor een speciale oppasruimte. Wanneer je als Dierenoppas aan de slag gaat zul je vaak kiezen voor een bepaald soort huisdier. In de meeste gevallen zullen dit honden of katten zijn.

Beoordeling Dierenoppas

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dierenoppas' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dierenoppas

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik weel graag dierenoppas worden omdat ik het zon leuk beroep vind en dieren zijn mijn pasie

Door: eefje kort

Hallo Eefje,hierboven staat veel goede informatie,die je kunnen helpen een goede dierenoppas te worden.Gr.

Door: dierenoppas

Leuk dat jij je wilt aanbieden als huisdierenoppas. Op www.Huisdierenoppas.nl zijn wij nu op zoek naar mensen die huisdierenoppas aanbieden. Wij bieden jou nu de mogelijkheid om kosteloos een huisdierenoppas profiel te plaatsen. Zorg dat ook jij gevonden word op Huisdierenoppas.nl.

 

Mochten er vragen zijn, dan hoor ik dat graag.

 

Door: Sophie Vinken

Reageer op dit beroep