U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Artis

Directeur Artis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Artis? Lees de functieomschrijving.

Artis is de oudste dierentuin van Nederland en is gelegen in Amsterdam. De officiële benaming is Het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Dit betekent “de natuur is de leermeesteres van de kunst”. In de volksmond wordt de dierentuin Artis genoemd. Artis wil de liefde en zorg voor de natuur stimuleren. De dierentuin huisvest vele honderden verschillende diersoorten en ontvangt jaarlijks vele bezoekers.

Stichting
Natura Artis Magistra is een stichting zonder winstoogmerk. Bij Artis werken vele medewerkers en vrijwilligers om het park draaiende te houden. Denk hierbij aan dierenverzorgers, horecamedewerkers, kassamedewerkers en tuinmannen. De organisatie wordt aangestuurd door een directie. Aan het hoofd van de directie staat de directeur. De Directeur van Artis heeft een leidinggevende functie en organiseert al het reilen en zeilen binnen het park. De directeur en de rest van de directie moeten verantwoording afleggen aan de Raad van Toezicht.

Baas
De Directeur Artis is de baas van de dierentuin. De directeur stuurt de verschillende medewerkers aan en ziet er op toe dat zij hun dagelijkse werkzaamheden goed uitvoeren. Hiernaast is de directeur ook verantwoordelijk voor de organisatiestructuur, financiering, toekomstplannen, aanpassingen en beslissingen over de diersoorten en de dierverblijven. De directeur is de hoofdverantwoordelijk voor de gang van zaken in het park.

Mensen vonden ons op: Job Directeur Artis, Baan Directeur Artis, Directeur Artis Worden, Functie-eisen Directeur Artis, Verantwoordelijkheden Directeur Artis, Functieprofiel Directeur Artis, Wat doet een Directeur Artis, Werken als Directeur Artis.

Directeur Artis worden: Opleiding tot directeur Artis

De directeur kan verschillende opleidingen gedaan hebben. Vaak is een opleiding zoals Bedrijfskunde gewenst. Belangrijker is affiniteit met dieren en natuur en de nodige ervaring.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Artis, Directeur Artis Worden, Opleidingsniveau Directeur Artis, Scholing Directeur Artis, Studie Directeur Artis, Bijscholing Directeur Artis, Omscholing Directeur Artis.

Organisaties waar een directeur Artis doorgaans werkzaam is

De Directeur Artis werkt voor een stichting zonder winstoogmerk. Dit houdt in dat de directeur voor een non-profit organisatie werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Artis, Directeur Artis Worden, Opleidingsniveau Directeur Artis, Scholing Directeur Artis, Studie Directeur Artis, Bijscholing Directeur Artis, Omscholing Directeur Artis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Artis

Er is weinig concrete informatie over het salaris van de Directeur van Artis te vinden. Maar gemiddeld zal dit zeker tussen de €4000,- en €6000,- liggen. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder meer vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Artis, Loon Directeur Artis, Wat verdien je als Directeur Artis, Salarisschaal Directeur Artis, Salarisindicatie Directeur Artis, Bonus Directeur Artis, CAO Directeur Artis, Brutoloon Directeur Artis, Nettoloon Directeur Artis, Vakantiedagen Directeur Artis, Pensioen Directeur Artis.

Competenties, skills & vaardigheden directeur artis

 • Klantgerichtheid
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Financieel bewustzijn
 • Visie
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Artis, Vaardigheden Directeur Artis, Attitude Directeur Artis, Kwalificaties Directeur Artis, Competentieprofiel Directeur Artis.

Boeken voor het beroep directeur artis

Wil je meer weten over het beroep directeur artis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur artis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur artis te komen.

Wandelen Door Artis | Ko van Geemert

Natura Artis Magistra - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789043902144 | 166 pagina's

Vrijwel iedereen kent Artis, maar deze beroemde dierentuin heeft nog vele onvermoede kanten, die bijna niemand kent. De Amsterdamse journalist Ko van Geemert toont u de dierentuin door de ogen van vele Nederlandse en buitenlandse auteurs en de personages ...

Vogels kijken | K. Freriks

alle driehonderd Nederlandse vogelsoorten : met een keuze van vogelprenten uit de Artis Bibliotheek door Jip Binsbergen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025364014 | 300 pagina's

ï»'Vogels zijn overal. In stadsparken en tuinen, aan zee, in bossen, weilanden en ruige gebieden. Ze zijn hoog in de lucht of bewonen een nest in de stad. Mensen zijn geboeid door hun vlucht, zangkunst en kleuren, de vogeltrek spreekt tot de verbeelding. ...

Jip en Janneke / In Artis | Annie M.G. Schmidt

en andere verhalen - Nederlands | Druk: 44 | Hardcover | 9789045102184 | 149 pagina's

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In een van de verhaaltjes in dit deel bijvoorbeeld rijden Jip en Janneke samen een rondje op de rug van een kameel.De directe, grappige en heldere ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Artis, Directeur Artis ebooks, boek Directeur Artis.

Persoonstypen directeur Artis

De Directeur Artis moet goed leiding kunnen geven en beslissingen kunnen nemen (Baas). De directeur moet verantwoordelijk zijn, beschikken over voldoende kennis van de bedrijfsvoering en toekomstplannen kunnen maken. De directeur moet hierbij weten wat de mensen en dus bezoekers van de dierentuin willen zien en willen ervaren (Gever). Alleen op die manier kunnen de doelen behaald worden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Artis, Karakter Directeur Artis.

Netwerk directeur Artis

De Directeur Artis werkt samen met de andere directieleden. Zij moeten verantwoording afleggen aan de Raad van Toezicht. Daarnaast stuurt de directeur de andere medewerkers aan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Artis, Medewerkers Directeur Artis.

Is het beroep directeur Artis iets voor jou?

Zou je graag directeur Artis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Artis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Artis, beroepskeuzetest Directeur Artis, beroep Directeur Artis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Artis

Er is slechts één Directeur Artis en dat geeft weinig arbeidsmarktperspectief. Door doorzettingsvermogen te hebben en hard te werken, is het mogelijk om toe te treden tot de directie en misschien kans te maken op deze functie.

Arbeidsmarktperspectief score directeur Artis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Artis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Artis, Promotie mogelijkheden Directeur Artis, Carriere Directeur Artis.

Solliciteren op de functie directeur Artis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Artis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Artis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Artis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Artis, CV Directeur Artis, sollicitatie Directeur Artis.

Interviews met directeur Artis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Artis

Vacatures directeur artis

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Artis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Artis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en is gelegen in Amsterdam. De officiële benaming is Het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Dit betekent “de natuur is de leermeesteres van de kunst”.

Beoordeling Directeur Artis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Artis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Artis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep