U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dijkgraaf

Dijkgraaf worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dijkgraaf? Lees de functieomschrijving.

De Dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. Een waterschap is bestuurlijk verantwoordelijk voor de waterhuishouding in een bepaalde regio. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. Een waterschap controleert  en regelt de waterhuishouding. Tot de taken van het waterschap behoren onder meer de kwantiteit en kwaliteit van het water en de waterschapskeringen.

Het dagelijks bestuur van een waterschap bestaat uit een Dijkgraaf en (hoog)heemraden. Het dagelijks bestuur van een waterschap wordt college van Dijkgraaf en heemraden genoemd. De heemraden zijn de leden van het dagelijks bestuur en te vergelijken met de wethouders bij een gemeente. De Dijkgraaf is de voorzitter en heeft daarmee een functie die vergelijkbaar is met die van burgemeester. Eens in de vier jaar vinden waterschapsverkiezingen plaats waarbij de heemraden gekozen worden. Als er geen noemenswaardig dijken in het waterschap aanwezig zijn, wordt de functie van Dijkgraaf ook wel watergraaf genoemd. De Dijkgraaf is van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur de voorzitter van het waterschap. De Dijkgraaf wordt elke zes jaar door de Kroon benoemd. Dit is de benaming voor de regering.

Mensen vonden ons op: Job Dijkgraaf, Baan Dijkgraaf, Dijkgraaf Worden, Functie-eisen Dijkgraaf, Verantwoordelijkheden Dijkgraaf, Functieprofiel Dijkgraaf, Wat doet een Dijkgraaf, Werken als Dijkgraaf.

Dijkgraaf worden: Opleiding tot dijkgraaf

Voor de functie van Dijkgraaf is geen specifiek opleiding nodig. De Dijkgraaf moet verstand hebben van de zaken die voor een waterschap belangrijk zijn en het dagelijks bestuur kunnen voorzitten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dijkgraaf, Dijkgraaf Worden, Opleidingsniveau Dijkgraaf, Scholing Dijkgraaf, Studie Dijkgraaf, Bijscholing Dijkgraaf, Omscholing Dijkgraaf.

Organisaties waar een dijkgraaf doorgaans werkzaam is

De Dijkgraaf werkt voor een waterschap. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan. De Dijkgraaf is hierdoor werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dijkgraaf, Dijkgraaf Worden, Opleidingsniveau Dijkgraaf, Scholing Dijkgraaf, Studie Dijkgraaf, Bijscholing Dijkgraaf, Omscholing Dijkgraaf.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dijkgraaf

Over het salaris van de Dijkgraaf is weinig bekend. Dit zal voor een deel ook afhankelijk zijn van de grote van het waterschap.

Mensen vonden ons op: Salaris Dijkgraaf, Loon Dijkgraaf, Wat verdien je als Dijkgraaf, Salarisschaal Dijkgraaf, Salarisindicatie Dijkgraaf, Bonus Dijkgraaf, CAO Dijkgraaf, Brutoloon Dijkgraaf, Nettoloon Dijkgraaf, Vakantiedagen Dijkgraaf, Pensioen Dijkgraaf.

Competenties, skills & vaardigheden dijkgraaf

 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Dijkgraaf, Vaardigheden Dijkgraaf, Attitude Dijkgraaf, Kwalificaties Dijkgraaf, Competentieprofiel Dijkgraaf.

Boeken voor het beroep dijkgraaf

Wil je meer weten over het beroep dijkgraaf? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dijkgraaf bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dijkgraaf te komen.

Het isgelijkteken | Robbert Dijkgraaf

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044640922 | 304 pagina's

Het favoriete wiskundige symbool van Robbert Dijkgraaf is het isgelijkteken. Dit bescheiden teken bezit een enorme kracht omdat het in één formule twee verschillende werelden weet te verbinden. Zo kunnen ideeën vrij van de ene kant naar de andere kant str...

Ons Feyenoord | Bob Dijkgraaf

een voetbalclub als way of life - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789089755728 | 240 pagina's

Dit boek legt voor Feyenoorders en niet-Feyenoorders de ziel bloot van de meest markante club van het land. Op 14 mei 2017 werd Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen. En toch werd de club juist in al die jaren zonder landstitel alleen maar populai...

Het enige echte eerlijke puberopvoedboek | Marina van der Wal

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045313184 | 256 pagina's

Hoe ouder de kinderen worden, des te minder lijken ze op wasmachines. De montagehandleiding, de gebruiksaanwijzing en de onderhoudsinstructies zijn bij baby's nog makkelijk te volgen. Maar als de puberteit eenmaal aanbreekt, ligt dat anders. Er ontstaat e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Dijkgraaf, Dijkgraaf ebooks, boek Dijkgraaf.

Persoonstypen dijkgraaf

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. Om deze reden moet de Dijkgraaf over voldoende leidinggevende kwaliteiten beschikken (Baas). De Dijkgraaf moet sturing geven aan de heemraad en het waterschap leiden. Daarnaast moet de Dijkgraaf ook over voldoende analytisch inzicht geven en op basis hiervan de juiste beslissingen kunnen maken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dijkgraaf, Karakter Dijkgraaf.

Netwerk dijkgraaf

De Dijkgraaf is de voorzitter van het dagelijks bestuur van een waterschap. De leden van het dagelijks bestuur worden heemraden genoemd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dijkgraaf, Medewerkers Dijkgraaf.

Is het beroep dijkgraaf iets voor jou?

Zou je graag dijkgraaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dijkgraaf bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dijkgraaf, beroepskeuzetest Dijkgraaf, beroep Dijkgraaf kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dijkgraaf

Elk waterschap heeft een Dijkgraaf. Daarmee is het arbeidsmarktperspectief niet erg groot. Ook zijn er voor de Dijkgraaf relatief weinig doorgroeimogelijkheden omdat de functie van Dijkgraaf al een tamelijk hoge, leidinggevende functie is.

Arbeidsmarktperspectief score dijkgraaf

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dijkgraaf. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dijkgraaf, Promotie mogelijkheden Dijkgraaf, Carriere Dijkgraaf.

Solliciteren op de functie dijkgraaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dijkgraaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dijkgraaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dijkgraaf. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dijkgraaf, CV Dijkgraaf, sollicitatie Dijkgraaf.

Interviews met dijkgraaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dijkgraaf

Vacatures dijkgraaf

Op zoek naar een nieuwe baan als Dijkgraaf? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dijkgraaf. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Dijkgraaf is de voorzitter van een waterschap. Een waterschap is bestuurlijk verantwoordelijk voor de waterhuishouding in een bepaalde regio. Een waterschap is een regionaal overheidsorgaan.

Beoordeling Dijkgraaf

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dijkgraaf' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dijkgraaf

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep