U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Brede Scholengemeenschap

Directeur Brede Scholengemeenschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Brede Scholengemeenschap? Lees de functieomschrijving.

De Directeur/éénhoofdige centrale directie staat aan het hoofd van een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, waarop meerdere onderwijssoorten worden aangeboden. Zijn taken en bevoegdheden zijn door het schoolbestuur vastgelegd in een directiestatuut of bestuursregelement  De Directeur is de hoogste leidinggevende van zijn instelling en een all-round manager. Hij ontwikkelt strategische doelen in onderwijsbeleid en adviseert het bestuur over het vastleggen van strategische doelstellingen, waarvan de uitvoering weer bij de Directeur ligt. Hij gaat over besluitname in beleidskwesties.

Het bestuur heeft slechts richtinggevende en controlerende functies. De Directeur geeft leiding aan onderwijs(ondersteunende)processen, gaat over de bedrijfsvoering van de instelling, coördineert de dagelijkse gang van zaken, profileert en vertegenwoordigt de school en geeft leiding aan middenmanagement - sectordirecteuren, locatiedirecteuren -  en ander  personeel. In de praktijk betekent dit dat onder andere het vertalen van beleid naar onderwijsprogrammering, het opstellen van (meer)jarenplannen en het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk tot zijn taken behoren, evenals personeelsbeleid en financiën. In overleg met externen als politici vertegenwoordigt hij de school en verdedigt het schoolbelang.

 

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Directeur Brede Scholengemeenschap, Baan Directeur Brede Scholengemeenschap, Directeur Brede Scholengemeenschap Worden, Functie-eisen Directeur Brede Scholengemeenschap, Verantwoordelijkheden Directeur Brede Scholengemeenschap, Functieprofiel Directeur Brede Scholengemeenschap, Wat doet een Directeur Brede Scholengemeenschap, Werken als Directeur Brede Scholengemeenschap.

Directeur Brede Scholengemeenschap worden: Opleiding tot directeur Brede Scholengemeenschap

Zoals voor de meeste directiefuncties in het voortgezet onderwijs geldt, is academisch niveau vrijwel altijd vereist. De Directeur Brede Scholengemeenschap heeft dus een WO opleiding gedaan en daarna(ast) een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. (Management)ervaring in het onderwijs is meestal ook een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Brede Scholengemeenschap, Directeur Brede Scholengemeenschap Worden, Opleidingsniveau Directeur Brede Scholengemeenschap, Scholing Directeur Brede Scholengemeenschap, Studie Directeur Brede Scholengemeenschap, Bijscholing Directeur Brede Scholengemeenschap, Omscholing Directeur Brede Scholengemeenschap.

Organisaties waar een directeur Brede Scholengemeenschap doorgaans werkzaam is

De Directeur Brede Scholengemeenschap werkt op een instelling voor voortgezet onderwijs.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Brede Scholengemeenschap, Directeur Brede Scholengemeenschap Worden, Opleidingsniveau Directeur Brede Scholengemeenschap, Scholing Directeur Brede Scholengemeenschap, Studie Directeur Brede Scholengemeenschap, Bijscholing Directeur Brede Scholengemeenschap, Omscholing Directeur Brede Scholengemeenschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Brede Scholengemeenschap

De Directeur Brede Scholengemeenschap zit in schaal 15, wat een bruto maandsalaris van tussen de €4505 en €6306 betekent. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Brede Scholengemeenschap, Loon Directeur Brede Scholengemeenschap, Wat verdien je als Directeur Brede Scholengemeenschap, Salarisschaal Directeur Brede Scholengemeenschap, Salarisindicatie Directeur Brede Scholengemeenschap, Bonus Directeur Brede Scholengemeenschap, CAO Directeur Brede Scholengemeenschap, Brutoloon Directeur Brede Scholengemeenschap, Nettoloon Directeur Brede Scholengemeenschap, Vakantiedagen Directeur Brede Scholengemeenschap, Pensioen Directeur Brede Scholengemeenschap.

Competenties, skills & vaardigheden directeur brede scholengemeenschap

 • Coachen
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Besluitvaardigheid
 • Communicatief vaardig
 • Inzicht in omgeving
 • Delegeren
 • Kennis van ontwikkelingen in onderwijs
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Brede Scholengemeenschap, Vaardigheden Directeur Brede Scholengemeenschap, Attitude Directeur Brede Scholengemeenschap, Kwalificaties Directeur Brede Scholengemeenschap, Competentieprofiel Directeur Brede Scholengemeenschap.

Boeken voor het beroep directeur brede scholengemeenschap

Wil je meer weten over het beroep directeur brede scholengemeenschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur brede scholengemeenschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur brede scholengemeenschap te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Brede Scholengemeenschap, Directeur Brede Scholengemeenschap ebooks, boek Directeur Brede Scholengemeenschap.

Persoonstypen directeur Brede Scholengemeenschap

De Directeur Brede Scholengemeenschap is leider in hart en nieren. Hij heeft een natuurlijk overwicht en hij streeft ernaar alle touwtjes in handen te hebben en te houden (Baas). Hij is idealistisch, streeft naar vooruitgang, is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Brede Scholengemeenschap, Karakter Directeur Brede Scholengemeenschap.

Netwerk directeur Brede Scholengemeenschap

De Directeur voert overleg met het bestuur over beleidskwesties, met externen (politici, medewerkers andere onderwijsinstellingen) over financiën of onderwijsontwikkelingen en geeft leiding aan sector- of locatiedirecteuren, docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Brede Scholengemeenschap, Medewerkers Directeur Brede Scholengemeenschap.

Is het beroep directeur Brede Scholengemeenschap iets voor jou?

Zou je graag directeur Brede Scholengemeenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Brede Scholengemeenschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Brede Scholengemeenschap, beroepskeuzetest Directeur Brede Scholengemeenschap, beroep Directeur Brede Scholengemeenschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Brede Scholengemeenschap

Voordat de Directeur die functie bekleedde was hij docent. Voor docenten is de arbeidsmarkt gunstig, dus iemand met leidinggevende ambities komt in ieder geval makkelijk binnen. In 2009 was sprake van een overschot aan directiefuncties. Een Directeur Brede Scholengemeenschap kan zijn bevoegdheden rond het maken van beleid uitbreiden en zo doorgroeien naar een hogere schaal. Hij zou eventueel verder door kunnen de managementladder op, of overstappen naar bredere scholen, waarmee zijn takenpakket gevarieeerder en zijn invloed op beleid groter wordt.

Arbeidsmarktperspectief score directeur Brede Scholengemeenschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Brede Scholengemeenschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Brede Scholengemeenschap, Promotie mogelijkheden Directeur Brede Scholengemeenschap, Carriere Directeur Brede Scholengemeenschap.

Solliciteren op de functie directeur Brede Scholengemeenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Brede Scholengemeenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Brede Scholengemeenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Brede Scholengemeenschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Brede Scholengemeenschap, CV Directeur Brede Scholengemeenschap, sollicitatie Directeur Brede Scholengemeenschap.

Interviews met directeur Brede Scholengemeenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Brede Scholengemeenschap

Vacatures directeur brede scholengemeenschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Brede Scholengemeenschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Brede Scholengemeenschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Directeur/éénhoofdige centrale directie staat aan het hoofd van een brede scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, waarop meerdere onderwijssoorten worden aangeboden. Zijn taken en bevoegdheden zijn door het schoolbestuur vastgelegd in een directiestatuut of bestuursregelement  De Directeur is de hoogste leidinggevende van zijn instelling en een all-round manager. Hij ontwikkelt strategische doelen in onderwijsbeleid en adviseert het bestuur over het vastleggen van strategische doelstellingen, waarvan de uitvoering weer bij de Directeur ligt.

Beoordeling Directeur Brede Scholengemeenschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Brede Scholengemeenschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep