U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Communicatie

Directeur Communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Communicatie? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Communicatie  leidt de Communicatie  afdeling in een bedrijf. De directeur Communicatie  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Communicatie binnen het bedrijf.  De directeur Communicatie  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Communicatie  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Communicatie  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Communicatie  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Communicatie  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Communicatie  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Communicatie  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Communicatie  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Communicatie  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Communicatie  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Communicatie  afdeling niet goed functioneert. De directeur Communicatie  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Communicatie  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Communicatie  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Communicatie  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Communicatie  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Communicatie . Tot slot overlegt de directeur Communicatie  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Communicatie  bij hoort. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Communicatie, Baan Directeur Communicatie, Directeur Communicatie Worden, Functie-eisen Directeur Communicatie, Verantwoordelijkheden Directeur Communicatie, Functieprofiel Directeur Communicatie, Wat doet een Directeur Communicatie, Werken als Directeur Communicatie.

Directeur Communicatie worden: Opleiding tot directeur Communicatie

 

De directeur Communicatie  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Communicatie. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Communicatie  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Communicatie  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Communicatie . Het is van belang dat de directeur Communicatie  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Communicatie  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Communicatie, Directeur Communicatie Worden, Opleidingsniveau Directeur Communicatie, Scholing Directeur Communicatie, Studie Directeur Communicatie, Bijscholing Directeur Communicatie, Omscholing Directeur Communicatie.

Organisaties waar een directeur Communicatie doorgaans werkzaam is

 

 

De directeur Communicatie  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Communicatie, Directeur Communicatie Worden, Opleidingsniveau Directeur Communicatie, Scholing Directeur Communicatie, Studie Directeur Communicatie, Bijscholing Directeur Communicatie, Omscholing Directeur Communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Communicatie

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Communicatie  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Communicatie  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Communicatie, Loon Directeur Communicatie, Wat verdien je als Directeur Communicatie, Salarisschaal Directeur Communicatie, Salarisindicatie Directeur Communicatie, Bonus Directeur Communicatie, CAO Directeur Communicatie, Brutoloon Directeur Communicatie, Nettoloon Directeur Communicatie, Vakantiedagen Directeur Communicatie, Pensioen Directeur Communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden directeur communicatie

 • Oordeelsvorming
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Communicatie, Vaardigheden Directeur Communicatie, Attitude Directeur Communicatie, Kwalificaties Directeur Communicatie, Competentieprofiel Directeur Communicatie.

Boeken voor het beroep directeur communicatie

Wil je meer weten over het beroep directeur communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur communicatie te komen.

Geweldloze communicatie | Marshall B. Rosenberg

ontwapenend, doeltreffend en verbindend - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789047703617 | 224 pagina's

Geweldloze communicatie 4e druk is een boek van Marshall B. Rosenberg uitgegeven bij Lemniscaat. ISBN 9789047703617 Boos worden is een manier om in onze behoefte te voorzien. Hoe kun je op een andere manier overbrengen wat je wilt? Zonder jezelf of de and...

Ja-maar - Omdenken in communicatie | Berthold Gunster

Omdenken in Communicatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789400507777 | 64 pagina's

Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei s...

Leren communiceren | Michael Steehouder

Handboek Voor Mondelinge En Schriftelijke Communicatie - Nederlands | Druk: 7 | Hardcover | 9789001862329

Leren communiceren 7e druk is een boek van Michael Steehouder uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001862329 Met Leren communiceren leer je goed en efficiënt te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Het boek is toegankelijk en overzichte...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Communicatie, Directeur Communicatie ebooks, boek Directeur Communicatie.

Persoonstypen directeur Communicatie

 

De directeur Communicatie  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Communicatie  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Communicatie  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Communicatie  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Communicatie . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Communicatie, Karakter Directeur Communicatie.

Netwerk directeur Communicatie

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Communicatie  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Communicatie  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Communicatie  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Communicatie  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Communicatie  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Communicatie  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Communicatie  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Communicatie, Medewerkers Directeur Communicatie.

Is het beroep directeur Communicatie iets voor jou?

Zou je graag directeur Communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Communicatie, beroepskeuzetest Directeur Communicatie, beroep Directeur Communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Communicatie

 

De directeur Communicatie  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Communicatie  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Communicatie  al de hoogste functie is binnen de Communicatie . Wel zou het kunnen dat de directeur Communicatie  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Communicatie  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Communicatie, Promotie mogelijkheden Directeur Communicatie, Carriere Directeur Communicatie.

Solliciteren op de functie directeur Communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Communicatie, CV Directeur Communicatie, sollicitatie Directeur Communicatie.

Interviews met directeur Communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Communicatie

Vacatures directeur communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Communicatie  leidt de Communicatie  afdeling in een bedrijf. De directeur Communicatie  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Communicatie binnen het bedrijf.

Beoordeling Directeur Communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep